MERKUR I TYREN OG MARS I SIN SKYGGEZONE

Endelig, ville det vel næsten være på sin plads at sige – når Merkur efter at have stået i Vædderen siden 7. marts langt om længe skifter tegn til Tyren.

Har vi fået bedre greb om Vædder energien, vreden, utålmodigheden, selvoptagetheden, ønsket om at handle os væk fra følelserne, og at turde tænke nyt og med en næsten barnlig uskyldighed og nysgerrighed? Det håber jeg. Har vi lært vi ikke skal klare alt selv og gerne må spørge om hjælp. Måske. Har vi lært det ikke er så farligt at tage konflikter og være uenige. Forhåbentligt. Har vi lært mere om, hvad det er for mere eller mindre hensigtsmæssige programmer der går i gang i vores hjerner, når vi bliver presset helt op i en krog og er i overlevelsesmode. Jeps -eller det vil sige, jeg har – måske kan nogle af jer andre også nikke genkendende til den oplevelse.

MARS I SKYGGEZONEN

Og fordi vi først lige har taget hul på at blive meget klogere på al denne her Vædder/Mars energi, så venter der en Mars retrograd senere på året. I Vandbæreren og Stenbukken, da begge tegn har en stor betydning for dette år, med Saturn og Pluto i Stenbukken og den sydlige måneknude i Vandbæreren.

Mars er det maskuline, vores drive, vores konkurrenceånd, vores seksualitet, den måde vi kræver vores plads i verden, hvordan vi handler og ikke mindst hvordan vi reagerer/agerer på vores følelser også de knap så pæne (vi kommer ikke uden om dem, med Jupiter i Skorpionen). Hos mig er Mars i det 12. hus OG retrograd, så enten har min reaktion på de svære følelser været at pakke dem helt væk og vende dem indad (så jeg blev syg eller deprimeret), projiceret dem udad (så andre ”udførte” min vrede) eller også har de fået lov til at flyde ukontrollerbart og grænseløst ud over det hele, og mine handlinger var derefter. Det er en livslang proces for mig at få Mars til at udtrykke sig mere bevidst, og jeg ser nærmest frem til retrograden fordi jeg så er mere på ”hjemmebane”. Men inden vi når dertil, går Mars ind i sin skyggezone indtil den 26. juni – så det vi skal lære omkring vores handlemønster og drive i retrogradperioden, eller de mænd vi støder på, er det vi oplever fra nu af og til 26. juni. Bare en lille heads up!

Og så tilbage til Merkur i Tyren

MERKUR I TYREN

Efter 2 måneder hvor der måske har været en oplevelse af at noget haster, skal ske NU, og der bare skal handles, så lander vi forhåbentlig i en lidt mere rolig zone, da Merkur i dag gik ind i Tyren. Også selvom det bliver en kort tur på kun 14 dage.

Det kommer lidt til at føles som gryden der har bulderkogt, der tages af blusset. Det har været 2 måneder med virkelig mange ”hits” fra både Saturn og Uranus, og det har kunne mærkes for nogle af os. Vi er blevet begrænset, udfordret, bedt om at tage mere ansvar og har måske åbnet op for helt nye måder at tænke på, og er måske møre nu, kampen er slut. Det er tid til at integrere og manifestere det, som vi har fået af idéer, lært og ændret omkring vores kommunikation og overbevisninger. Det er tid til lidt mere ro i lejren, så at sige, hvor vi igen værdsætter harmoni, at tage det stille og roligt, har tålmodighed og ønsker at gøre tingene simpelt og praktisk og anvende vores sunde fornuft i stedet for at tænke komplekse nye tanker. Det er nu tid til at gøre det som du sagde, du ville gøre.

Merkur i Vædderen har givet os en masse muligheder for nye idéer, innovation og opstart af nye projekter. Men Vædderen er idé mageren, et tegn fyldt med ild, energi og drive, men ikke den store afslutter – eller den der gør arbejdet. Og derfor har vi nu brug for Tyren. Dels for at komme lidt ned i tempo, dels for at manifesterer vores ny tanker og projekter, da Tyren er et jordtegn. Tyren er langsommere, mere stædig og kommer stødt og sikkert i mål.

Tyren er forbundet med værdier, materielle som immaterielle og dermed også selvværd. Så det er tid til at gøre alvor af, om man lever sit liv i overensstemmelse med sine værdier, og om man sætter sit eget værd højt nok. Særlig da Tyren også er forbundet med Venus og dermed både kærlighed og penge.

Det der også er vigtigt, er at Tyren er et jordtegn. Derfor handler det ikke om at intellektualisere det, men at gøre det. DO THE WORK.

Men ikke hårdt arbejde, som arbejdshesten Stenbukken. Nok mere stabilt roligt arbejde, det lange seje træk (på 14 dage), hvor der dog også er tid til at nyde livet. For Tyren er sanselig. Den bruger sin synssans, lugtesans, smagssans, følesans og høresans og træffer beslutninger på baggrund heraf. For mig er Tyren ofte forbundet med billedet af den klassiske købmand i den lille by, ham der tog sig tid til at udvælge de rigtige varer ved selv at smage/lugte/røre ved dem. Der var ikke nødvendigvis de store fornyelser eller store udsving i indtægten, men købsmandsbutikken var en stabil indbringende forretning og funderet i moder jords gaver – Tyren er nemlig noget af en foodie.

Så hvis du (ligesom jeg) har haft svært ved at manifestere alle de nye idéer du har haft de sidste par måneder, så er det nu der kommer hul igennem – særligt hvis dine idéer indebærer noget meget praktisk, simpelt og konkret. Og husk at få noget godt at spise imens.

Foto Mohammad Saifullah, Unsplash