TØR DU GÅ MOD FREMTIDEN OG NYE HORISONTER - FULDMÅNEN I SKYTTEN

Fuldmånen falder i Skytten i morgen kl. 16.20 i den 8. grad af Skytten.

Vi havde en nymåne i Tyren, men samtidig står Solen i Tvillingen, så jeg oplever det som, at det både er temaer omkring Tyren og Tvillingen der spiller ind på denne fuldmåne.

Nymånen handlede om, at hvis vi kunne drømme det, kan vi gøre det. At holde vores hjerter åbne for os selv og for andre. Og at begynde at vise vores følelser og det der bor i vores hjerte tydeligere, at vise mere af vores sandhed og ægte os frem💗

Tvillingen handler om kommunikation. Vi kender alle følelsen af at have en tæt relation til en partner, ven, et barn eller en forælder, hvor det føles som om man er tvillinger. Man mener det samme, forstår hinanden, og spejler og validerer derfor hinanden, hvilket kan føles som den skønneste bekræftelse.  Men vi er ikke ens. Det er tvillinger heller ikke. De komplementerer og støtter hinanden og har også en styrke i forskelligheden. Så hvad sker der, når dem vi opfatter som vores tvillinger, pludseligt ikke er enige med os. Bliver vi vrede, frustreret, føler os forkerte, eller dømmer den anden? Det er bl.a. noget af det fuldmånen gerne vil have os til at se på.

Ikke mindst fordi Merkur (altså planeten for kommunikation), står i sine aller sidste grader. For at opnå forståelse for en situation for en adfærd og for at få kommunikation til at fungere, er det ikke nok, at det er én vejs, eller der kun er ét perspektiv. Der er altid to sider af en sag. Nogle gange flere. For at fjerne skyggen på en genstand er man også nødt til at belyse den fra to sider.

Derfor må vi ikke være så bange for at mene noget forskelligt, at tænke forskelligt, eller have forskellige sandheder eller overbevisninger – for det er ikke ensartetheden der gør relationen stærk. Det er derimod evnen til at udtrykke sig fra hjertet, og stå stærkt i sin sandhed og at holde hjertet åbent for at andre kan have en anden sandhed og at verden dermed kan blive mere nuanceret.

Måske er vi vokset op i så massiv en spejling, at vi tror alle har det på samme måde som os. At de altid ved, hvad vi mener, og at vi omvendt altid ved, hvad andre tænker. At vi bliver skuffet og overrasket, hvis det går op for os, at andre mente noget andet, eller at vi synes andre er underlige, hvis de giver udtryk for andre behov, og vi ender i sådanne situationer ofte med at dømme andre. Fordi vi tror der er én sandhed, og det er vores. Fordi vi bliver stædige og har modstand mod forandring, og ikke har lyst til at ændre noget. Fordi vi helst vil have harmoni og er bange for uenighed. Fordi vi glemmer at stille spørgsmål, glemmer at afstemme forventninger og glemmer at være nysgerrige på andre. Måske fordi vi inderst inde holder mest af dem, når de udfylder en bestemt rolle i vores liv, men synes de er lidt besværlige, hvis de bare får lov at være sig selv. For det kan jo være, at deres behov spejler en skygge der bor i os. Her er det så vigtigt, at vi åbner vores hjerter for andre, og bruger kommunikationen på at bygge bro, på at forstå andre og på at være nysgerrige og lære noget nyt, i stedet for at bruge tiden på at få ret eller gå til modangreb. At vi bryder ud af det fastlåste og stagnerede, som sikkert har fungeret en gang men nu gør os ufrie. Måske kræver det, at vi erhverver lidt mere selvindsigt og tør grave lidt dybere i vores egen psykologi. Skytten regeres trods alt af Jupiter der lige nu står i Skorpionen.

Omvendt kan vi også være vokset op med, at ingen havde det på samme måde som os. Og at det der var os, ikke fik plads til at være, fordi andre gerne ville have, vi skulle være som dem. Og vi hurtig lærte, at det var nemmest, at mene og synes ligesom andre, fordi de så bedre kunne lide os. I så fald er vi nok kommet til at undertrykke vores sandhed, vores intuition og fornemmelse for, hvad der er rigtigt for os. Det kan have gjort, at vi er typerne, der er ude og spørge 114 mennesker til råds før vi træffer en beslutning, altid fortryder vores beslutninger, eller er bange for at træffe dem, fordi vi ikke har tillid til, at det vi mærker er rigtigt, er rigtigt. Her er det så vigtigt, at vi bruger kommunikationen til at udtrykke vores ønsker og behov, sætte grænser og åbner vores hjerte til os selv. At vi lærer, at alt det vi tror andre eller mere information kan give os, bor i os selv. At vi netop ikke skal ændre mere, tilpasse os mere, forandre mere, dømme os selv mere, men at vi er perfekte som vi er, og at vores behov, ønsker, sandheder og opfattelser har samme ret til at være her på lige fod med andres. Og at vi måske ikke har behov for andre til at validere vores sandhed, selvom det kan føles sådan. 

Hvis vi for alvor skal træde ind i en ny tid, med vores hjerter åbne, er det så vigtigt, at vi ikke bærer rundt på alle mulige fordomme om, hvordan andre er, eller hvordan noget vil udvikle sig nu på baggrund af tidligere dårlige oplevelser. Tanker om, at ”det bliver aldrig anderledes” eller at ”det vil hun aldrig forstå” må vi slippe. Det er frygt og negativitet, der modvirker, at vi kan åbne vores hjerter. Vi er nødt til at bevare nysgerrigheden, og bevarer drømmene og bevarer modet. Og se andre som de individer de er frem for den rolle de udfylder.

