FREDAGENS ENERGI OG KINESISK NYTÅR 🎉🐉

I dag ramte Merkur det sted, hvor Solformørkelsen stod i går, og dermed kommer der nok et budskab/en besked, en samtale eller andet, der viser dig, hvad solformørkelsen kommer til at handle om præcis for dig.

For mig kom det jo ikke som en overraskelse (for en gangs skyld), da jeg godt kunne se, at al denne her energi om at stå frem i gruppen, som dem vi er og hoved frem for hjerte, triggede mit horoskop big time med denne nymåne, og heldigvis fulgte både energien og lysten til at gå live med min nye hjemmeside, der bygger på gammel viden, og min gamle advokathjemmeside i en opgraderet version (noget nyt der bygger på det gamle) med. Tak fordi I har taget så godt imod den. Og husk lige at der derfor er 50% på horoskoper i dag!! 🙌🏻

Men måske I har mærket det anderledes. En pludselig besked, ændring af planer eller en pludselig beslutning, der har forandret noget i jeres liv, på individuelt eller kollektivt plan? Husk alle slags observationer er velkomne i kommentarerne.

Jeg har selv tænkt en del over hændelserne i USA – et land der i høj grad bygger på individets ret frem for gruppens bedste. Skyggen viser sig her som et helt horribelt antal skoleskyderier, hvor dem ved magten ikke vil indskrænke den enkeltes våbenrettigheder til gode for kollektivet. I et land som Danmark er det helt uforståeligt…. Og det er det vist også for et stort antal amerikanerne. Det har været undervejs længe, men lad os håbe for amerikanerne, at vi inden for det næste halve år, ser ændringer på denne front, så de ikke behøver at blive ”vækket” yderligere.

Omvendt i et land som Danmark, hvor hensynet til kollektivet i mange, mange år altid har stået over individet individuelle udtryk, har vi lige nu ret mange interessante diskussioner om det. Respekten for Prins Henriks individualitet, burka forbud og i det hele taget et opgør på mange planer med kendte fællesskaber og grupper for at gøre det på en ny måde.

I forhold til solformørkelsen opdagede jeg lige på dr.dk, at en rottesyge er brudt ud ved at svømmeløb (Hygeia), nye ubehagelige nyheder om Peter Madsen og ubådsdrabet (der fandt sted i forbindelsen med måneformørkelsen i Vandbæreren i sommer) m.v.

Og i forhold til aspektet til Juno (hvor Merkur og Juno i dag står samme sted) så vil vi måske modtage flere nyheder om ægteskaber eller skilsmisser i dag og henover weekenden, eller opbrud/indgåelse af forretningspartnerskaber. Hvor der enten har været for lidt fællesskab og for meget individualitet eller måske omvendt, hvor individualiteten er blevet holdt nede. Alternativ oplever vi måske i dag, hvordan vi kan mixe vores følelse af individualitet med følelsen af at være sammen, men kun hvis vi har lært at give hinanden nok frihed, og respektere hinanden for dem vi er, frem for dem vi ønsker andre skal være.

Og vi mærker måske samtidig, hvordan noget helt nyt er på vej.

 🐲KINESISK NYTÅR 🐲

Samtidig med solformørkelsen er det kinesisk nytår. Nytår følger altid nymånen i Vandbæreren.

I dag går vi dermed fra ild hanens år til jord hundens år. 🌎🐕

Sidste år skulle symbolisere et år med masser af energi og drive (ild) masser af passion (ild), hvor vi skulle vågne og vækkes (hanens), men også et år med masser af mod, selvtillid, og at turde vise sig frem (og gale) som den man er (hanen). Det passede vist meget godt, særligt også med det her 1-tal, som sidste år var symboliseret af.

En lille krølle på det er, at hanen rent faktisk af kineserne betragtes som yin. Så selvom både ilden og hanen (et handyr) forekommer meget yang på overfladen, havde det åbenbart forbindelse til noget yin. Jeg tolker det som årsagen til, at det i den grad viste sig at være kvinderne (yin) der blev vækket til handling, selvtillid og mod.

I år er det jord hundens år. Jord har en helt anden energi end ild. Det er grounding, det er det vi kommer af, Moder Jord, det er overflod, det er naturens gang/cyklus, det er solide fundamenter, og fertilitet og næring. Det er bestemt også spiritualitet, da mange steder på jorden har en særlig energi (lay linjer) og mange overnaturlige væsner er forbundet med naturen/jorden. Jorden er også forbundet med krystaller og ædelmetaller, da de alle udspringer af jorden, ligesom planter og dyr viser os jordens overflod. Jorden giver os det stabile fundament, hvorfra alt udspringer, lever og trives. Og derfor er jorden også forbundet med vores rødder. Det vi kommer fra. Vi kan ikke skære vores rødder af, men vi kan nok godt sørge for at vores have ikke er fyldt med ukrudt. Jorden er også forbundet med fertilitet, graviditet, og alle de små og store babyer vi alle sætter i verden i form af projekter og kreative bidrag. Jorden beskrives altid som Moder Jord og jeg forbinder det derfor med noget feminint. 🌱🌍

De negative kendetegn, er jordens fasthed. Den er langsom, træg/hård og kan være svær at flytte. Når det sker, er det derfor ofte voldsomt i form af vulkanudbrud og jordskælv. Så stædighed og langsommelighed og frygt for forandring kan blive et tema. Jorden er desuden forbundet med det materielle, så dette kan også få et for stort et fokus – et ikke bæredygtigt fokus. Derudover er jorden/jordtegn meget konkrete – det her med, jeg skal se det, før jeg tror det. Så mangel på fantasi eller abstrakt tænkning kan måske også blive et negativt kendetegn for året.

Hunden, det skønne dyr, er forbundet med yang. Og dermed med handling – og på den måde lidt mere energisk end jorden og det maskuline islæt. Hunden symboliserer trofasthed, loyalitet, hengivenhed og ikke mindst ubetinget kærlighed. Den er også en beskytter, en hjælper og ikke mindst, så er den legesyg og minder os om glæden ved legen og ved at være social. Den er god til at lugte sig frem til problemerne, lytte efter det vi andre ikke kan høre, den er nysgerrig, eventyrlysten og så er den vores allerbedste ven og følgesvend.🐕

Hunden skal lære os noget om vores evne til at give og modtage kærlighed, om at finde balancen mellem leg og arbejde, mellem energi og afslapning. Den skal lære os noget om dedikation i forhold til en særlig vej i vores liv, eller en dedikation i forhold til vores værdier, og så noget om loyalitet, ubetinget kærlighed og venskab.

De negative kendetegn kan være det her med blot at følge flokken frem for selv at stå frem, ikke at kunne sige stop (til mad, leg osv.), måske denne her protektionisme, at have lyst til at gå til angreb på, alt det der er anderledes end det vi kender, og så at holde ud og finde os i selv truende og ubehagelig adfærd fra andre.

På mange måder stemmer det så fint overens med det der ligger astrologisk i året, og i 11-årets energi, og denne her balance mellem yin og yang igen – hvor jeg tænker, at det måske er mændene (og det maskuline i os) der bliver lidt mere vækket i år? Der er hvert fald en mulighed for, der er mere fokus på hundens yang kvaliteter på en bund af jordens feminine kvaliteter. Jeg synes det lyder virkelig lovende, hvad synes I? 🙌🏻💞