AFRUNDING AF NYMÅNEN I FISKEN 💖

I går aftes gik månen ind i Fisken og det betyder, at vi nu er ved at afrunde den nymåne, vi havde for knap en måned siden i Fisken. Tiden er derfor ikke til at starte nyt men til at runde af, gå lidt indad og reflektere over, hvad vi har lært i løbet af måneden og ikke mindst, hvad vi har lært i løbet af Merkur retrograden.

Det betyder også, at månen igen står i et vandtegn og vores følelser derfor igen kan føles mere nærværende og dybe.

Jeg ved de sidste par dage enten på det ydre eller indre plan kan have været intense – fordi vi er nødsaget til at forandre os. Som altid har universet prikket os på skulderen i et stykke tid omkring netop denne forandring, prik der måske har udviklet sig til smølfespark og for nogens vedkommen måske ligefrem er blevet til skub. Og hvis vi ikke har lyttet, kan dagene føles meget voldsomme. Dagene har vist i øvrigt også øget sol-storm aktivitet, som igen kan påvirke vores energi og elektronikken omkring os. Så vi bliver udfordret lidt i øjeblikket. Men kun for at gøre os mere robuste og modstandsdygtige.

HVORFOR ER FORANDRINGER SÅ SVÆRE? 🌟
Som kloge Cristina Malmberg sagde forleden, så er det jo aldring forandringen der er problemet. Det er alle de følelser vi knytter til forandringen. Og da en ting i vores liv er sikkert, nemlig at intet er varigt, og livet er en stor forandring og gennemgang af faser, så er det måske tid til, at vi acceptere det som præmis og arbejder med hvilke tanker og overbevisninger, vi knytter til forandringer. For hvis vi samtidig ved og har tillid til, at vi altid er passet på og vi altid er præcis det sted vi skal være, så er der vel intet at frygte?

Og det gør vi jo så alligevel. Fordi vi knytter os til steder, til ting, til mennesker og binder vores tryghed op på dem i dem i stedet for at bære trygheden inden i os selv. Vi gør os afhængige af andre i stedet for at have en stærk indre kerne (fordi vi ikke har lært andet), og det bliver enormt sårbart i tilfælde af forandring. Og endelig så tænker vi ofte forandring som noget der ”går ud over os”, eller vi gør ved andre – vi bliver ofre eller gør andre til ofre. Men måske er det ikke noget ,vi ”gør” ved hinanden, måske har relationen eller situationen blot spillet sig færdig.

Og det at vi må stoppe et samarbejde, et arbejde, en relation er jo ikke ensbetydende med at følelserne omkring det skal stoppe. De skal blot også forandre sig. Kærligheden stopper ikke. Den må gerne blive ved at bestå, for vi er jo alle forbundet, uanset om vi er fysisk sammen eller ej. Hvert fald den ubetingede kærlighed. Den kærlighed hvor vi elsker uden at forvente noget retur og blot ønsker at den anden er gladest muligt. Den ubetingede kærlighed som vi også er nødsaget til at give til os selv, så vi også ønsker, vi selv er gladest muligt, og hvor vi kan elske os selv ubetinget, også skammen, vreden, skylden eller alt det andet dårlige vi selv synes vi indeholder.

DET GAMLE SKAL HELES OP 🌷
Som I måske kan huske stod nymånen i Fisken samme sted som Chiron – så måneden har haft et tema omkring at hele nogle sår forbundet med vores følelser, i det hus hvor vi selv har Fisken, måske nogle sår der går tilbage til relationen til vores mor og/eller den måde vi selv er mor/forælder på. Jeg ved godt ret mange får kuldegysninger over at skulle flette ens voksne følelsesliv sammen med relationen til ens mor, men idet hele vores følelsesmønster bliver dannet fra vi er 0-2 år, så er det, der vi skal lede, når vi skal forstå de dynamikker, vi har i vores voksne relationer. Jytte Vikkelsø har beskrevet det så fint og videnskabeligt i ”Hvorfor du aldrig forelsker dig i den forkerte”. Hun siger bl.a. at konflikter er alle relationers største gave. Først der kan vi møde hinanden det dybeste sted og se vores egen største frygt, største skam og største længsel i øjnene.

Og mit bud er, at de dynamikker ikke kun begrænser sig til vores kærlighedsrelationer, men også trækkes med over i venne relationer, i arbejdsrelationer, vores forhold til økonomi osv.

