MERKUR DIREKTE I SKORPIONEN - ET NYT PERSPEKTIV

Så er Merkur direkte igen – og nu tilbage i Skorpionen.  

Her stod den sidst den 29. oktober. Så hvad har vi lært siden da? Om måden vi kommunikere på, vores overbevisninger om os selv og om verden. Om det område, hvor vi har Skorpionen?

Er du blevet i stand til at kommunikere om det svære, turde gå laget dybere og se hvad der gemmer sig under overfladen. Har du omfavnet det uden nødvendigvis at fixe det men blot siddet med det svære. Har du fået øje på, hvor en tidligere frygt for at miste kontrollen, blive sårbar og magtesløs har gjort,  at du har dannet en forsvarsmekanisme, der nu ikke tjener dig længere og det er på tide at sige farvel til, hvis du skal lukke mennesker tættere på dig og have dybe, tætte harmoniske relationer.

 

Er du blevet klogere på, hvor du har haft svært at give slip, for optaget af status quo/harmonien frem for at gå med forandringen og lade det tilbage der ikke kan komme med videre, og hvordan det måske har undermineret dine ressourcer/energi og måske endda har gjort dig magtesløs, bitter og måske endda lidt offer agtig.

 

Har du måske mærket, at du nu for længe er blevet udfordret på din yderste comfortzone ift. tryghed (følelsen af livet på kanten og et nervesystem på overarbejde) og har erkendt, at du er nødt til at skabe trygheden for dig selv og give dig selv mere blødhed og nydelse frem for intense oplevelser.

 

Eller måske er du først nu vågnet til en erkendelse af, hvilken styrke din intuition og mavefornemmelse har. At det er tid til at turde læne sig væk fra at træffe alle beslutninger med hovedet og gå med hjertet og intuitionen.

 

Alle de her temaer kan være kommet op. For at åbne vores øjne for hvordan vi står i vores power – blive mere bevidste om vores tanker om vores værd og dermed også tankernes påvirkning på vores økonomi og relationer og ikke mindst de følelser og overbevisninger der er knyttet til det. Måske særligt følelser af skyld og skam.

 

Herfra bevæger vi os så videre til at bruge intuitionen endnu mere, se det store billede frem for kun detaljerne og blive mere bevidste om, hvad der reelt er sandheden om os/vores økonomi/det billede vi har haft af os selv og andre i vores relationer. Og ikke kun mere bevidste, men også mere ærligt at kommunikere, hvordan vi har det, uden at dømme os selv eller andre i tanken eller med ord, eller begrænse os selv i at udtrykke vores sandhed. At blive mere ægte og mere autentiske og forhåbentligt derigennem føle os friere, mere fyldt med optimisme, mere håbefulde, mere heldige.

 

Alt det er vi dog først lige begyndt at lære om, da det i høj grad bliver temaet for 2019. Så fokus vist pt. bedst brugt på at integrere følelser og tanker omkring det svære, tabet, det ikke-pæne, skyggerne, hemmelighederne, traumerne og udfordringerne og stå med power i det, så 2018 kan lande på den bedste måde i os.

 

Med Merkur direkte nu og Chiron direkte om et par dage, er det faktisk kun Uranus, der er retrograd (vi har stadig behov for lidt mere indre opvågning), og dermed bevæger vi os stille og rolig frem ad frem for tilbage. Både Merkur og Venus er stadig i deres skygge zone i Skorpionen og Mars er stadig i Fisken, så det er næppe fuld fart fremad, men mere en følelse af at gå med flowet fremad, at det er de sidste ting for i år der bindes sløjfe på.

Det sidste aspekt Merkur foretog før den gik direkte var til Chiron (retrograd) i Fisken og til den Nordlige måneknude var i tirsdags, og de første aspekter den foretager, når den er direkte er til de samme, hvor Chiron nu også er direkte. Det vil sige, at der dels er noget fra tirsdag der vender tilbage igen, men med en mulighed for heling. At mærke smerten og sorgen, men også at rejse sig fra den. Ikke at være bange for sårbarheden, blødheden og følelserne men at være i dem. At det er det Merkur retrograden har handlet om, at anerkende smerten og vores sår, og at eje dem. At vide vi er stærkere, og vores hjerter potentielt mere åbne, på grund af dem og ikke på trods af dem.

Det er helt givet stadig lidt tåget for mange af os, hvad meningen var med det hele, eller måske hvor det nu er vi skal gå hen, og utålmodigheden og frustrationen over ikke at mærke klarhed kan indfinde sig. Det er der også en mening med. For 2018 har skulle lære os om at have tillid og tålmodighed. Tillid til os selv og tillid til andre, herunder Universet. Så vi skal nok blive guidet i den rigtige retning, når tid er. Så slip kontrollen og nyd turen.