WEEKENDENS ENERGI OG NOGET OM BERUSEDE FUGLE

Hvis I også synes det har været en udfordrende uge, så er i godt nok ikke alene. Pyha. Og så med Mars i Tvillingen out of bounds oveni – den havde jeg gerne undværet.

Denne uge har kaldt på, at vi skulle slippe så meget gammelt hø, særlig i forhold til Venus energien. Hvis du ikke fik læst hvordan og hvad, kan du stadig finde indlægget på bloggen og på Patreon.  

Denne her Saturn/Pluto/Sydlige måneknude er ikke for børn…. Den gode nyhed er at den energi fortsætter mere eller mindre resten af året. ;)

Mars i Tvillingen har enten fået mange os helt over i den lave mars/tvilling energi, hvor der tales med to tunger, man tror alle ser verden som en selv, man multitasker i et væk, man taler en hel del mere end man lytter, bruger ord som våben og forholder sig til alting logisk uden følelser og er helt overbevist om der kun er en sandhed. Eller i den lave neptun/tvilling energi, hvor man bekymrer sig, forsøger at tænke sig frem til beslutninger, lytter, forstår, rationaliserer sine egne følelser væk, og helt ender med at glemme, at blot fordi adfærd har en forklaring, behøver den ikke være ok, eller man kun ser virkeligheden gennem sine følelser (der er fyldt med frygt og historier) og ikke det, der faktisk sker.

Og Venus står så der midt i det hele og mærker stadig efterdønningerne af den sidste fuldmåne i Vægten, så relationer er i kæmpe fokus. Og Venus i Vædderen bliver virkelig udfordret på, hvor hun skal tage kampen, sætte grænser, blive vred, gå for sig selv, og hvor hun skal lade det glide. Det her med det høje og det lave ego. Særlig hvis hun forsøger at tænke sig til det, frem for at gå med hendes instinkt.

 Vores ydre kamp, afspejler vores indre. Alt det vi har fragmenteret væk af os selv, fordi det ikke var pænt, modent, socialt acceptabelt, eller noget vi blev elsket for. Alt det vi har fragmenteret væk af os selv, som vi har skammet os så meget over, at vi har pakket det ned i det dybeste ubevidste, så vi kun konfronteres med det, når vi projicerer det over på andre, og kan dømme og gøre det forkert, eller tænke at det er uopnåeligt for os. Det er det vi bliver bedt om at genintegrere lige nu. For Jupiter i Skytten viser os sandheden. Sandheden om os selv. Universet dømmer den ikke. For alle sandheder har en forhistorie. Så det bør du heller ikke. Men det kan måske godt være en bitter pille at sluge, hvis man har sat sig selv op på den lidt for høje piedestal for at kigge ned og dømme de andre. Ydmyghed (nordlige måneknude i Krebsen) og ubetinget kærlighed er vejen frem. 

En ting der slog mig i den forbindelse, særligt nu vi stadig mærker lidt til fuldmånen i Vægten, det er, hvor meget vi stadig forveksler kærlighed med relations- og tilknytningsmønstre, og hvor meget historie der stadig knytter sig til, at kærlighed er en transaktion. At jeg giver til dig, og så skal du også give til mig. Bortset fra, at vi lige har glemt at fortælle hinanden, hvad det er for vilkår, vi giver på. Så det er en hemmelig, usynlig kontrakt. Hvor meget af det handler om, hvad får jeg ud af det, frem for, hvordan bliver den anden anden glad, for når den anden bliver glad, bliver jeg også selv glad. For når jeg elsker, tager jeg den anden, som en del af mig. Så vi er fedtet ind i usynlige vilkår om, at vi ”skylder”, bør være ”taknemmelige”, skal ofre vores egne behov og ønsker (eller andre skal), for at blive elsket og meget andet godt. Og det er ret meget enten/eller og ikke så meget både og. 

Så hvad er det for nogle behov og ønsker vi har, som vi har skubbet væk og gjort forkerte, fordi andre har gjort dem forkerte og fået os til at skamme os over dem? Hvad er det for behov, vi kun tror, vi kan få mødt ved at manipulere os til dem, ved at sige et og gøre noget andet, ved at spille offer/martyr, eller ved at skamme andre og gøre dem forkerte og holde dem nede, så vores behov bliver mere rigtige og ikke er truet.

