MERKUR I TVILLINGEN - Hvad kunne du overveje at skifte mening om?

Samme dag som Solen i Tvillingen går Merkur ind i Tvillingen. Ikke helt tilfældigt – da vi nu har behov for mindre stædighed og mere brobygning og objektivitet i vores kommunikation.

For når Merkur går ind i Tvillingen, så er den på hjemmebane. Her kan den udtrykke sig bedst muligt. I Tyren var kommunikationen måske lidt langsom og stædig og mest optaget af harmoni eller at gøre det samme som den plejer. Mens den i Tvillingen bliver mere bevægelig (dvs. man kan skifte synspunkt), det går lidt hurtigere og der er en anden nysgerrighed på at deltage i kommunikationen og åbenhed over for andre synspunkter. Kommunikationen går også væk fra at være grounded/praktisk (og måske lidt kedelig) til at blive lidt mere ”tænkt” hvilket er en god ting hvis man i forvejen udtrykker sig meget konkret men kan blive en lidt uharmonisk/ubalanceret, hvis man har tendens til det flyvske eller til at tænke lidt meget over tingene i forvejen.

Tvillingen er dualistisk og har en fantastisk evne til at rumme flere synspunkter, hvis den vil. Derfor kan den i nogens optik skifte mening som vinden blæser, men det har en gevinst, hvis evnen bruges som en høj energi at bygge bro mellem synspunkter. Regnbuebroen kunne man sige.

For at nå dertil, skal Tvillingen dog først bygge broen mellem sin egen sjæl og sin bevidsthed så det den kaster sin nysgerrighed på, er i overensstemmelse med dens sjæls ønsker. Dvs. i overensstemmelse med dens hjerte, dens værdier og dens grænser. Ellers kan alt den nysgerrighed, multitasking, interesser, ønsker og behov godt sprede Tvillingen i alt for mange retninger. Og det er netop det vi skal lære med Merkur i Tvillingen.  

At alt det vi nu kaster os over i forhold til kommunikation og læring, bøger vi læser, information vi beskæftiger os med, helst skal understøtte vores inderste behov, så vi ikke kommer til at sprede vores fokus og tid og energi i 1000 retninger, der ender med at dræne og trætte os. Tvillingen er ikke så interesseret i dybden af viden men mere mængden og overfladen, hvilket kan være meget gavnligt i visse sammenhænge, men ikke alle. Så også her gælder det om at (er)kende sine begrænsninger, hvilket vi ofte kun kan efter at tingene er tippet helt ud af balance.

Og derudover så kan vi måske netop forsøge at se tingene fra en ny vinkel eller med nye øjne, særligt der hvor vi måske sidder lidt fast i en opfattelse af verden/tingene/andre. Der hvor vi sidder fast er ofte der, vi begynder at møde voldsom modstand fra andre, eller der hvor vi kan mærke vi bliver tunge og triste, eller føler vi er stagneret.

Når man sidder fast i gamle måder at tænke på som ”sådan gør man (ikke)”, ”det har vi gjort, det dur ikke”, ”det er de andre der er dumme/skøre/tossede/irriterende”, ”det virkede ikke for mig” så giver det dejligt forudsigelige resultater i kommunikationen. Men ofte ikke de resultater man kan mærke ægte glæde ved. Der er flere konflikter, fordi man har glemt fleksibiliteten og nysgerrigheden og bruger lidt for lang tid på at dømme handlinger eller ord. Man fortæller sig selv historier om, hvordan verden er, hvordan man selv er, som måske begrænser en unødigt. Så her bliver vi også udfordret.

Alle tanker pløjer en fure i dit sind. En gentagen tanke pløjer en dybere og dybere fure, indtil du er helt forskanset eller begravet i furen. Det kan føles sværere og sværere at bevæge sig fra et indgroet og meget velkendt tankemønster til et nyt. Næsten uoverkommeligt. Men det kan gøres.

Og med Merkur i Tvillingen får du netop muligheden for at udfordre dine tanker og opfattelser, vende dem lidt på hovedet og undersøge dem fra en ny vinkel. Uanset hvor gammel du er, har du altid mulighed for at ændre dine tanker og opfattelser og dermed potentialet for en helt ny tilværelse. Du er aldrig for gammel til at skifte mening og få nye erfaringer.

Ofte kræver det, at vi begynder at lytte mere, end vi taler. Stiller flere spørgsmål af oprigtig nysgerrighed i stedet for anklagende eller retorisk og vi holder mere fokus på at bygge bro med ord og empati end at bruge ord som våben, uanset om det gælder i relationen til andre eller til os selv.

Støt mit blogindlæg:

https://secure.squarespace.com/checkout/donate?donatePageId=5b76cfc188251be95f49b714

 

Modtag mit nyhedsbrev:
http://eepurl.com/dqNQEr

Få adgang til eksklusive indlæg på Patreon her:

https://www.patreon.com/astroswan

Information om 2019’s energi her:

https://astroswan.dk/playshops/eguide2019

Billede Bruce Hong