FULDMÅNE I TVILLINGEN

På mange måder kan essensen, af denne her fuldmåne opsummeres i følgende.

Hvilke overbevisninger og tanker står mellem dig og det liv, parforhold, arbejde, familie du ønsker dig og drømmer om? Overbevisninger der bliver til sandheder, sandheder der bliver til tanker og kommunikation, og pludselig har du billedligt talt muret dig inde i din egen lille 1-værelses, selvom Universet har stillet den største mansion klar med dit navn på.

Nymånen havde fokus på at forstå, at vi har poweren, vi holder tryllestaven og ingen kan frelse os. For når vi forstår det, kan vi langt bedre dele ressourcer/energi/intimitet med andre. Det betyder også, at andre ikke kan tage poweren fra os, og at vi ikke kan eller skal frelse andre, eller skal ofre os for andre, ligesom andre heller ikke skal ofre sig for os. I betragtning af hele den vestlige kultur de sidste 2000 år har bygget på en historie om en mand, der både var frelser og offer, har vi pænt meget bagage vi skal stille fra os, før den pointe kan sive helt ind. Og det er vi i gang med.

Vi er i gang med at lære, hvor og hvad vi er nødt til at tage mere ansvar for, og hvor vi er nødt til at slippe ansvaret mere, for at opnå den balance.

At stå med poweren selv, betyder at have integreret det hele i sig. Lys og mørke, yin og yang, det maskuline og feminine, at tage ansvaret eller at fralægge sig det (og tage ansvar for noget andet), at læne sig op ad andre, eller at klare alting selv, mellem overflade og dybde. Så der ikke er nogen der kan ”have noget på en”, og man dermed heller ikke kan have noget på andre. Det kræver en stor bevidsthed om sig selv, en stor ydmyghed, accept og ikke mindst ubetinget kærlighed til sig selv.

De fleste af os har en præference i forhold til en af siderne, og det var vores potentielt ”svage” side, vi blev kaldet til at stå mere i, ved kvartmånen, for en uge siden. At forstå, at det vi selv oplever som svaghed kan være styrke, hvis vi tør være åbne og ærlige omkring det.

Og så kommer fuldmånen buldrende. Her hvor tingene kulminerer. Hvor vi måske tydeligt ser, hvad det er for en død og genfødsel Skorpionen har ville have os til at se i øjnene hele året, eller hvert fald siden i sommer. Den forandring vi står overfor, fordi noget nok skal slippes, for at vi kan leve mere autentisk og i overensstemmelse med vores drømme, og den power det kræver i os, at gøre det.

Fuldmånen falder i Tvillingen. Tegnet for kommunikation og tanker, og information. Det der ønsker vi bygger bro mellem hoved og hjerte, men som også er et luft tegn og derfor kan være lidt meget i hovedet. Der vil rationalisere, tænke logisk og har en tendens til at være fokuseret på overfladen og detaljerne.

Det er umiddelbart langt fra Skorpionens dybde, følelser og ønske om at forbinde sig dybt til andre, og det er direkte modsat Skyttens større perspektiv og langsigtede mål. Men nogle gange er det godt at kunne distancere sig lidt fra alle følelserne, forudsat man ikke undertrykker eller rationalisere dem eller mister empatien. Nogle gange er det netop yderligere information, der kan få en manglende puslespils brik til at falde på plads. Hvis man hele tiden holder fokus på potentialet, det langsigtede mål, ønsker, drømme, optimismen, håbet og følelser, kan man misse detaljerne og realiteterne. Det der reelt set skal til for at få det til at fungere, som måske slet ikke er der. Omvendt kan overdrevet fokus på detaljerne også gøre, at man mister blikket for det langsigtede mål. Man kan ikke se skoven for alle træerne. Vil man have sine behov opfyldt nu og her, eller vil man have sine drømme og mål opfyldt? 

Det er netop nogle af de tanker og overbevisninger, vi skal se efter i sømmene nu her.

