MÅNEFORMØRKELSE OG FULDMÅNE I VANDBÆREREN

Min fornemmelse er, at de fleste af os, er ved at være godt brugte og hudløse for tiden. Så grib det af indlægget der taler til dig og lad resten være – for meget information ikke godt for tiden. Uanset at der intet er er frygte. Alt er godt. Også selvom det lige nu føles svært. Jeg prøver at sammenligne det lidt med fødselsveér. At intet godt er kommet til verden uden smerte, og at noget må slutte eller forandres for at noget andet kan begynde. Fantastiske nye begyndelser kan godt være camoufleret som en smertefuld afslutning. Det er hvert fald sådan det føles for mig.

For der er meget at sige om århundredets måneformørkelse. I aften kl. 22.22 har vi en total måneformørkelse i Vandbærerens tegn. Den længste i dette århundrede. Og den der dækker det største befolkede område nogensinde, og dermed ses af flest mennesker i menneskehedens historie. 1 time og 42 minutter, hvor månen er helt formørket, da den er længest væk i sin bane, og derfor bevæger sig langsomt set fra jorden. Det er en blodmåne og den røde farve skyldes desværre ikke at alle jordens solopgange og solnedgange reflekteres i Månen, når den passerer Jorden (ellers ret smukt at tænke på 💖) men at det røde lys er det eneste der er langspektret nok til at slippe i gennem atmosfæren.

OVERORDNEDE TEMAER 🌕
Ligesom årets 11 -tals energi er et master number for vækkelse, så er 22 tilsvarende og relaterer sig bl.a. til manifestation og det at opbygge noget i den fysiske verden. Dvs. det her tema med at manifestere sine tanker i det ydre, at vi har eller gør noget fysisk håndgribeligt, så det hele ikke blot er idéer, tanker og visioner, er helt overordnet for formørkelsen. Eller omvendt, hvis det hele har koncentreret sig om det materielle, håndgribelige, dagligdagen og logikken, at vi lige hæver blikket og ser, at der måske findes andet. Derudover symboliserer tallet balance for mig. At det ydre (manifestationen) reflekterer det indre. Solen over for månen. Det yin ift. det yang.

Når det er en fuldmåne skal noget slippes. Og det der slippes denne gang er dybt. Måske næsten en følelse af noget karmisk. Med Løven og Vandbæreren i spil er de overordnede temaer individet i forhold til gruppen, og nuet i forhold til fremtiden/planen. Og så er Krebse temaerne fra nymånen omkring familie, transformation af mor/barn roller, afhængighed af andre og det at åbne sit hjerte, noget der kulminerer. Faktisk er det måske lige præcis Vandbæreren med al dens objektivitet, individualitet/rebelskhed og distance der skal til, for at vi pludselig kan skelne mellem det der er sand kærlighed til os selv og andre, og det der er afhængighed af andre. 

PRES FRA 4 HJØRNER
Vi har alle Vandbæreren i vores horoskop et sted, men særligt de faste tegn (dvs. Løven, Vandbæreren, Tyren og Skorpionen) vil mærke den, og særligt den 2. til 8 grad, da formørkelsen falder i den 4. grad. Ikke mindst fordi der faktisk er et Grand Fixed Cross på himlen under måneformørkelsen. Månen og Mars (og den sydlige måneknude) i Vandbæreren overfor Solen (og den nordlige måneknude) i Løven, der begge står i kvadrat til Uranus i Tyren og Jupiter i Skorpionen. Altså en stor firkant på himlen. I tegn der er faste, dvs. dem der er mest stædige og som fastholder. Det skaber spænding. Spænding som vi på en eller anden måde er nødsaget til at udløse, ikke mindst da Uranus er i spil. Det eneste af de 4 tegn der er lidt mere bevægeligt end andre, er Skorpionen/Jupiter, da det er et vandtegn, så måske er der noget at hente i det 8. hus, eller der hvor du har Skorpionen, for at finde lidt ro?

