JUNO I VÆDDEREN OG AFRUNDINGEN AF SIDSTE MÅNEDS FULDMÅNE I VÆGTEN ⚖️

Vi er nu i de sidste dage op mod denne måneds fuldmåne i Skorpionen. Månen går ind i Skorpionen søndag morgen og fuldmånen finder sted natten mellem søndag og mandag, og selvom vi måske allerede mærker lidt til, hvad den kommer med, så trækker i dag og i morgen, hvor månen står i Vægten, altså tråde fra sidste måneds fuldmåne i Vægten.

Faktisk har jeg på min egen astrologi nørdet måde, observeret noget omkring, hvordan vi mærker de enkelte nymåners puls og fuldmåners puls hele året. Det er lidt indviklet at forklare, men prøv at hæng på. F.eks. da månen stod i Jomfruen for et par dage siden, så kunne jeg se et mønster/emner tilbage fra fuldmånen i Jomfruen (også selvom det snart er 2 fuldmåner siden), og tilsvarende er jeg ret sikker på, at den Pippi Langstrømpe energi vi mærkede ved nymånen i Vædderen, måske godt kan indfinde sig hele det næste halvår, hver gang månen står i Vædderen, indtil fuldmånen i Vædderen, hvorefter det så er den energi vi mærker (svagt) hver gang månen står i Vædderen, indtil nymånen næste år i Vædderen. Anyways, app’en iLuna er rigtig god til at følge med i månens bevægelser, og måske I selv kan observere og danne mønstre.

Og så tilbage til de her dage. Fuldmånen i Vægten handlede om balance og partnerskaber og i høj grad om at slippe pleaser tendenser, turde sige nej/tage konflikten, slippe afhængigheden/co-dependency og slippe denne her noget for noget tankegang, mange af os går rundt med, eller over-optagethed af hvad andre tænker om os/følelsen af konkurrence.

Omvendt så blev vi måske også opmærksomme på, at vi ikke bare kan tage andre for givet, og at det vi ønsker os, er nødsaget til at blive balanceret med andres behov. Det handler om at finde løsninger der passer begge parter, i en form begge er tilfredse med, og at involvere andre i de mål vi ønsker at opnå.

Ved at observere andre lader det til, at vi alle har en grund tendens i os, enten den der ikke er optaget af andre/selvisk (Vædderen) eller den der er overoptaget af andre/uselvisk (Vægten), men at vi godt kan vise den ene mest i nogle relationer f.eks. på arbejde og den anden mest i andre relationer f.eks. derhjemme. Den ene er ikke bedre eller mere rigtig end den anden, de giver blot hver deres udfordringer.

Og da Jupiter i Skorpionen har skruet op for vores bevidsthed om skyggearbejdet, så vil jeg i den forbindelse dele en lille observation med jer. I de perioder/dage hvor jeg er rigtig god til at fylde mig selv op, tage det langsomt, sige fra, og holde øje med ikke at bruge min energi på andet end gode ting for mig selv, er min søn utrolig sød og hjælpsom herhjemme.

I de dage, hvor jeg har knoklet hele dagen med noget der handler om at give til andre, sprunget yoga og evt. meditation over for at nå det hele, og det er andre (eller andres forventninger) og ikke mig selv der har sat dagens tempo, så er han helt asocial, dovner og kun optaget af hans eget. Skal sparkes i gang med at hjælpe med alt, og ignorerer, når man spørger om noget.

Hvis jeg havde haft en kæreste, så havde det nok været meget tilsvarende. Og hold da op, hvor har de tidligere kærester måtte høre for meget, fordi jeg var dårlig til at passe på mig. Og jeg er derfor så dybt taknemlig for, at han er mit lille dejlige skønne spejl, udover alt det andet han er i mit liv. 🙏🏻Han viser mig den side i mig, som jeg selv ignorerer. Så efter at have arbejdet turbo de sidste dage og endt med at være lidt småirriteret her til formiddag, da der jo var en masse rengøring der ”skulle” nås, så satte jeg mig for at slappe af – og pludselig kan han selv finde toiletpapir, læser i sin egen bog og skal ikke ses på hele tiden. Magisk?! Måske – det føles hvert fald ret magisk at kunne sidde med benene oppe og skrive det her indlæg, efter nogle meget travle dage.