Den gode nyhed er, at når vi heler de sår, som vi alle sammen bærer rundt på, i større eller mindre grad, så bliver vi langt mindre trigget af andre, mindre såret og mindre afhængige. Faktisk står vi stærkere i os selv. Og hvis der er noget, der er et forholds største styrke, så er det individualitet og det at stå stærkt i sig selv, for det medfører udvikling, som igen medfører mystik, som igen medfører tiltrækning.

CHIRON I DEN ALLER SIDSTE GRAD 🧜‍♀️
Chiron står lige nu i 29 grader Fisken, hvilket nogen beskriver som de 12 tegns og universets Omega Point – det sted, hvor alt samler sig til en guddommelig sammensmeltning – hvor vi alle bliver ét igen. Det er en anaretisk grad og dermed også et kulminationspunkt, som færddiggørelser og afslutninger er forbundet med. Så der endelig kan banes vej for nye begyndelser. Den 29. grad er der hvor noget endegyldigt skal læres eller bevæge sig videre fra. Til 0 grader Vædderen der er Alpha point – der hvor alting starter.

Derfor kan sårene også føles ekstra store og smerten ekstra dyb i disse dage, For Universet er optaget af at vise os, hvad det er, vi ikke har helet endnu, det der holder os tilbage fra den udvikling og vækst, vi ønsker. Og vi har jo altid et valg. Enten at blive i smerten og vælge den vej, hvor vi stikker fingrene i ørerne, nægter, vælger af kigge den anden vej, spiritual bypasser, bliver afhængige, lyver for os selv, lyver for andre, eller gør os til ofre. Vi kan bruge dagene på, at undertrykke eller projicere alt vores eget crap over på andre

Eller vi kan vælge at se os i spejlet og erkende, hvad vi selv bærer rundt på. Gå ind i sårene ind i smerten, helt ind, til vi når til kernen og udspringet, så vi forstår, og vi på en baggrund af forståelse, kan begynde at hele.

Det er de sidste 8 år der bliver bundet knude på nu. Siden foråret 2010, Det er ikke alle sår, der kan og skal heles fuldstændigt. Et dødsfald, en skilsmisse, en konkurs, et brud – vi kan ikke undgå smerte her i livet, og det er vist heller ikke meningen. For smerte giver os drivkraften til udvikling til at lære noget. Den minder os om, hvad kærlighed er. For det er aldrig kærlighed der er årsagen til smerte. Det er vores relationsmønstre, vores afhængigheder og vores forventninger der skaber den. Men ikke kærlighed i sin kerne. Så måske er dagen fin til at reflektere over en større mening i de begivenheder, der henover de sidste 8 år har påført dig smerte. For der er alting en læring og en åbning til en højere bevidsthed og mere kærlighed. Ofte kommer vores indre udvikling og vækst i bølger, og det her er en af bølgetoppene, hvor vi virkelig har mulighed for at rykke os.

VENUS OG NEPTUN 💕
Venus i Tyren og Neptun i Fisken møder måske derfor også hinanden i dag. Neptun i Fisken er helt formløs, helt grænseløs uden noget til at støtte den, og her er Venus i Tyren, et jord tegn godt. Den sætter grænser for følelserne, giver fantasien eller drømmen en retning at flyde i, så det i stedet for vand ud over det hele, bliver en stille å, eller måske en rivende flod, men dog med både en bred og en retning. Tyren kan hjælpe med at manifestere det Fisken drømmer om eller føler sig forbundet til.

Vi kan godt have et ønske om at tjene penge, have højt selvværd og vide, hvad vi er værd, være i stand til at sætte grænser og stille krav, være gode til at fylde vores indre kop op før vi fylder andres, og samtidig kunne give til andre ubetinget, være selvopofrende og være dybt spirituelle. Det er ikke enten eller – det er både og.

Det er måske her vi overvejer, om vi reelt handler i overensstemmelse med vores værdier? Eller om vi ville handle anderledes, hvis vi vidste noget større passede på os, hvis vi vidste, vi altid havde tryghed og penge nok, og vores behov og ønsker ville blive mødt. I så fald er dagen i dag det perfekte tidspunkt at teste det af på. At læne os ind i den tanke at alt er godt, og der ikke er grund til bekymring, og så handle derudfra. Venus i Tyren er nødt til at slippe grebet og overgive sig, flyde med, acceptere forandringen for reelt at kunne opnå den indre og ydre sikkerhed den drømmer om.  🌟

Vi skal ikke lade bekymringer, angsten eller eskapisme overtage, men se realiteterne i øjnene uden at miste vores forbindelse til noget større. I så fald har vi det perfekte fundament til at skabe de nye begyndelser som nymånen i Fisken varslede. 💗