Mars i Løven

Sidst Mars stod her var for 2 år siden. Juli/august 2017. Så hvis du kan huske energien der, så vender den tilbage. I en ny version – for meget er sket siden, og vi er blevet en hel del klogere på mange måder mærker jeg.

Mars er ild, drive, handlekraft, aggression, vrede, separation og begær, kort sagt vores vilje/animus/maskuline essens – på mange måder det vi kan forbinde med ego (hvilket bestemt ikke er en dårlig ting) og når den rykker ind i et ildtegn, Løven, så får den meget nemmere ved at udtrykke sig.

Og på en måde, hvor det handler om at udtrykke vores unikke essens, vores kreativitet, vores skaberkraft (og dermed vores børn) altså der hvor vi kan stråle.  Så temaet omkring anerkendelse er stort. Anerkendelse af alle de temaer, gennem handling. Og både Merkur i Løven (vores kommunikation) og Juno i Løven (vores partnerskaber) støtter op.

 Vores handlinger vil måske få større armbevægelser og muligvis også mere leg. Det her er ikke en underspillet transit. Er du stolt af det du gør og handler på? Tager du personligt lederskab? Og har du nok sjov, romantik og kreativitet i dit liv. For det er det som Mars i Løven handler om. Det hus i dit horoskop, hvor Løven holder til bliver der nu tændt op under.

Mars befinder sig meget bedre i Løven, og kan derfor udtrykke sine kvaliteter mere direkte. Måske endda på en lidt overdreven eller dramatisk måde. Her er der masser af selvtillid, kreativitet, begær, stolthed, temperament og måske en lille portion arrogance. Mars i Løven ønsker at være på toppen, den er kongen/dronningen og er tiltrukket af det bedste af det bedste, og Mars i Løven gør kun ting helhjertet og med stor passion. Her handler det om at tage handling, hvor man er selvsikker,  og derfor tør tage en risiko, for at skabe sig et liv, i overensstemmelse med ens individuelle ønsker, hvor man lever fra hjertet, lever i nuet, og hvor det er fyldt med leg og lethed, og livet ikke tages så seriøst.

Men det er også verdens største escape. Hvor vi handler os væk fra de følelser, vi ikke har lyst til at mærke, jagter næste forlystelse for at distrahere os fra det der egentlig foregår under overfladen, dominerer andre for at få vores vilje, bliver vrede hvis andre (særligt børn eller kærester) ikke anerkender os, og forbliver en Peter Pan type, der ikke hæver blikket, og er modige nok til at tage det ansvar, vi bliver kaldet til. Så hvornår er det godt for os, at lege og handle lidt mere, og hvornår er det styret af et behov for at komme væk fra noget andet.

Løvens, regent er Solen, og Solen formørkes samme dag som Mars træder ind i Løven. Det er virkelig tid til at få øje på nye vinkler og sider af os selv, hvorfor vi handler, som vi gør, om den nødvendige indre tryghed og selvtillid, og forbindelse til vores hjerte reelt er tilstede særligt i forbindelse med kommunikation og partnerskaber. At erkende, at vi dybest set alle sammen er børn, der søger andre børn at lege med, men at vores voksne stolthed og behov for ydre anerkendelse, nogle gange kan få os til at opføre os meget mere barnligt og uansvarligt end børn.

For det som folk med Mars i Løven også kan frygter, er netop at udtrykke sit indre barn, sin kreativitet (sit selvudtryk) og sin følsomhed og blive afvist på det. At bliver overset, ikke elsket, ikke anerkendt eller ligefrem latterliggjort. Det har den stolte Løve det meget svært med. Ofte vil en Mars i Løven (mere eller mindre bevidst) dække for sårbarheden ved at vise, at have styr på det hele. Den fremstår som den modige leder. Men indeni kan der være stor følelse af isolation og ensomhed.

Mars startede en helt ny cyklus i 2019 i Vædderen, og har nu haft mulighed for at bygge sig selv op indefra, at gå efter sine behov, kende sin værdi, kommunikere hvad den står for og finde trygheden i sig selv. Så nu er det tid til at vise det frem til verden. En ny Mars, der ikke konkurrerer, eller kæmper mod andre, men løfter andre op, sætter grænserne og støtter det feminine. Ikke nødvendigvis taler hende efter munden, men ikke desto mindre beskytter hende og kæmper for hende, eller hvert fald kæmper for mere integration, inklusion frem for separation. Og jeg taler om inden i os, vores indre yin/yang, feminine/maskuline, ikke mellem køn.

Så med Mars i Løven handler det også om at finde sin indre modige løve frem og skabe dybe og meningsfulde forbindelser til andre, gennem ærligt og sårbart at udtrykke og stå ved sine følelser og sit indre barn, sin kreativitet og sit selvudtryk i øvrigt. Så på den måde, kan det vi lærte fra Mars i Krebsen, altså føres videre og blive pudset yderligere af med Mars i Løven.