Jeg vil ikke gå så langt som at vove at påstå, at det virker øjeblikkeligt og så godt med alle eller for alle andre – men måske det skulle prøves af. At give mere til os selv, hvis det er det vi ønsker andre også skal. Og så huske at balancere det med også at være der for andre, hjælpe andre, hvis det er det vi ønsker de skal vise os.

Men jeg tror det første er det vigtigste. For med al denne her Vædder energi vi har så skal alt det yin, det bløde, det feminine i os blive lidt mere fokuseret på os selv og vores uafhængighed og vores behov. Det virker lidt som om det er den eneste måde vi kan styrke det på og hele det på.  

Omvendt skal den del af os der er virkelig god til og har øvet sig længe på at have paraderne oppe, er impulsiv, måske dominerende, gør det den vil og forventer andre passer ind, bløde op og huske på, at den måske opnår sine mål hurtigere og bedre, hvis den inddrager andre i processen, tolererer at andre er forskellige, og fokuserer på at finde win win løsninger. Det er vores yang, hårde, maskuline del. Nogle gange er de steder, hvor vi er gode til at sige ”det gider jeg ikke” jo faktisk et lidt dårligt cover-up, for ting vi frygter, for forandring vi er bange for, eller for situationer, hvor vi er bange for, vi ikke er stand til at varetage vores egen interesser og bliver løbet over ende. 

Hvis Nord og Sydkorea og repræsentanterne i forligsforhandlingerne kan finde ud af det, så kan vi andre det forhåbentligt også. ☯︎

URANUS I SIN SIDSTE GRAD 💥

Uranus træder her i weekenden også ind i sin aller sidste grad i Vædderen, nemlig den 29. - den anaretiske grad der viser os, om vi har forstået det vi skulle vækkes til i Vædderen eller ej. Balancen mellem individualiteten der overruler alt andet, ctr. den indre power og styrke, der gør os i stand til at sætte gode grænser og inddrage andre uden af gøre os afhængige af dem og skabe win-win løsninger.

JUNO I VÆDDEREN 🔥

Juno asteroiden for partnerskaber, ægteskab og balancen mellem det feminine og maskuline (en form for udbygning af Venus) skifter derfor også meget passende tegn fra Fisken til Vædderen. Nu er det handling, uafhængighed, frihed og følelsen af vores egen identitet, der kommer til udtryk i partnerskaber. Vi skal finde vores indre power i partnerskaber og ikke projicere det over på den anden, og hvis vi allerede har den balance på plads, så er det tid til i fællesskab at kæmpe for noget større, eller give følelsen af power til andre.

Det første aspekt hun laver er til Chiron, så her er det igen noget med et sår der kan heles, eller blive åbnet.

Måske ønsker vi selv eller vores partner mere frihed, uafhængighed og det gør ondt på os, fordi det provokerer vores frygt. Måske er vi bange for at handle/træffe beslutninger i partnerskaber (fordi vi fejlagtigt måske ikke tror vi i stand til at træffe gode beslutninger) og det påfører os smerte i form af andres irritation og vrede eller vores egen frustration. Måske handler vi impulsivt og ud af vrede og det påfører smerte på os selv og den anden. Eller måske beslutter vi efter længere tids eftertanke, netop at handle, være modige, være mere uafhængige og gøre noget som alle de andre ikke gør (enten individuelt eller kollektivt) og det heler en smerte i os som individer og måske også i vores partnerskab.

Måske har vi været så optaget af vores uafhængighed og af at vi kan klare det hele selv, at vi nu opdager smerten ved at være alene. At vi ikke har lyst til at klare mere selv men har lyst til at dele.

Eller måske finder vi et partnerskab med luft og plads og uafhængighed, hvor vi kan få både individualiteten og følelsen af at være to. 💕

Uanset har vi lidt at lære her. Om hvordan vi beholder vores individualitet og til en vis grad uafhængighed, samtidig med at vi er et partnerskab/fællesskab, hvor vi skaber win-win løsninger der fungerer for begge.

Nåh ja og apropos balance og win-win, så har jeg tilføjet en masse nye typer sessioner på min side, til forskellige priser, hvis du skulle være blevet nysgerrig på at lære mere om dit eget horoskop.

Foto af Robert Collins, Unsplash