JUNO RETROGRADEN OG GUDINDERNE

Juno er asteroiden for partnerskaber, forpligtelse, ægteskab og balancen mellem det feminine og maskuline (en form for udbygning af Venus) gik 1. oktober ind i Tvillingen.

Her udtrykker Juno alle sine kvaliteter, både at kommunikere mere og være i daglig kontakt omkring store og små ting i livet, men måske også for mere variation og evt. flirt med andre/flere på en gang og i et højere udtryk som et behov for at møde sin tvillinge sjæl, og at forbinde hoved og hjerte mere.

Juno nåede ikke engang forbi den 1. grad af Tvillingen, før asteroiden gik retrograd. Det gør den 1 gang om året, ca. en 3-4 måneder ad gangen, så det er ikke så usædvanligt. Det der er usædvanligt, er at det sker midt i en Venus retrograd, og at asteroiden kommer til at stå præcis samme sted, som den kommende fuldmåne i Tyren, på dagen for fuldmånen. Så der er helt sikkert et vigtigt budskab til os i denne omgang.

JUNOS TEMAER FOR RETROGRADEN 

Fordi den ligger i de aller første grader af tegnet, rammer Juno de aller første grader af Chiron, Uranus og Saturn og næsten også måneknuderne i forbindelse med retrograden.

Det vil sige, at temaer som smerte/heling af smerte, uafhængighed/forpligtelse og begrænsninger/ansvar alle er nogen Juno trigger i forbindelse med retrograden. Og så det her med fortid/fremtid, hoved/hjerte, at følge glæden vs. at følge ansvaret/gruppen når måneknuderne også er i spil.

Derudover er temaet bestemt også det her med den uro, frygt og tanker der kan opstå i os, når vi ikke er i kontakt med vores partner (eller en del af os selv), valget mellem to partnere og valget mellem hoved eller hjerte, så længe Juno står i Tvillingen.

Allerede ved fuldmånen den 24. er Juno klar til at gå ind i Tyren og så bliver temaet for resten af retrograden (indtil 23. december) uro i forhold til, hvis der ikke er stabilitet, loyalitet og i det hele taget følelsen af, at den anden er der, særligt fysisk til stede i forholdet. Vores selvværd kan blive ramt, her og jalousien kan opstå, hvis man ikke har følelsen af sit eget værd, eller mister det i forholdet, og uoverensstemmelser kan netop handle om, fælles værdier og det at få den anden til at føle sig værdsat.

Hvis du ikke har en partner er dette her lige så vigtige temaer, der måske så vil udspille sig i forhold til venner og familie eller i forhold til dit indre maskuline og feminine. Får den ene side af dig sagt ja til ting, som den anden side af dig egentlig ikke kan stå inde for, og hvordan sørger du for at få dem til at spille sammen og bakke hinanden op i stedet for at gå i hver sin retning.

 Når Juno rykker tilbage i Tyren, tager hun hele turen tilbage til hvor Juno stod omkring 20. august. Så det kan sagtens være en oplevelse af noget fra den periode, som vi skal henover igen.

Samtidig er Tyrens regerende planet jo som bekendt Venus. Som er retrograd. Så der er virkelig noget omkring selvværd og hvordan evt. manglende selvværd viser sig i vores partnerskaber, som vi er nødt til at se nærmere på.

Og i det hele taget måske se nærmere på de forskellige aspekter af det feminine som vi udtrykker og eller undertrykker. Er det Ceres, moderlighed og omsorg, er det Pallas intellekt og karrierekvinden, er det Vesta den vise gudinde der sætter os i forbindelse med spiritualiteten, eller måske Medusa – urkvinden og seksualiteten, som vi ønsker større forbindelse til?

Derfor holder jeg en separat Facebook live om Juno retrograden og de øvrige asteroide gudinder den 21. oktober kl. 19.00. De har nemlig alle en underkategori af Venus energier, som vi kan koble ind i og evt. integrere i vores eget liv, hvis det er en side af os, vi synes ikke er nok i spil, og denne her Venus retrograd er det perfekte tidspunkt, til netop det. Så hvis du kan mærke det er noget for dig, så kan du booke din plads HER