FULDMÅNE I STENBUKKEN – HVILKE INDRE BEGRÆSNINGER HOLDER DIG TILBAGE

Kender du det med at alle de andre snakker om at sætte mål, lave en strategi, følge en plan, være tålmodig, og tage lidt mere ansvar. Og når du tænker det føles det bare rigtig tungt. Som om du lige løfter to indkøbsposer og en tung rygsæk på samme tid. Det er Saturn. I sit meget ubalancerede udtryk. For der er intet galt med mål, strategier, planer, ansvar og tålmodighed – det skal blot rettes i den rigtige retning. Være fokuseret mod det vi virkelig ønsker os, og ikke mod det vi bør gøre. For så føles det hele meget nemmere. Og så er det vi tager ansvar for os selv. For vores egen glæde, for det vores sjæl og hjerte længes efter. 

Men hvad med al den ydre status. Hvad med al det vores ego gerne vil, al det vi tror vi bør og har tænkt os til med hovedet? Det fortæller denne her fuldmåne os, at det er tid til at slippe. Og hvis ikke vi gør det, kommer det nok til at gøre ondt. Muligvis eller med stor sandsynlighed i vores krop men måske også i forhold til vores følelser. Den udfordrer os ved at vise os vores skyggesider (hvis vi er opmærksomme) – særligt dem der knytter sig til det feminine, både vedrørende moderskab, omsorg osv., men også selvværd, skønhed m.v. Alt det for, at vi kan forandre os. Så vi kan slippe alt det der ikke tjener os længere og gå i mod den vej der er bestemt for os. Kontrollen skal slippes. Spændingerne i kroppen skal slippes.

Nymånen handlede om at åbne vores hjerter for alvor. Kommunikere mere intuitivt og med større følelsesmæssig intelligens og med større tiltro til at noget større er med om bord så vi kan opgradere vores overbevisninger, men i sløret af Krebsens meget beskyttende energi. Fuldmånen er kulminationen der viser os, om vi rent faktisk kunne stå i det, eller om vi er blevet trukket tilbage. Tilbage til det logiske, rationelle, mere distancerede, hvor vi skøjter lidt på overfladen fordi det at åbne sit hjerte for alvor både til sig selv, andre og universet er mega skrøbeligt og kræver, vi slipper kontrollen, frygten for at blive såret, angsten for at føle sig usikker og lille, og bevarer tilliden til, at vi alle gør det bedste vi kan, og at vi ikke har ret til at dømme os selv eller andre, så hårdt som vi ofte gør. Temaet for fuldmånen er større ansvarlighed omkring vores følelsesmæssige og intuitive kommunikation. At vi slipper den hårde autoritet, der kommer ud af frygt og kontrol. Og at vi i stedet tør tage os den tid vi har behov for, tør være sårbare og overveje vores muligheder.

Hvis vi allerede har omfavnet det intuitive, det bløde og følelsesmæssige og arbejdet fokuseret med den, vil vi også kunne modtage belønningen. Stenbukken og Saturn er begge forbundet med karma. Det du sender ud, får du tilbage igen.

Der er et tema om forældre vs. børn her. Både på det indre og ydre plan. Måske fremstår vi udadtil super ansvarlige og modne, realistiske og seriøse, men har faktisk stadig et lille umodent barn indeni. Det barn der aldrig fik lov at være barn, fordi det skulle tage ansvar og meget hurtigt lærte at livet ikke er for sjov. Barnet viser sig nu, som moody, trist, depressivt, needy, eller meget nærtagende og følsomt. Vi skal tage ansvar for det barn. At gå fra at føle os seriøse/modne/voksen, til at tage følelserne seriøst. Ikke dømme dem, ikke rationalisere dem eller tænke, ej nu må jeg lige opføre mig mere modent. Følelserne er din ultimative guide til hvad din sjæl kalder på.

Det er vores indre begrænsninger og overbevisninger om hvad vi skal tage ansvar for, hvordan vi viser status, tager autoriteten i en samtale eller generelt ”opfører os voksent”, ”virker kloge/professionelle” der holder os tilbage fra at træde ind i vores fulde autoritet og styrke. Der kan være masser af styrke i sårbarhed, i følelser af frygt, vrede eller opgivelse. For det guider dig mod dit ”hell yes”. Hvis det ikke er hell yes, er det et nej. For du har forhåbentligt ikke glemt, at du fortjener det aller bedste. Det aller bedste er ikke nødvendigvis det gode job, det pæne hus, eller det rigtige parforhold. Det er der, hvor dit indre barn hopper på trampolin i maven og griner af glæde. Hvor vi slet ikke kan lade være med at gøre det, tænke det eller være i det, fordi vi er glade. Så overvej, hvad du skal slippe af indre begrænsninger, for bedre at kunne bygge bro fra dit hoved til det dit hjerte og dit indre barn længes efter?

Af samme årsag har jeg valgt at denne fuldmåne skulle være der, hvor jeg holder min PLAYSHOP (workshop lyder så voksent). Det bliver en facebook live session i en lukket gruppe søndag formiddag kl. 10-11.30, og koster 95 kroner. Hvis du har lyst til at sove længe søndag morgen eller skal ud og hoppe i trampolinen der, så ligger videoen tilgængelig 14 dage, så længe du blot har købt adgang. Du kan altså se den, når det passer dig.

Så hvis du føler for, at du bliver nødt til at vide lidt mere om, hvad det betyder for fuldmånen at den falder samme sted som Saturn, der er retrograd, hvordan den hænger sammen med Uranus, Mars Retrograden,  at Merkur står i sin sidste afgørende grad, hvordan Chiron spiller ind på fuldmånen, Black Moon Lilith, hvordan denne fuldmåne er en kulmination på nymånen i Stenbukken i januar, og ikke mindst, hvordan alt dette udgør et nyt kapitel i fortællingen om, hvor vi skal bevæge os hen i 2018, så skal du melde dig til. Måske der også lige bliver tid til at finde ud af hvor du har din Saturn, og hvor du har din potentielle autoritet og styrke. Det bliver sjovt og hyggeligt, og husk jeg ikke kan se dig, så behold gerne både morgenhår og dyne. Du kan købe den lige her