MARS I TVILLINGEN

MARS I TVILLINGEN

Her til morgen rykker Mars ind i Tvillingen og står her til 15. maj.

Mars er vores energi og drive, og i Tvillingen handler det i høj grad om kommunikation. Tvillingens tilgang til livet er – jeg tænker derfor er jeg. Så nu er det tid til at omsætte ord og tanker til handling.

Den idé eller det drive, der opstod da Mars var i Vædderen i januar, fik vi måske gjort mere håndgribelig og praktisk med Mars i Tyren, eller også indså vi, at den kamp vi stod klar til at tage, eller følte vi skulle tage med Mars i Vædderen, enten indre eller ydre, måske opløste sig selv eller havde godt af en dosis tålmodighed og harmoni fra Mars i Tyren. Og uanset hvad er vi med den viden nu klar til at kommunikere, enten for at indvie folk i vores planer eller ved at gøre dem klart, hvor vores grænser går. Uanset hvad kommer tempoet til at stige, hvor meget er op til dig.

For det kan næsten kun gå for langsomt, da Mars i Tvillingen er meget utålmodig og bliver hurtig rastløs. At tale før man tænker er derfor ikke helt usandsynligt den næste måneds tid. Og det er heller ikke usandsynligt, at talen kan blive en smule aggressiv eller defensiv, eller at det kan blive en kamp om/med ord. Husk bare, at Merkur altså stadig er i sin skyggezone til den 18. april, så utålmodigheden er bedst tjent med at få de sidste ting på plads, efter det vi har lært af Merkur retrograd perioden.

 MONKEY MIND

Med Mars i Tvillingen er der dobbelt styrke på energien og masser af muligheder for multitasking og for at miste fokus, og for ”monkeymind” og måske et element af, at man søger sin tvilling/sin mage i en eller anden sammenhæng. Da Tvillingen er meget social vil vores energi blive rettet mod dette område, vores netværk og alle steder, hvor vi kan kommunikere hurtigt og meget. Uanset hvad, har vi ikke meget ”luft” i astrologien for tiden, så måske den bidrager med en rar luftig og mere intellektuel/tænksom distance.

Risikoen er vi svinger lidt for langt over i kun at kommunikere fra hovedet og glemme følelserne og hjertet, og skøjter på overfladen og hen over lidt for mange tid samtidig for at holde kontakten og samtalen i gang, i stedet for at gå i dybden og søge autenciteten og sandheden. Tvillingen er kendt for at kunne “ændre ansigt” for at holde samtalen/kontakten i gang. At synes det samme som andre, bare for at bekræfte det sociale bånd. Og nu er det så ekstra vigtigt, at vi bliver opmærksom på de måder, vi måske undertrykker os selv, for at blive mere accepteret socialt.

Mars fine kvaliteter som at sætte ting i værk, kæmpe for en sag og finde innovative løsninger kan vi så i stedet dyrke sammen med Tvillingens gode evne til at kunne se en sag fra flere vinkler og rumme forskellige synspunkter, og bygge bro mellem dem, og dermed få det bedste ud af den kommende periode. Og det kan sagtens være broen skal bygges i os, mellem vores indre siamesiske tvillinger, der udadtil ser ens ud, men indadtil kan synes noget helt forskelligt. Ikke at undertrykke en frem for en anden, men lytte til dem begge og finde gode fælles løsninger, som de begge kan være i.

Og husk at få kroppen med. Tvillingen er ofte så meget oppe i sit hoved, at den glemmer at pleje sin krop og kan ofte få problemer sin krop af samme årsag. Og Vædderen har så travlt og er så utålmodig (og et ildtegn), at den gerne presser sig selv langt mere end godt er, for at komme først i mål. Så aktiviteter som meditation, yoga og gåturer i skoven og evnen til at sige nej er nok givet rigtig godt ud i den kommende periode, hvis vi ikke skal brænde sammen af stress eller ligge søvnløse pga. tankespind.

SER DU DOBBELT?

Med Tvillingen dukker der med stor sandsynlighed to ting op. Enten at du skal bruge din energi på to ting/opgaver, eller andre situationer, hvor du skal forholde dig til to ting, måske et valg ? Måske en oplevelse af indre splittelse. Min fornemmelse er, at der reelt ikke er tale om 2 valg. Der er kun ét, men det kræver, at du ikke kun analyserer valget med hovedet, men også har hjertet med i beslutningen, og taler fra det. Og tør være 100% autentisk dig selv, og ikke kun hende der er “likeable” og fokuseret på at blive accepteret socialt.

Merkur er trods alt Tvillingens styrende planet og med den netop overståede retrograd, ville den lære os, at alt det der foregår i vores hoved og er sandt for os ikke nødvendigvis er logisk. Vi er nødt til at lytte til følelserne og intuitionen også. Tvillingen siges at have forbindelse til både Mars og Neptun (Fisken) for at kunne kombinere viljen og logikken (det maskuline) med følelserne og hjertet (det feminine). At vi gerne må skifte synspunkt og mening, uden at være utilregnelige, eller nogen man ikke kan stole på. At vi gerne må give os selv plads til at følelserne bølger frem og tilbage, og vi er nødt til at elske os selv i det hele, og ikke undertrykke os selv, for at leve op til en tidligere aftale eller forpligtelse, der nu ikke føles rigtig.

FØRSTE ASPEKT OG FINGERPEG OM LÆRINGEN

Det første aspekt Mars foretager er til Månen i Fisken og derefter til Chiron. Vi skal finde balancen mellem at være i vores følelser og også kunne distancere os lidt og måske betragte dem lidt mere objektivt. Måske få vendt perspektivet, fordi facts måske reelt ikke understøtter vores følelser, og det derfor er nemmere at se, at det er gamle programmeringer og mønstre, vi går rundt med. Og ved at gå med det ny mere distancerede perspektiv, har vi måske en mulighed for at hele gamle sår, som er forårsaget af gamle forsvars- overlevelsesmekanismer, eller de sår der er opstået ved, at vi har undladt at følge vores instinkter, impulser, som vi nu kan forfølge.

Billede af Tiffany Combs