HVAD KUNNE DU OVERVEJE AT SKIFTE MENING OM? - MERKUR I TVILLINGEN

Hov, og så er Merkur jo gået ind i Tvillingen i går . Ikke helt tilfældigt – da vi nu har behov for mindre stædighed og mere brobygning, lethed og objektivitet i vores kommunikation.

For når Merkur går ind i Tvillingen, så er den på hjemmebane. Her kan den udtrykke sig bedst muligt. I Tyren var kommunikationen måske lidt langsom, tung og stædig og mest optaget af harmoni mens den i Tvillingen bliver mere bevægelig (dvs. man kan skifte synspunkt), det går lidt hurtigere og der er en anden nysgerrighed på at deltage i kommunikationen og åbenhed over for andre synspunkter. Kommunikationen går også væk fra at være grounded/praktisk (og måske lidt kedelig) til at blive lidt mere luftig og ”tænkt” og måske også lidt sjovere.

Mars står i Vandbæreren, så med Mars i et andet lufttegn, får den i den grad fyret op under kommunikationen. Der kan være masser af energi til at få ført sine idéer ud i verden og måske også en del flirt i luften, men nok knap så meget forpligtelse. Men der er nok hele tiden to perspektiver, to deadlines, to opgaver eller to meninger der skal afstemmes. 

Tvillingen er dualistisk og har en fantastisk evne til at rumme flere synspunkter. Derfor kan den i nogens optik skifte mening som vinden blæser, men det har den gevinst, hvis evnen bruges som en høj energi at bygge bro mellem synspunkter. Regnbuebroen kunne man sige. Tvillingen kan i sit højeste udtryk altid se to sider af en sag, og bruge sin objektivitet til ikke at blive alt for engageret, men i stedet få synspunkter til at mødes.

For at nå dertil, skal Tvillingen dog først bygge broen mellem sin egen sjæl og sin bevidsthed så det den kaster sin nysgerrighed på, er i overensstemmelse med dens sjæls ønsker. Ellers kan alt den nysgerrighed, multitasking, interesser, ønsker og behov godt sprede Tvillingen i alt for mange retninger. Og det er netop det vi skal lære med Merkur i Tvillingen.

At alt det vi nu kaster os over i forhold til kommunikation og læring, bøger vi læser, information vi beskæftiger os med, skal helst understøtte vores sjæls behov, så vi ikke kommer til at sprede vores fokus og tid og energi i 1000 retninger, der ender med at dræne og trætte os. Tvillingen er ikke så interesseret i dybden af viden men mere mængden og overfladen, hvilket kan være meget gavnligt i mange sammenhænge. Men hvis vi bliver lidt for overfladiske, skal Fuldmånen i Skytten og Saturn i Stenbukken, nok sørge for at få os på rette spor igen.

Og derudover så kan vi måske netop forsøge at se tingene fra en ny vinkel eller med nye øjne, særligt der hvor vi måske sidder lidt fast i en opfattelse af verden/tingene/andre. Der hvor vi sidder fast er ofte der, vi begynder at møde voldsom modstand fra andre, eller der hvor vi kan mærke, vi bliver tunge og triste, eller føler vi er stagneret.

Når man sidder fast i gamle måder at tænke på som ”sådan gør man (ikke)”, ”det har vi gjort, det dur ikke”, ”det er de andre der er dumme/skøre/tossede/irriterende”, ”det virkede ikke for mig” så giver det dejligt forudsigelige resultater i kommunikationen. Men ofte ikke de resultater man kan mærke ægte glæde ved. Der er flere konflikter, fordi man har glemt fleksibiliteten og nysgerrigheden og bruger lidt for lang tid på at dømme handlinger eller ord eller tillægge andres ord for stor autoritet.

Alle tanker pløjer en fure i dit sind. En gentagen tanke pløjer en dybere og dybere fure, indtil du er helt forskanset eller begravet i furen. Det kan føles sværere og sværere at bevæge sig fra et indgroet og meget velkendt tankemønster til et nyt. Næsten uoverkommeligt. Men det kan gøres.

Og med Merkur i Tvillingen får du netop muligheden for at udfordre dine tanker og opfattelser, vende dem lidt på hovedet og undersøge dem fra en ny vinkel. Uanset hvor gammel du er, har du altid mulighed for at ændre dine tanker og opfattelser og dermed potentialet for en helt ny tilværelse. Du er aldrig for gammel til at skifte mening og få nye erfaringer.

Og med et numerologisk 2’er-år som dette, med så meget fokus på at slippe de følelsesmæssige mønstre, og med den nordlige måneknude i Løven, der vil have os til at slippe samfundets forventninger og gruppens pres, så vi kan stå frem som dem vi er, hele os selv, kan denne energi ikke være mere velkommen.