FULDMÅNE I TYREN – SKAL VI HOLDE FAST ELLER GIVE SLIP?

2018 har bedt os om at se dybt, mærke dybt, konfrontere frygten og på mange måder mærke livet når det er sværest. Alt det primært pga. Jupiter i Skorpionen.

I går trådte Solen så ind i Skorpionen og kaster lys på det vi har forsøgt at fortrænge, ting relateret til hvordan i kommunikerer og tænker, til vores selvværd, relation og økonomi, til tillid og til ærlighed. På mange måder vores tillid til livet og til vores ret til at være her præcis som vi er, med de behov vi har.

Og i aften kl. 18.45 falder årets fuldmåne i Tyren, i den første grad af tegnet. Fuldmånen er en kulmination, en der også kaster lys og samtidig minder os om, hvad det er vi skal slippe.

 

VENUS ALL OVER

Fuldmånen er en kulmination på nymånen i Vægten, der handlede om at tænke det her med balance, harmoni, partnerskaber og relationer på en ny måde, det at give på en ny måde og dermed Venus på en ny måde, da Vægten regeres af Venus. Fuldmånen falder på en 6’er dag (6 tallet forbindes til Venus) og falder i Tyren, der også regeres af Venus, men den del der handler om økonomi, selvværd, indre ressourcer, nydelse og værdier, og det at modtage og tiltrække.

Samtidig er Venus i sin retrograd stadig usynlig, så måske det også føles sådan. At selvværdet, pengene, partnerskabet, værdierne, evnen til at modtage eller harmonien forsvandt.

Det føles ikke fair, for nu at bruge et godt vægt agtigt udtryk. Men det skal til. For at vi kan vågne. Måske særligt vågne til, hvad denne her Venus retrograd egentlig handler om.

For at understrege det, så står Uranus i Tyren præcis samme sted som fuldmånen. Planeten der vækker os og oftest gennem noget pludseligt. Lige nu skal vi vækkes til vores egen værdi, til mere selvomsorg, at det er ok, at vi føler som vi gør, at vores behov og tryghed er vigtig, at vores grænser er vigtige. Fordi det er alt afgørende at det er på plads, for at vi kan begynde at dele ressourcer med andre på en balanceret måde. For at vi kan begynde at give til andre i et fælles rum der føles trygt.

Omvendt kan det være, at vi har været så grådige på, hvad andres ressourcer har kunne give os, og hjælpe os til, at vi helt har glemt at respektere andres grænser og behov. Eller vi har så lidt tillid til verden, så vi hele tiden søger magten og kontrollen, og det reelt forhindre os i at dele noget med andre.  

 

BETWEEN A ROCK AND A HARD PLACE

Det bliver i den grad understreget af at Solen og Månen sammen med de to måneknuder danner et såkaldt Grand Fixed Cross. Det vil sige, der er pres på fra 4 sider, med 4 faste og stædige tegn. Skorpionen der ønsker at dele sine ressourcer med andre og ser det som afgørende for sin overlevelse men også er bange for at miste kontrollen og blive magtesløs, Tyren der har fokus på sine egne ressourcer, sin egen tryghed, grænser og sikkerhed men også kan være alt for udholdende og tro man skal knokle sig til alt, den nordlige måneknude i Løven, der beder os om at gå med hjertet først, stå i vores autentiske selv involverer temaer omkring børn og kreativitet, men måske også kun har fokus på nu og her og kan være meget dominerende, og den sydlige måneknude i Vandbæreren, der kan distancere sig, være uengageret, kun have fokus på fremtiden, at gøre som gruppen men måske også repræsenterer gruppen der kan hjælpe, medmenneskeligheden.

