JUPITER DIREKTE I SKORPIONEN OG MÅNEN I SIN DARK MOON FASE

I dag går Jupiter endelig direkte efter at have været retrograd siden 8. marts. Jupiter er tilbage i den 13. grad, så det er her fra vi starter igen, og hvis I har en planet i den 13. grad (uanset tegn) eller et andet væsentligt punkt i jeres horoskop her, vil I måske mærke det bliver aktiveret.

Jupiter er jo planeten for held og ekspansion og den der ønsker at vi går efter det meningsfyldte, men i Skorpionen kan den for mange have virket som om, den har haft svært ved at udtrykke sig. Den har hvirvlet støvet og skyggerne op, og det kan have synes langt fra det vi opfatter som held og optimisme. Det er dog kun på overfladen. Jupiters regerende planet er Skytten, og dvs. Jupiter lige nu står i sit eget 12. hus (avanceret astrologi her – I know), og den er dermed ved at afslutte en cyklus, for at gøre klar til noget nyt. Og præcis ligesom vi gør rent og maler vægge og sætter i stand, inden vi flytter ind i et nyt hjem, så har Jupiter i Skorpionen haft den funktion for mange af os. Både fysisk i form af sygdom, og at få smidt ting ud vi ikke har behov for, og på det metafysiske plan i form af at slippe gamle overbevisninger, relationer, og skygger som vi er nødt til at gøre os selv bevidst, for at kunne komme videre. Det der ikke virker længere må slippes og resten må transformeres til noget vi kan anvende fremadrettet.

Jupiter i Skorpionen vil gerne lære os om tillid. Tilliden til universet, tilliden til os selv og tilliden til andre. Derudover har den ønsket at vise os det uperfekte og de svære følelser. At give os en forståelse af mørket og det skamfulde i os selv og andre, fordi vi er nødt til at integrere det. Lys og mørke vil altid eksistere sammen, men så længe vi har bevidstheden om, hvad der ligger i mørket, bliver det ikke farligt. Det spænder ikke ben for os eller begrænser os og holder os tilbage. Det er blot med, i det omfang det ikke kan transformeres til lys. Og endelig har Jupiter ønsket at kaste lys på vores ”hemmelige” drømme. Der hvor vi har gået og undertrykt noget, som vi ønsker os. Hvor det ikke er muligt at lægge låg på længere. Hvor vi måske har forsøgt at skubbe det til side af hensyn til harmonien, eller det gruppen måtte synes, eller fordi vi synes det er upassende, men vi nu (og særligt med Mars retrograden) ikke kan undertrykke det længere.

I retrograd perioden har fokus været på det indre arbejde (medmindre du er født med Jupiter retrograd). Der hvor vi ikke har respekterer det, vil det føles som om vi blev bremset eller noget gik galt. Det vi ønskede os, har været ude af rækkevidde, og retrograden er måske blevet brugt på at finde ressourcerne i os selv frem for ude i verden. Vi har lært noget mere, og er nu klar til at integrere de læringer, og bevæge os fremad igen, klogere og med endnu flere muligheder i rygsækken.

Jupiter i Skorpionen har ikke været for tøsedrenge. Skelletterne er væltet ud af skabene siden den 10. oktober 2017 både globalt og for hver enkelt af os. Temaer som hemmeligheder, sex, tabuer, lån, gæld, skat, kontrol og ambitioner og skyggesider generelt er alle blevet ekspanderet af Jupiter. Der hvor vi synes, vi havde gjort vores arbejde i 2012-2014, hvor Saturn stod i Skorpionen, kravler de sidste nullermænd lige ud under sofaen.

Og timingen er altid perfekt. Ligesom Jupiter gik retrograd med en fuldmåne i Jomfruen, så går den nu direkte med Venus i Jomfruen. Temaet omkring af forbedre og perfektionere er stærkt, ikke mindst i forhold til kroppen, da Jomfruen er et jordtegn. Måske også derfor så mange oplever en fysisk dybde healing. Vi er efter mange års rengøring, nu helt nede i det aller dybeste lag. Det sidste, tror jeg, for en længere periode. Og vi er kun nået derned, fordi vi har været modige og har turde stikke hovedet ind i skyggerne og så frygten i øjnene og arbejde med det der var. Der er aldrig tvang i forhold til at gøre det her indre arbejde, og vi må også gerne have ladet det ligge lidt. Det Universet blot har forsøgt at fortælle os, tror jeg, er, at hvis vi virkelig gerne vil have vores aller største, vildeste, mest fantastiske drømme opfyldt, så er vi nok nødt til at se på den del og få gjort det sidste rent. Få sluppet de gamle skygger og det skidt og rod der ligger og fylder nede på bunden, så noget nyt kan træde i stedet for.

Jupiter i Skorpionen har formentlig meget hurtigt forstørret præcis det område, hvor der ikke var balance. Hvor du i den grad er skubbet ud af din comfort zone, og dermed må slippe grebet. Og angsten melder sig i form af magtesløshed og resignation. Men måske skal grebet netop slippes, for at vi langsomt kan få vores styrke tilbage på en ny og bedre måde. Hvor vi opdager, at vi kan meget mere end vi tror, og ikke behøver at være afhængige af andre, men kan skabe det vi ønsker selv, men stadig se værdien i at dele med andre.

Skorpionen er det første tegn, hvor vi for alvor skal øve os i at slippe ego’et. I Skorpionen handler det om, på trods af tegnets faste karakter, at give slip på det der holder os fast i stagnation og tung energi, at have åbenhed overfor forandring, de psykologiske aspekter af os selv og livet og andre og have tillid, så vi tør dele os selv, vores penge og vores energi med andre. Ikke at holde andre på afstand men lukke dem ind. Vise dem intimitet og opløse grænserne.

Død og genfødsel er et tema med Skorpionen og derfor er transformation også et tema. Så efter den indre transformation her i foråret, er vi nok igen klar til en ydre forandring.

MÅNEN I SIN DARK/MOON FASE INDEN SOLFORMØRKELSEN

Samtidig er månen også gået ind i sin dark moon/balsamiske fase, hvor de sidste ting fra nymånen i Tvillingen måske viser sig. Er vi lykkedes med at tænke og kommunikere på en ny måde. Med større følelsesmæssig intelligens og fra et mere intuitivt sted. Har vi turde tale fra hjertet og stå ved vores sandhed, og har vi været i stand til at rumme andres sandhed uanset den er forskellig fra vores, og har vi stillet nysgerrige, kærlige spørgsmål? Måske oplevede I også, at noget I troede var sandheden opløste sig, og I ikke havde andet valg end at overgive jer og acceptere og omvendt, at noget andet og måske bedre kom og tog dets plads.

Jeg slutter måneden af med en hoste (lungerne er forbundet til Tvillingen), som jeg troede, jeg for længst var sluppet af med, men hvor der åbenbart stadig sidder noget af min sandhed der gerne vil ud. Noget der skal heles. For at jeg kan blive klar til de forandringer som de næste par måneders sol og måneformørkelser bringer med sig

Vi starter på torsdag med en solformørkelse i Krebsen. Du kan allerede nu booke plads på min Playshop/webinar om solformørkelsen (og formentlig også lidt om de kommende formørkelser). Det foregår den 15. juli kl. 10.00 og hvis du ikke kan være med der, kan du altid se videoen på replay. Linket finder du her https://astroswan.dk/onlineprodukter/playshopsolareclipsecancer