MÅSKE ER DET TID TIL AT FÅ VÆKKET OG TAGE ANSVAR FOR DINE FØLELSER?Måneformørkelsen er jo trods alt en formørkelse af vores måne. Altså en form for genstart, af det område, hvor vi har vores måne. Måske skal den vækkes. Vores vaner, det vi plejer at gøre, al det underbevidste, det følelsesmæssige, det feminine, det intuitive, vores måde at give os selv omsorg på, og ikke mindst vores relation til vores mor. Og vi ser måske skyggerne ved vores eller andres måne/følelser. Og må måske erkende, at vi har nogle ego-skygger på vores måne, der ikke er så fremmende for det vi ønsker, og som vi nu kan slippe. Jeg holder ikke en Playshop/Facebook Live om formørkelsen pga. ferien, derfor bliver dette indlæg også lidt længere, men e-guiden til dit månetegn er god at blive klog på, både ift. skyggerne ved vores måne og hvordan du bedst kan nære dig selv (og andre). Du finder den lige her

https://astroswan.dk/onlineprodukter/eguidetilditmaanetegn

Månen står i det yderste af sin bane og er derfor mindre end den plejer at være. Det punkt hvor månen er i det yderste af sin bane kaldes også Black Moon Lilith. Og hun står derfor kun et par grader fra månen. Black Moon Lililth står i sin aller sidste grad af Stenbukken. Den 29. grad, der er den anaretiske/kritiske grad. Så noget omkring det afviste, udstødte feminine er i høj grad i spil. Noget der ikke kan lade sig holde nede længere, ikke lader sig nøjes, afvise eller er angst for at miste længere og som måske endelig får oprejsning. Det er tid til at omfavne det og ikke udstøde det igen. Fordi den styrke der ligger i Black Moon Lilith, netop er den urkraft vi har savnet. For at få højnet både det feminine og maskuline udtryk i os, så de begge står stærkt. For det er nemlig også et af budskaberne omkring denne måneformørkelse. 

KAN TIDEN REDDE OS?
Samtidig er måneformørkelsen også samme sted som den sydlige måneknude i Vandbæreren. Igen et budskab om, at vi skal slippe noget fra fortiden, det der ikke virker længere, og kun tage det gode med fremad. For at forstå, hvordan vi kan tjene verden bedst, med de unikke gaver vi har. Måske har vi tendens til hele tiden at leve i fremtiden. At tro det er tiden der kan redde os. At livet bliver godt næste år, når vi er flyttet, når vi skal på ferie, når vi bliver raske, når vi får flere penge. At det er der vi tør mere. Men tiden kan ikke redde os. Det er kun os selv, der kan redde os. Tingene kan over tid blive bedre, men denne her ”over tålmodighed”, hvor vi hele tiden skubber vores lykke til fremtiden, den skal vi slippe. Vi kan ikke leve livet i vores hoved i en vision om fremtiden. Vi er nødt til at leve det lige nu og lige her, og sørge for at hver dag bliver fyldt med så meget glæde, sjov og nydelse som overhovedet muligt, så vi hver dag går taknemmelige i seng over endnu en fantastisk dag, uden at bekymre os om dagen i morgen.

SATURN OG URANUS OG HVOR VI KOBLER UD
Vandbæreren er regeret af både planeten Saturn og planeten Uranus. I denne her måned, er der blevet bragt noget fortid på banen, som er svært, måske ukomfortabelt, men vi er nødt til at arbejde os igennem det, da vi ellers ikke kan hele. Så Saturn er helt sikkert i spil. Hvor er vi nødt til at tage mere ansvar, blive klar over, hvad vi selv har med i rygsækken, og hvad vi bliver ved med at udspille i alle vores relationer, indtil vi får set ”monsteret” i øjnene, og kvalt det for altid?

Samtidig er Uranus også i spil. Så noget skal vi vækkes til. Oprør, kaos, uforudsete begivenheder og reaktioner. Måske er det netop vores manglende ansvarsfølelse og forpligtelse, måske er det det omvendte. At vi har taget for meget ansvar og dermed har fastholdt andre i en ”barnerolle” eller offerrolle, og det gør vi, eller de, nu oprør imod. Vreden kan måske ikke holdes tilbage længere.

Vandbæreren er også kendt for ”detachement” og en evne til at dehumanisere på trods af tegnets potentiale som vandbærer for menneskeheden. At se andre som figurer/roller eller statister i ens liv eller som en masse/gruppe og glemme, at vi alle er individer. At afkoble sig fra noget, ofte følelsesmæssigt men også nogle gange helt fysisk, da man kan være så optaget af enten at bo i sit hoved, i sine overbevisninger, visionerne og idealer, at man glemmer kroppen, glemmer empati (tænk den skøre videnskabsmand) og glemmer, at det her med at være menneske på jorden også er en konkret oplevelse der ikke altid kan løses med spirituelle citater eller quick fixes. Solen derimod er kendt for integration. Den skinner på det hele og anerkender alle tings unikke kvalitet.