Mit bud er ret mange. Vi lader til virkelig at være sovset ind i denne her fortælling kollektivt. Så vi kan ikke dømme os selv eller andre, blot tage ansvar for at ændre historien. Ubetinget kærlighed er Fiskens domæne, der hvor Black Moon Lillith står nu (se mit tidligere Patreon indlæg om det), men forudsætter at vi har mestret både det med skyggerne, grænserne, selvværdet og meget andet godt, for at kunne udtrykke sin energi. Ellers ender vi i selvopforelse, spiritual bypass, afhængighed, skam. Vi bliver for alvor bedt om at gå lidt mere modent til værks omkring det indre arbejde i de her dage.

FØRSTE KVARTERS MÅNE I LØVEN

Månen her fortæller os, at der er ingen, absolut ingen derude der kan anerkende dine behov og ønsker, anerkende dit værd, din ret til at tjene mange penge, dine behov, dine ønsker, din kærlighed, din kreativitet, før du selv anerkender værdien af dig. 

Før du selv mærker, at uanset om 0 mennesker anerkender dig, så er du noget værd, fordi du selv synes du er det. Fordi du ved, at du er unik og bidrager med noget helt unikt til denne her verden. Og ikke mindst, at det gør alle andre også, uanset om du lige kan få øje på det eller ej.

Vores behov og ønsker er ofte knyttet til vores indre barn (5. hus), så måske skal du skamme dig lidt mindre over dit indre barn. Det er ok, at gå i retning af glæden. Det er ok, at ville ses og høres, og elskes og have det sjovt. Det er faktisk det, børn gør af natur. Det er det vores krop, ved vi skal.

Vi skal fjerne os fra det der gør ondt, og gå i retning af det der er sjovt. Du bliver vel heller ikke stående med hånden på kogepladen? Men vi har samtidig en fortælling om, at vi konkurerer om den opmærksomhed og anerkendelse, og der ikke er nok til alle. At man er nødt til at knokle og holde ud for at få sine behov opfyldt, for at blive værdsat og elsket. Vi har faktisk en historie om, at hvis du bare går i retning af det der er svært, og hårdt og hele tiden er dygtig, og undertrykker dine behov, og ofrer dig selv, så bliver du elsket. For vi er som bekendt, født syndere….(arvesynden remember – ellers om Paulus skrev – ”det gode jeg vil, det gør jeg ikke”) Føles den historie stadig rigtig i din mave, når du ser på en baby? For det gør det ikke her….

Måske det ikke er så underligt, at symbolet for den 21. grad i Løven, hvor første kvarters måne falder er ”berusede fugle forsøger svimmelt at komme på vingerne”, der forbindes med menneskers første erfaringer med spiritualiteten :D :D – et ret fedt billede på sådan som vi må se ud midt i al vores spiritual bypassing. Måske I selv tænker jeres, ift. hvor I var, da jeres spirituelle rejse startede. Det er tid til lidt mere jord under fødderne igen.

Så efter nymånens opvågning til vores værdi(er) og behov/ønsker, beder første kvarters måne os om, at åbne vores hjerter til os selv og andre, og følge glæden, det indre barn, generøsiteten, fordi der jo som bekendt er nok til os alle sammen. Måske skal vi bare ikke alle sammen finde det ”nok” samme sted, eller hos den samme person.

 Og når vi så følger lysten, behovet og glæden, så husk, at vi altid har et valg. Også selvom vi ikke kan lide det, vi bliver bedt om at vælge imellem. Og at ethvert valg også har et fravalg. Og vi – hvis vi skal følge følelsen af frihed og lyst og drømme - er nødt til at tage ansvar for både valget og fravalget. Integritet og alignement med vores værdier, er det 2019 handler om.

Nåh ja, og så flytter Vensu ind i Tyren i næste uge sammen med Mars i Krebsen, og en grand earth trine, så håber der kommer lidt mere ro på der <3