MÅNEKNUDERNE SKIFTER TEGN

 Det her helt vildt så meget der sker astrologisk og energimæssigt her i den første uge af november. Det føles reelt som en ny verden vi træder ind i. Jeg vil rigtig gerne give jer de bedste muligheder for at følge med, men for ikke at gøre det hele alt for pakket, har jeg spredt diverse online begivenheder lidt ud, så de ikke alle ligger samme dag, som skiftet sker.

Det betyder også, at min Facebook Live om måneknuderne finder sted kl. 11 på søndag den 11/11. En ret særlig dag, fornemmer jeg 💖Linket til begivenheden kan du finde nederst i dette indlæg.

Måneknuderne er punkter på månens bane rundt om Jorden, hvor den nordlige er det sted, hvor månen bevæger sig ind i den del af banen der ligger på den nordlige halvkugle, og den sydlige omvendt er det sted, hvor månens bane bevæger sig ind på den sydlige halvkugle.  

Efter halvandet år i henholdsvis Løven og Vandbæreren, bevæger den nordlige måneknude sig ind i Krebsen og den sydlige i Stenbukken (da de bevæger sig baglæns gennem dyrekredsen)

Sidst de stod her var fra januar 1963 til august 1964, fra august 1981 og til marts 1983 og så igen fra april 2000 til oktober 2001. Alle der er født i disse perioder, vil derfor have et ”nodal return”, og for os andre, vil nogle af de ting, der kom op i de perioder, være ting vi finder tilbage til.

Måneknudernes energi fortæller os noget om, hvad vi som kollektiv bevæger os henimod og væk fra. Hvilken karma vi er klar til at slippe. Det siges nemlig, at den sydlige måneknude er forbundet til vores tidligere liv, til den karma vi har med, og de ting vi har lært på godt og ondt af dette. Den føles derfor også tryg at stå i men er ikke noget vi udvikler os af, og vi kan derfor også mærke den ikke tilfredsstiller os eller føles meningsfuld længere. Mange tolker det sådan, at vi skal slippe alt der ligger her. Det gør jeg ikke. Hvis vi ser den sydlige som dragens hale og den nordlige som dragens hoved, kan ingen af delene fungerer uden hinanden. Og det er også den måde jeg selv oplever det på. Vi skal tit tilbage og hente noget i den sydlige, som vi har glemt eller forfine dens udtryk fra højt til lavt for rent faktisk at kunne gå mod den nordlige.

Den nordlige måneknude er der, hvor vi nu skal hen. Det er en følelse af fremmed territorie, farligt men også noget vi bliver draget imod. I vores fødselshoroskop hænger den tæt sammen med vores livsformål, og det er en sikker vejviser i tilfælde af, at vi står mellem at vælge to forskellige følelsesmæssige måder at gribe en situation an på. Men fordi det er uvant, får vi også tit kludret lidt i det, og starter måske med et lavt udtryk af tegnet, fordi det er så nyt.  

Ingen af tegnene er gode eller dårlige, lige nu handler det blot om at tippe balancen lidt, og få mere frem af det tegn, som måske har været lidt gemt i os alle.

DEN SYDLIGE MÅNEKNUDE I STENBUKKEN

Placeringen i Stenbukken netop i disse år, siger ikke så lidt. Pluto står her allerede og Saturn, så måneknuden kommer altså til at lege med begge disse planeter det næste halvandet års tid.

Den sydlige måneknude i Stenbukken er det vi kommer fra. Fleres astrologer taler om, at børn der fødes med den i horoskopet, har lært alt om, hvordan man knokler i tidligere liv. Hvordan man tager ansvar, ofte alt for meget i forhold til ens alder, hvordan man må undvære, hvordan livet er hårdt og koldt, stor lidelse både fysisk og følelsesmæssigt, ensomhed, hvordan man sulter og hvor der ingen kære mor er men livet kræver, man gør sig hård. De ved alt om at tage sig sammen, disciplin, stoppe med at brokke sig, arbejde konstant osv.

 Børn (og voksne), der i den grad har behov for at blive tøet op, at oparbejde tillid til at verden vil en det godt, blødhed, hvile, kram, en mor, masser af mad og blidhed.

 Når så meget er blevet undertrykt i forhold til det at være ansvarsfri og barnlig, og følelser er blevet fastfrosset på et tidligt stadie i barndommen, så kan denne her barnlighed godt have det med at stikke sit hoved frem, når vi mindst venter det. Og samtidig gør denne fastfrysning også at vi har fået lukket af, for alt det vi reelt ønsker os, men nu ikke kan modtage.

Stenbukken er en arbejdshest, så de paradigmer der er knyttet til at arbejde, succes, mål, strategier, status, man skal yde før man kan nyde, alt det vi viser verden udadtil, er nogle af dem vi skal genoverveje. Hvad er det egentlig vi søger ved at jage dem, og opnår vi det, eller kan vi mærke det slet ikke smager af det, vi troede det ville.

 

DEN NORDLIGE MÅNEKNUDE I KREBSEN

Den nordlige måneknude er det vi skal søge hen imod. Krebsen, tegnet der er forbundet med Månen. Året i år (måneåret), er derfor på mange måder nok blevet startskuddet til det næste halvandet år.

En tid hvor det moderlige, feminine, bløde, sårbare, følsomme, omsorgsfulde, hjemmet, børn, det intuitive har mulighed for at få langt mere plads, både for os hver især individuelt men også kollektivt. Vi skal være sødere og blidere ved os selv og andre, og få mere balance i det to sfære mellem hjem (både det fysiske og det indre) og arbejde/ydre succes. Vi er nødt til at bygge et stærkt indre fundament (fordi det ydre altid kan blive taget fra os), og det indre fundament er det, vi kan basere vores spirituelle udvikling på. Og her kommer Stenbukken så ind i billedet igen. For i astrologi er alt cyklisk.

Præcis ligesom den nordlige måneknude i Løven, har kunne understøtte os i vores valg de sidste år, er det nu Krebsens tur til at gøre det.

Der er så meget mere at sige om netop dette skift 🙌🏻 Hvad det er for egenskaber, vi kan opdyrke mere, og hvilke vi kan slippe, hvorfor det spiller så godt sammen med solformørkelsen i sommer i Krebsen, og hvorfor USA nok kommer til at spille en stor rolle i det hele. Og naturligvis, hvordan det påvirker, hver af de 12 tegn, og hvordan vi bedst muligt kan integrere det feminine og det maskuline som begge planeter repræsentere. Og det er der jo slet ikke plads til her 😳

Derfor holder jeg på søndag en Facebook Live kl. 11., hvor jeg fortæller meget mere om netop det. Du kan sikre dig en plads lige her https://astroswan.dk/onlinekurser/lunarnodesplayshop og melde dig til begivenheden lige, hvis du kan mærke, at jeg her har et budskab som netop du skal høre. 💖

I mig mærkes det her SÅ vigtigt, som det helt afgørende skift for at vores verden kan tages til et nyt og bedre niveau, for at vi for alvor kan flytte os. Så spændende. En verden version 3.0. Jeg kan næsten ikke vente ✨