Vi bliver bedt om at walk the talk, og put our money, where our mouth is (beklager, kunne ikke finde gode danske udtryk for dette). Det betyder ikke, at den forandring der lurer, kræver, at vi nu skal springe over i en alt eller intet tankegang, særlig ikke hvis vi flygter fra noget, dømmer noget eller skubber noget fra os, når hele pointen er at være hel. Hvis du lige nu står mellem 2 valg, og ikke kan vælge, så er det måske fordi du enten ikke har alignet dem med dine inderste værdier/sandhed, eller du forsøger at opsætte et enten/eller hvor der bør være et både/og. For udgangspunktet er både/og – men både og som et aktivt valg, ikke som et passivt/dovent valg. Så vi bliver bevidste om, hvornår vi vælger det ene eller det andet, fordi det tjener et langsigtet mål eller en drøm vi har. Nogle gange kræver både/og, at vi kan tænke kreativt og tør stille spørgsmål.

Hvis vi for alvor ønsker at leve et autentisk liv, baseret på vores sandhed og vores lyst, det vores sjæl kalder på, hvor vi tør stå i vores lys/vores shine og modtage al den overflod livet har til os af penge, kærlighed og shine, så er bevidsthed om vores tanker og overbevisninger og ubevidste følelsesmæssige mønstre den afgørende nøgle til at kunne skabe præcis det liv vi ønsker. Og vi er nødt til at kunne rumme dualiteten/polariteten i verden, i os og mellem os og andre for at kunne gøre det. Det er Tvillingen der hjælper os med at bygge bro fra vores comfortzone/gamle liv og ind i forandringen, ind i det nye. Tvillingen er nysgerrig, stiller spørgsmål og bygger bro. Den dømmer ikke og lytter, og hjælper måske med at komme på løsninger. Den kommunikere med empati og rationalitet samtidig. Det er hvert fald det den bør, frem for at bekymre sig,

Vi kender dog alle begrebet den gode og onde tvilling. Så hvad er din onde tvilling? Er det overbevisninger der er fulgt med omkring, hvad man bør gøre, skal gøre, pligter/ansvar eller andet der holder dig fra din lyst og det du mærker er rigtigt for dig. Er det tanker om altid at give ubetinget kærlighed til andre, men ikke at give den til sig selv. Er det tanker om, hvad andre tænker om det, du ønsker at gøre. Eller er det tanken om mig først/mine behov først fordi du har lært, at det at tage sig af andres behov, betyder at dine egne behov blev kompromitteret (og ikke at der var en tredje fælles vej?

 I astrologien taler man om, at de to dele af Tvillingen er Mars og Neptun, solar plexus chakra og krone chakra. De to er nødt til at være helt i balance, for at Tvillingen kan stå i sit højeste udtryk.

Både Mars og Neptun har hver i sær et lavt og et højt udtryk gennem Tvillingen, gennem vores kommunikation og tanker. Ingen tvilling er altså 100% god eller 100% dårlig her. Get the picture. Neptun er den Tvilling der i et lavt udtryk sender ubetinget kærlighed og taknemlighed til andre, men glemmer at sætte grænser. Den der spiritual bypasser i stedet for at se realiteterne i øjnene. Den der er passiv og eskapist agtig, den der lader følelser oversvømme tanker og kommunikation, eller den der kun taler om sine drømme men aldrig handler. I et højt udtryk er den empatisk, lyttende, forbinder hoved og hjerte og kan gå med flowet.

Mars er i sit lave udtryk, den der udtrykker sig aggressivt, pushy, utålmodig, taler henover andre, hele tiden tænker ego først, den der slet ikke er forbundet til hjertet og kun er i hovedet,  og i et højt udtryk den der kan tilkendegive sine behov, sætte grænser og mærker sin værdi og retten til at være her.

Er der noget du kan genkende her? Noget du skal slippe, eller noget du skal være lidt mere nysgerrig på at få integreret i dig?

Tak fordi du var både nysgerrig og tålmodig nok til at læse med helt hertil.