Så måske skal vi vækkes til, hvad vi har afkoblet os fra. Mit bud er, at det er os selv, vores følelser, vores indre kerne, kontakten til vores sjæl, hjerte og indre barn vi har mistet. Men konkret kan det også være din krop det at turde tage konfrontationen/dialogen, den konkrete ansvarlighed i en relation vi har ladet glide, eller ansvarligheden overfor dig selv og din egen identitet og dine egne grænser. Så er det nu, vi er nødt til at steppe op. For at hele splittelsen. I os selv. Mellem fortid, fremtid og nutid. Mellem os/dem og mærke vi alle er et. Nogle gange kan splittelsen føles som at være sat forkert sammen. Og så er første skridt, at mærke splittelsen. At skille delene ad igen, for at kunne blive samlet rigtigt. Også selvom det gør ondt.

MARS RETROGRADEN OG CHIRON
Mars står tættere på jorden end han har gjort siden 2003, samtidig med han er out of bounds, så det understreger blot, at den fysiske konkrete oplevelse er vigtig.  Mars er lidt en loose canon for tiden (særligt i forhold til det feminine) for netop at få sparket os ud over rampen. Og få gjort det vi ellers ikke ville have modet, vreden, drivet, styrken osv. til at gøre. For at give plads til en ny måde at være i livet på med større integritet, større overensstemmelse med vores indre sandhed, mellem hjerne og hjerte. Vi kan sagtens have fortidens overbevisninger og bånd med, men kun så længe de understøtter os i fremtiden. Ikke hvis de begrænser os eller blokerer os fra at udvikle os som personer og menneskehed. Så igen er vi nødt til at skelne, hvem/hvad kan vi stå på skuldrene af, og hvem/hvad er vi nødt til at slippe. Chiron i Vædderen ved at med smerte følger heling. Og det er gennem modet, individualiteten, det at gøre noget vi aldrig har gjort før, at vi nu heler. 

TRÅDENE TILBAGE TIL NYMÅNEN I VANDBÆREREN I FEBRUAR
Fuldmånen er samtidig en kulmination på solformørkelsen i Vandbæreren i februar. Den foreslog os at aflære gamle tankegange, fordi det gamle ikke tjente os længere. Primært super-ego tankegange, dvs. samfundsmæssige, gruppemæssige og familiemæssige overbevisninger, som vi har lagt til grund som sandhed. Men som måske over tid er blevet til social kontrol, og en måde at dominere andre på gennem frygt og negativitet. Mere konkret drejede det sig dengang om helbred og kroppen samt selvkærlighed, økonomi og relationer, hvor noget endda måske skulle blive værre, for at det kunne blive bedre. Merkur rx i Løven i forbindelse med denne måneformørkelse understreger blot, at nu er det tid til at slippe det sidste. De sidste overbevisninger, tanker og måder at kommunikere på, som ikke gavner os mere. 

Hver gang vi tager et helt nyt skridt op ad stigen i forhold til at stå i vores shine og komme tættere på vores sande udtryk, både økonomisk, fysisk, kærlighedsmæssigt osv., er der tit et loft af nogle begrænsninger og overbevisninger der skal ryddes af banen. Det er tit genkendelige temaer, men i nye former eller i dybere lag. Og vi kan derfor føle at det bliver værre, selvom vi blot rydder noget af vejen, der hele tiden har været der, men som vi først nu er blevet bevidst om.

Måske er alt dette, eller hvert fald på de fleste områder allerede faldet i hak, fordi du i det sidste halve år bevidst har arbejdet med det. I så fald er det tid til at nyde frugterne af dit arbejde.

Måske vi ser det på nogle områder af vores liv, og ikke på andre. Og der kan vi så justere.

Uanset er det så vigtigt, at du i denne tid husker ikke at være hård ved dig selv. At du gør det godt, og du gør dit bedste 💗At du er god nok som du er. 💖Og at alt det her ikke handler om at perfektionere livet, os selv eller vores omgivelser til døde, men om få sorteret alt det fra, inkl. de ego lag du måtte bærer rundt på, der skygger for dit lys. Dit shine. Din sandhed. Dit store hjerte. 💖Din sjæls unikke kompetencer. Hav tålmodighed med dig selv, med din krop, med processen, og med det du ønsker skal manifestere sig. Og giv slip. Slip kontrollen over processen, relationer, alt det der er kommet op, og lad det arbejde og forvandle dig stille og roligt, og fokuser så imens på at gøre det så rart, sjovt, trygt og glædesfyldt for dig som du kan. 💖Pas godt på dig, du er det mest dyrebare, og du kan ikke undværes 💗