JUNO I FISKEN💕

Solen, Merkur, Venus, Neptun, og Chiron står allerede i Fisken. Det er som om vi får stellium på stellium her i 2018 (når 4 eller flere planeter står i samme tegn), så vi får et så intenst fokus på tegnet hver gang, at vi ikke kan andet end intenst at mærke energien, og samtidig (forhåbentligt) få sluppet alle skyggerne på det.

Jupiter i Skorpionen står hele tiden og bølger i baggrunden, og skyller al skraldet op på land, og med Månen i Krebsen, der er tegnet forbundet med sårbarhed, så kan det hele godt føles ret hudløst i øjeblikket. 💞

Der hvor vi som regel mærke sårbarheden og hudløsheden mest er i vores aller nærmeste relationer. I forhold til vores familie, børn, partner osv.

Vi er i den aller sidste del af 2017’s astrologiske år. Det her er derfor på en måde den sidste prøve, inden vi har bestået alt det som 2017 vækkede i os. Universet siger på en måde ”Nåh, du siger du er klar, så vis mig det…”. Ofte når man starter på noget nyt er man fuld af optimisme og begejstring og lægger nemt det man ønsker at slippe bag sig. Det er aldrig den del af rejsen der er den sværeste. Her går det hurtigt og tempoet er højt. Den sværeste er den del, hvor det går op for en, at alting desværre har en pris. Der hvor det pludselig koster en noget at slippe. Der hvor der er noget gammel som sidder godt fast, man er nødt til at sige farvel til. Og her er det nødvendigt, at vi sætter tempoet ned, og stoler på processen. Stoler på, at vi kan slippe det, når vi er klar. Og at det måske tager lidt længere tid at slippe og var lidt sværere end vi troede. Og at vi har tålmodighed, omsorg og forståelse for os selv (og andre), så vi ikke forcerer processen og gør den mere smertefuld end nødvendig.

Juno er gudinden forbundet med parforhold og forpligtelse i partnerskaber, uanset om det er venskaber, forretning eller en ægtefælle.

Hun er nu gået ind i Fisken. I Vandbæreren var hun progressiv, måske lidt rebelsk, nytænkende og fokuseret på frihed og individualitet, i Fisken er det helt anderledes. I Fisken drømmer hun om at smelte sammen med den anden. Og ikke kun smelte sammen, men også udleve sin højeste idealer. Hun er her über romantisk, har total tiltro, tillid og deler et spirituelt bånd med sin partner. De er forbundne på alle planer. Og det lyder jo ret fantastisk.

Udfordringer er nok blot, at Fisken her kan glemme balancen. Det vil sige at grænseløsheden ikke kun bliver grænseløs på en fantastisk måde, men også på en mere dysfunktionel måde.

Det er her, hvor vi glemmer det som Vandbæreren forsøgte at lære os omkring individualitet og frihed, og vi kan få et afhængighedsforhold til den anden. Vi kan blive kærligheds-afhængige, eller partner-afhængige og miste vores selvstændighed, fordi vores partner skal frelse os, eller vi skal frelse vores partner. Vi bedrager os selv med selvopofrelse, som reelt er en spiritual bypass, eller en misforsået omsorg, hvor vi glemmer vores egne grænser. Hvis vi glemmer vores grænser, vores selvværd, glemmer vi ofte også fornemmelsen af, hvad vi skal gøre for os selv/hvilke behov vi selv skal dække, og hvad vores partner kan gøre for os/hvilke behov vores partner skal dække.

Vi kan ende med at idealiserer vores partner og indlæse alle de egenskaber vi savner i os selv i dem og måske bruge forholdet som eskapisme i forhold til andre ting i vores liv eller i os selv, vi ikke har lyst til at tage stilling til, eller omvendt dæmoniserer vores partner, ved at projicere alle vores egne skygger i dem, og blive enormt desillusioneret over, at de viser sig blot at være almindelige uperfekte mennesker.

Det er derfor her, at både twin flame relationer og de dysfunktionelle relationer gemmer sig. De sidste viser sig ofte ved karmiske relationer. Altså dem hvor vi ofte har et dysfunktionelt mønster, fordi vi forsøger at løse gammel karma. Hvor vi føler der er skæbne på spil, og hvor der kan være kæmpe kærlighed, men vi samtidig ender ud i noget grænseløst, fordi vi ubevidst føler vi ”skylder” noget, hvilket kan strække sig mange liv tilbage.

Vi bliver i de forhold indtil vi har ”afbetalt” karmaen, men reelt bliver vi ofte langt længere end der er behov for, fordi vi er blevet sovset ind i et dysfunktionelt mønster. Et mønster der ofte får vores værste, mest umodne sider frem, frem for de bedste og mest modne. Et mønster der i en eller anden form bygger på afhængighed. Og det er først når det mønster går op for os, når vi har lært det vi skulle lære, at vi kan annullere den sjælekontrakt der blev indgået omkring det forhold og bevæge os videre.

Fisken er det 12. tegn og derfor forbundet med afslutninger og det ubevidste og det spirituelle. Det er tegnet, der handler om accept, overgivelse, tilgivelse og at slippe ting. Særligt karmiske forhold. Så måske er det tid til at slippe noget, for at vi kan bevæge os videre på vores rejse. Det kan være en relation, men i lyset af den sidste nymåne i Vandbæreren, kan det lige så godt være, at det vi skal være, er den måde vi er i en relation på. At relationen godt kan vokse og fortsætte, men det kræver at vi modnes, det kræver vi sætter grænser, og det kræver at vi dækker vores egne behov, og ikke forventer vores partner skal gøre det. At vi i det hele taget gør op med vores afhængighed, der med stor sandsynlighed er følelsesmæssig. At vi forsøger at praktisere non-attachement, og lader andre være dem de er, og elsker dem (og os selv) på grund af dem de er, ikke på trods af det. Og at vi ikke lader frygt og angst og usikkerhed diktere vores beslutninger og valg, men handler i tillid og med viden om, at universet vil os det bedste.

Det her er lidt ligesom den sidste hovedrengøring, for at vi kan indtage vores nye hjem. I feng shui siger man altid, at man er nødt til at rydde op og rydde ud i det område man ønsker at booste, før man booster det, da man ellers blot får boostet alt den stagnerede energi. Det er lidt det samme her. Vi kan ikke manifestere alt det nye, vi ønsker skal manifestere sig, hvis vi stadig har indre spindelvæv siddende, og egentlig inderst inde holder fast i en offerrolle, eller et behov for afhængighed. Vi er nødt til at slippe de gamle historier i vores relationer for at kunne skrive en ny. 🌊💕