Nogle gange sker der her helt ubevidst, når vi møder andre i egenskab af den rolle de har i vores liv – forældre/kæreste/arbejdskollega/chef/samarbejdspartner/børn osv., fordi vi alle har dyrekøbte erfaringer med i bagagen. Og her er det så vigtigt, at vi tør møde andre som dem de er. Ikke reducerer dem til en rolle, hvor vi kræver/forventer de skal opføre sig på en bestemt måde. At huske at inddrage andres behov og forsøge at finde win-win løsninger.

Og det er samtidig så vigtigt, at vi heller ikke selv ”spiller en rolle” i relationen, for at gøre os attraktive, eller likeable, eller påtager os en autoritet, fordi det bør man – eller det er formlen, vi har lært ift. at opnå andres gunst. Vi er nødt til at være os selv. Stå stærkt i vores sårbarhed og fortælle, hvad vi har behov for, og hvorfor. Tage ansvar for vores del af relationen, men gøre det med hjertet. Turde være os selv og tage afstand fra, at det bliver i form af en rolle vi skal spille, med bestemte ”replikker” det forventes, at vi siger.

Fuldmånen relaterer sig til den nymåne i Skytten der faldt i slutningen af december. En nymåne der handlede om en genfødsel (den faldt lige oven på det galatiske centrum). En genfødsel af en ny sandhed, en ny realitet, et paradigmeskifte efter en transformation af noget grundlæggende i os. En sandhed vi har kendt til før, for længe siden. Nymånen varslede en ny følelsesmæssig autoritet forbundet med vores sandhed, forbundet med vores intuition og overbevisninger. Cyklus’en siden den nymåne er nu halvvejs, med fuldmånen i morgen. Vi mærker formentlig noget kulminere i det livsområde, hvor vi har Skytten. Kan vi skabe et andet liv, ved at ændre vores overbevisninger? At tro på noget, der giver os en større følelse af frihed, større optimisme i livet, så vi kan genfinde glæden og taknemmeligheden over det at være mennesker og give og modtage kærlighed til dem der står os nær. 💕

Fuldmånen indikerer, at vi er nødt til at slippe det sidste der står i vejen for denne nye realitet. Jupiter (Skyttens regerende planet) er retrograd og i Skorpionen, så der er noget vi skal henover igen, der bor i ”vores kælder”. Det kan pt. føles som om vi sidder fast i kælderen. Det gør vi ikke (perspektiv remember), men vi er der for slippe det, der holders os fast og ufri. Måske er det at forstå vores instinktive reaktionsmønstre bedre, slippe lidt flere af vores skygger blive lidt mere åbne for, at der er flere sandheder end kun en. Måske er det at vise større tillid til os selv, og stole på det vi selv mærker, det der ligger nedenunder, frygten for at gøre noget forkert/skabe konflikt/skam eller skyld. Eller måske er det en blanding. Eller måske bare lysten til at opsøge ny viden, nye kulturer og at tro på noget der er større end os selv.

Uanset hvor meget vi synes vi sjosker rundt i noget gammelt og velkendt, så peger Skyttens pil fremad. Vi er på vej fremad og det må vi have tillid til. Fremad mod vores indre sandhed, mod håbet, friheden, visionerne, drømmene og eventyrlysten. Og den nordlige måneknude i Løven danner et så fint aspekt til fuldmånen. Igen en indikation af, at vi er nødt til at gå mod fremtiden med hjertet, være modige, og ikke være bange for at stille os op og brøle. At vi må slippe det der fastlåser os, stagnerer og begrænser vores følelse af frihed og optimisme, uanset om det er at brøle for meget og for stædigt eller for lidt. Uranus i Tyren banker også på til fremtiden, og det samme gør Mars i Vandbæreren og Chiron der lige har startet en ny cyklus i Vædderen - chiron der i øvrigt også er forbundet til Skytten/kentauren. Ofte er det med at gå efter vores sandhed og acceptere andres ikke nemt. Der er ikke sjældent smerte forbundet med at blive vækket til vores sandhed. Det kan have føltes som illusioner, og alt det vi troede på bristede, særligt for alle os født med Neptun i Skytten (1970 til 1983), der ofte har absorberet andres sandheder uden at vide det. Til gengæld er der desto større heling, når vi begynder at mærke og lytte til vores egen sandhed og udtrykke den.

Saturn i Stenbukken er helt med på, at vi ikke kan have alt det gamle l*** med ind i fremtiden. Saturn i Stenbukken er fokuseret på det langtidsholdbare og at skabe det bedste fundament. Ikke at slæbe alt det gamle med videre. Og ikke at gøre det, der er nemmest og hurtigst at gøre. Men at tage ansvar og finde en autoritet i det der giver den største følelse af glæde, optimisme og frihed. Nogle gange frygter vi bare forandring og fremtiden mere end vi elsker os selv og andre. Frygten kan lukke vores hjerte, og så er det altså vigtigt at huske på kærligheden åbner det. Frygten må ikke stå i vejen for, at vi står ved vores sandhed eller er nysgerrige og åbne for andres💫

Rigtig god fuldmåne 🙏🏻💖