Der er masser af tegn i vand, så der er behov for, at vi opløser nogle grænser og tør være mere i følelserne og dele, men også en del i jord, så også at vi sætter nogle grænser der hvor de ikke tidligere er blevet sat. Jord er også vores fysiske jord og vores krop, måske vi skal passe bedre på den. At vi ikke tager alting så personligt, men omvendt at vi heller ikke distancerer os så meget, at vi glemmer hjertet og engagementet. Det maskuline/yang i os skal bløde op, og det yin/feminine skal blive stærkere.

Hvorfor er der sat så meget pres på fra alle sider? Det er der, for at vi kan vågne. De her faste tegn, de holder fast i deres vaner, deres måder at tænke på og gøre ting på, og det kan holde dem fast i situationer, der ikke tjener dem længere. De er på hver deres måder alle optaget af ikke at miste kontrollen og magten, og særligt ikke kontrollen over deres følelser, så de fremstår sårbare. De er på mange måder stolte tegn. Men lige præcis den frygt og den stolthed, holder dem også fast i det de gerne vil ud af.

HVAD SKAL VI HOLDE FAST PÅ OG HVAD SKAL VI GIVE SLIP I?

Skorpionen i sit højeste udtryk beder os om at gå med forandringen. At turde slippe det, som vi ikke kan bruge til noget længere. Inden i os og uden for os. Og stole på, der kommer noget nyt og bedre i stedet. At acceptere at verden, vi selv og andre er i forandring. Forandring hen mod vores inderste kerne. Vores autentiske selv. Og når vi forandrer os, så flytter vores grænser, vores behov, vores tryghedszone, vores sensitivitet og en masse andet sig. Nogle gange kan verden omkring os følge med, andre gange kan den ikke, og så må vi forsøge at skilles på så fin en måde som muligt. Og Tyren er dermed også nødt til at føle sig sikker og tryg i verden, som den er, den kan ikke holde fast i det ydre længere, for det forandrer sig.

Skorpionen repræsenterer på mange måder livet der sker for os. Med sygdom, traumer, stress, fyringer, dødsfald, skilsmisser, økonomiske problemer, misbrug, utroskab og meget andet godt. Når det sker, kan vi meget hurtigt miste vores selvtillid. Vi føler os ikke så fede som før.

Men det vi også risikerer, er at miste vores selvværd. Fordi vi tror vi er forkerte, når den slags sker. At vi ikke må være her med vores behov. At der ikke er nok til os, og at vi skal kæmpe os til det. Og det er bl.a. den historie, vi skal slippe. Vi er ALTID gode nok som vi er, uanset hvilke problemer vi står i, uanset hvad vi har gjort eller andre har gjort. Så uanset hvad er vi nødt til at søge tilbage til vores Tyr, vores indre ressourcer.

Så hvor slipper vi for hurtigt, og hvor holder vi for meget ud, kan man også spørge.

Hvor er vi for optaget af vores egne ressourcer og grænser, til at se pointen i at dele med andre, og hvor er vi så optaget af at andre skal give os noget, for at vi kan overleve, at vi glemmer vores egne indre ressourcer?

Hvis det buldrer lidt ekstra i dig i de her dage, så er det også fordi, at Solen og Månen/Uranus ikke har stået sådan her i ca. 84 år. De næste 7 år kommer vi til at mærke den en gang om året og effekten bliver formentlig langt mindre voldsom, men i dag er det altså lidt af en astrologisk historisk begivenhed.

Derudover, så kan der også være en følelse af at noget haster. At det er nu man skal forstå det. Fordi Jupiter står i sine sidste grader i Skorpionen. Og måneknuderne står i deres sidste grader i Løven og Vandbæreren – faktisk er det den sidste fuldmåne, hvor de står her. Så det er nok på alle måder en intens og elektrisk energi, du mærker. En følelse af, at du SKAL handle. Så mærk efter om du skal det, eller om det er frygten, der taler.

Der kommer desuden til at ske lidt yderligere ting på himlen de næste dage, der også kan have indflydelse på fuldmånen, men mere om dem en anden dag.

RIGTIG GOD FULDMÅNE ♥︎🌕