MARS I TYREN - NU SKAL PLANTEN HAVE RO TIL AT GRO 🌱

Mars første aspekt er til Månen i Krebsen, et tegn der handler om omsorg og følelsesmæssig frem for fysisk tryghed. Kan vi opnå større følelsesmæssig indre tryghed ved at sætte grænser, ved trække tempoet ud af tingene, ved at være mere tålmodige med os selv? Og kan vi føle os mere modige, mere parat til forandring, hvis vi har den indre følelsesmæssige tryghed på plads, eller omvendt, give mere omsorg til andre hvis du føler dig fysisk tryg i verden, kan sætte grænser og har et stærkt selvværd. Alt det er spørgsmål vi nok vil udforske den næste halvanden måned.

Read More

MERKUR I FISKEN – SKAL DEN INDRE DELFIN UD OG SLÅ MED HALEN? 🐬

Det sidste aspekt Merkur foretager i Vandbæreren, er til Uranus. Og det fortæller mig, at vi formentlig skal vækkes til at se, der hvor vi har lagt alt for stor vægt på den logiske, rationelle, faktuelle kommunikation, der har handlet om præstation og har været alt for lidt i kontakt med vores empati eller følsomhed. Samtidig skal vi også vækkes til at se, hvor vi måske ikke kommunikerer med andre som ligeværdige. Hvor vi oplever, vi skal frelse dem, eller giver dem større autoritet end os selv, føler skyld ved ikke at tage ansvar og lignende temaer.

Read More

NYMÅNEN I VANDBÆREREN

Hvis vi skal gå fra en traditionel gammeldags tankegang til en tankegang om, at vi alle er et, mere feminint og blødt, så kræver det aller første skridt, at vi som det mindste tænker, at vi alle er lige. Og behandler hinanden lige. Og vurderer hinandens behov som lige. Og har respekt for den lighed. Lighed betyder ikke vi er ens eller homogene. Det betyder blot at vores forskellige behov har lige stor ret. Uanset status, eller hvordan vi ”bedømmer” andres behov. De er lige. Det betyder ikke, at nogen ikke kan være udpegede som ledere, men de har kun den autoritet i kraft af den gruppe, der har udpeget dem, og kun så længe de evner at motivere, gå forrest, tage ansvaret og turde være modige. Og ikke mindst lytte på dem de leder. Borgerforslag anyone ;)

Read More

VENUS I STENBUKKEN

Venus sidste aspekt i Skytten var først til Uranus og så til Chiron, og det første hun foretager i Stenbukken er til asteroiden Vesta, vores indre flamme der pt. står i Fisken. Jeg fornemmer at mange af os, skal vækkes til at tage ansvar for den ubetingede kærlighed til os selv, da ægte ubetinget kærlighed til andre først kan udspringe derfra. Og dernæst måske til tanken om at alt er et og troen på det spirituelle. Og denne fornemmelse bestyrkes af, at Venus andet aspekt i Stenbukken er til Neptun også i Fisken. Der er måske noget med at opløse grænser, traditioner, status og værdier for en større mission/formål.

Read More

MÅNEFORMØRKELSE OG FULDMÅNE I LØVEN – DET ER TIARA TID 👑

De her formørkelser, lyser altid på skyggerne af tegnet, og i Løven er det, når egoet får overtaget, og vil kontrollere det hele. Hele tiden være centrum. Mobning, arrogance, stolthed, ego (lavt) selviskhed, indbilskhed er nogle af kendetegnene. Tagere frem for givere. Sammenligningen starter. Og lige i hælene på alt, der dukker følelser som utilstrækkelighed, mindreværd, usynlighed, jalousi og misundelse op, og måske skam over at have disse følelser.

Read More

SOLEN I VANDBÆREREN - TID TIL AT VISE DINE EXCENTRISKE SIDER FREM

Vi skal finde balancen mellem en logisk, analytisk tilgang mere tålmodig tilgang og at gå til alting med passion og hjerte, ivrighed og generøsitet. Mellem fokus på gruppen ctr. fokus på individet. Mellem det upersonlige/distancen, og medfølelsen. Mellem behovet og længslen efter intime relationer og Vandbærerens modstand mod alt for meget intimitet. Og så skal vi turde tage konflikterne i stedet for blot at glide lidt uden om dem, som Vandbæreren kan have tendens til. Det er helt sikkert dels den del med følelserne og omsorgen for andre (men på en mere distanceret måde, vi kan forvente at lære meget mere om. Og dels den del der handler om at turde vælge at gå nye vej, og tænke nyt. Både fordi vi nu er ved at runde det feminine måneår som 2018 var af, og fordi den nordlige måneknude står i Krebsen og gerne vil lære os noget om indre tryghed vs. ydre tryghed.

Read More

VENUS I SKYTTEN OG OGSÅ LIDT OM URANUS DIREKTE

Den højeste oktav af Venus er Neptun. Den ubetingede kærlighed. Så kan vi begynde at føle den for os selv? For andre. Elske andre som dem de er. Altså både elske os selv ubetinget og dem ubetinget - ikke enten eller. Det betyder at vi er nødt til at sætte sunde grænser for os selv. Ikke at gøre os afhængige af andre eller tvinge andre til at elske os tilbage, men også sætte sunde grænser i forhold til andre, vide hvad der er ok og ikke ok for os, og være bevidste om, at nogle mennesker, kan vi kun elske ubetinget på afstand og uden at være i en tæt relation med dem, hvis de bliver ved med at overtræde vores grænser og gøre os kede af det.

Read More

NYMÅNE OG SOLFORMØRKELSE I STENBUKKEN – SKAL VI MÅSKE STØBE EN NY FORM?

En Solformørkelse er altid en nulstilling af tegnet. En slags port der går op, hvor vi træder ind i en helt ny tid. Et kapitel af vores liv er sluttet endegyldigt og et nyt kan begynde. Hvor noget forandrer sig for altid. Og med Saturn og Pluto i Stenbukken samtidig, og Merkur der netop har bevæget sig ind i tegnet, så er der for alvor lagt i kakkelovnen til at starte helt på en frisk, hvad angår karriere, ansvar, status i verden, alt det vi gør for at opnå respekt og fremstå modne/seriøse. Set i lyset af alt det, som vi har lært i 2018. Et år der som et centralt punkt handlede om at det feminine skulle styrkes.

Read More

MARS I VÆDDEREN

For i nat lidt i 04.00 skiftede Mars fra Fisken til Vædderen. En ny cyklus for Mars og vores alle sammens maskuline kan begynde. Sidst vi startede en sådan cyklus var 29. januar 2017 og kan vi blive enige om, at vi er blevet ret så meget klogere på den energi, siden da? Forandringens vinde blæser i bogstaveligste forstand.

Read More