JUPITER RETROGRAD I SKORPIONEN

Så melder årets først retrograd sig. Og herefter kommer de i en lind strøm, da retrograderne – udover the usual suspects – også rammer både Mars og Venus i år.

Men frygt ikke, retrograd er på ingen måde noget at være bange for. Retrograd er en planet der bevæger sig så langsomt, at den pga. jordens hurtigere rotation, ser ud til at bevæge sig tilbage. Og derfor beregner man den astrologisk, som at den går tilbage gennem et tegn/nogle grader.

HVAD BETYDER RETROGRAD?

Nogle planeter går retrograd ca. hvert halve år, andre 3 gange om året og andre igen hvert 2. år, så chancen for du har en retrograd i dit fødselshoroskop et eller andet sted er ret stor.

Retrograd skal på en måde til for at konsolidere og integrere noget i os. Vi skal noget med ”re-” eller ”gen” først. Reparere, restituere, relancere,  genoverveje, genoptage osv.

Der hvor vi ikke respekterer det, vil det føles som om vi bliver bremset eller noget går galt. Derfor er perioden, næsten uanset hvilken planet der går retrograd, fabelagtig til indre arbejde. Og det er også derfor jeg har vovet pelsen og opstarter mit online kursus i en retrograd periode. Fordi det handler om at arbejde med det indeni os i stedet for det uden for os. 

HVAD SYMBOLISERER JUPITER
Jupiter ekspanderer. Når Jupiter ekspanderer er det for at lære os om tro, om at stole på de højere magters større plan for os, og for at give os en åbenhed i forhold til vores eget behov for selvforbedring/udvikling. I sin laveste energi kan Jupiter dog godt ende med at overgøre tingene, så man får lovet lidt for meget man ikke kan holde, at man ikke tager ansvar, er doven eller spreder sin energi lidt for meget. Når Jupiter ekspanderer, kan det også for en til at overse detaljerne, så retrograden giver mulighed for at få fokus og trække endnu et lag af skygge væk

For Jupiter i Skorpionen handler om skygger i os selv og andre. Jupiter i Skorpionen har ikke været for tøsedrenge. Skeletterne er væltet ud af skabene siden den 10. oktober 2017 både globalt og for hver enkelt af os. Harvey Weinstein skandalen begyndte at rulle på dagen. Temaer som hemmeligheder, sex, tabuer, lån, gæld, skat, kontrol og ambitioner og skyggesider generelt er alle blevet ekspanderet af Jupiter. Der hvor vi synes, vi havde gjort vores arbejde i 2012-2014, hvor Saturn stod i Skorpionen, kravler de sidste nullermænd lige ud under sofaen.

Det sidste er nærmest i helt bogstaveligste forstand. Det er som om jeg kan gøre rent hele tiden og støvsuge konstant, fordi skidtet ses meget tydeligere end før.

Den sidste uge med tripple konjunktionen med Chiron har vist for mange givet en ekstra sårbarhed, og det er måske blevet særlig tydeligt og markant, hvor det er skyggerne kravler ind på os. Det er derfor tid til dybde healing. Det man skal huske, og måske særligt kan glemme med en fuldmåne i perfektionisten og fejlfinderen Jomfruen, er at vi efter mange års rengøring, nu er helt nede i det aller dybeste lag. Og vi er kun nået derned, fordi vi har været modige og har turde stikke hovedet ind i skyggerne og har set frygten i øjnene og arbejdet med det der var.

Og der er aldrig tvang i forhold til at gøre det her indre arbejde, og vi må også gerne lade det ligge lidt. Det Universet blot forsøger at fortælle os, tror jeg, er, at hvis vi virkelig gerne vil have vores aller største, vildeste, mest fantastiske drømme opfyldt, så er vi nok nødt til at se på den del og få gjort det sidste rent. Få sluppet de gamle skygger og det skidt og rod der ligger og fylder nede på bunden, så noget nyt kan træde i stedet for. Det nye vi tænkte og handlede på sidste år. Så det kan manifestere sig.

Jupiter i Skorpionen har formentlig meget hurtigt forstørret præcis det område, hvor der ikke er balance. Det kan være i dine relation, hvor du pludselig bliver opmærksom på, hvad de afspejler, i forhold til dynamikker eller projektioner. Det kan være i forhold til penge. I forhold til hemmelige drømme og passioner. Og i forhold til seksualitet. Hvor du i den grad er blevet skubbet ud af din comfort zone, og dermed har måtte slippe grebet. Og angsten måske har meldt sig i form af magtesløshed og resignation. Men måske skal grebet netop slippes, for at vi langsomt kan få vores styrke tilbage på en ny og bedre måde. Og det er netop det, denne her Jupiter retrograd periode kan bruges til. 

I Skorpionen handler det, på trods af tegnets faste karakter, om at give slip på det der holder os fast i stagnation og tung energi, have åbenhed overfor forandring, de dybere psykologiske aspekter af os selv og livet, at dele/fusionerer idéer, økonomi, intimitet og magten med andre og at turde tage en risiko. Og her mener man for alvor dele. Ikke at jeg har mine og du har dine, men at vi puljer det fælles. Fordi vi derved også acceptere støtte fra andre. Og Ikke holder andre på afstand men  lukker dem ind. Viser dem intimitet ved at opløse grænserne.

Død og genfødsel er et tema med Skorpionen og derfor er transformation også et tema. Derfor har vi brug for retrograden. For at få en pause med de ydre forandringer, så vi kan gå i gang med de indre, så vi kan transformere noget.

En interessant krølle er, at Mars stod retrograd i Skorpionen i foråret 2016 og gik direkte den 29. juni 2016, i præcis den samme grad - den 23. grad, som Jupiter nu går retrograd i. Måske der var et tema på det tidspunkt forbindelse omkring handling, vrede og passion. Skorpionen vil have os til at forstå vores sande motivation bag. At gå bagom den instinktive drift, og løfte den til et nyt forståelses og bevidsthedsniveau.

HVOR LÆNGE ER JUPITER RETROGRAD

Jupiter er i retrograd fra den 9. marts til den 10. juli, så vi har altså god tid. Og for jer (der ligesom mig) har Jupiter retrograd i jeres fødselshoroskoper, så vil perioden virke omvendt. Hvor ydre forandringer forhåbentligt kommer til at ske de næste måneder, på baggrund af de seneste 5 måneders indre forandringer.

Skorpionen søger dybden og fokus og med Jupiter her kan dybde og fokus måske blive overekspanderet enten i forhold til en enkelt ting eller i forhold til mange ting. Så måske er det tid til at gøre status. Hvad er det egentlig vi ønsker os aller mest. Og så give det dybde og fokus.

Og så er det selvfølgelig tid til at se på de to ting som Skorpionen også står for i sin højeste vibration. Intimitet og tillid. Hvor nemt har vi det med at være følelsesmæssigt intime med os selv, står vi ved og ejer alle vores følelser også de grimme. Tør vi vise os selv hvem vi er både de gode og grimme sider? Og hvis vi ikke tør, kan vi så forvente, at andre skal vise os den intimitet?  Eller skubber vi folk væk der tør vise os, hvem de er fuldt og helt, fordi vi synes det er ”for meget”?

Og hvordan går det med vores tillid til andre. Baserer vi vores valg og handlinger på tillid eller på frygt og kontrol 

Ikke ligefrem de nemmeste spørgsmål. Godt vi har 4 måneder til at fundere over dem