MERKUR DIREKTE 🔥🙌🏻

MERKUR DIREKTE 🙌🏻🙌🏻

I morgen kl. 11.51 så går Merkur direkte. Det betyder, at der i morgen sagtens kan være endnu mere ballade omkring kommunikation og transport, hvis vi er for utålmodige, pushy, dominerer, tror at andre gør noget for at generer os, osv.

Denne gang går Merkur direkte 15 timer før nymånen, så der er ingen tvivl om, at det som vi skulle lære, har forberedt, har genovervejet, har ændret osv. i Merkur retrograd perioden, er det vi i høj grad skal handle på i forbindelse med nymånen. Rolig velovervejet handling vel og mærke, selvom I har det som om I kører Formel 1 inde i kroppen, og alt skal ske nu, nu, nu.

Merkur er planeten for vores kommunikation, vores overbevisninger og vores tankemønstre. Under retrograden har det handlet om at se dem efter i syningerne.

Hvorfor har vi dem, og bringer de os stadig noget godt, eller skaber de afstand til det vi ønsker, eller forhindre de måske, at vi vokser?

Og kan vi samtidig adoptere nogle nye overbevisninger, tanker og måder at kommunikere på der giver os følelsen af større styrke, større indre power, hjælper os med at sætte grænser, og vælger det som gør os mest glade.

Det har føltes så passende, at Merkur retrograd lå i slutningen af det astrologiske år 2017. Hele det sidste år havde så meget opstarts og Vædder energi i sig, samtidig med at vi har taget gamle overbevisninger med ind i den nye cyklus. Nogle af de gamle overbevisninger skulle der gøres op med, for at vi for alvor kan afslutte 2017 og være klar til det 2018 bringer. Og det har vi så haft muligheden for nu.

HVILKEN KOMMUNIKATION, HVILKEN TANKER OG OVERBEVISNINGER HAR VI SKULLE SLIPPE?
Merkur retrograderne i år vil alle ske på et bagtæppe af Skorpionens energi og denne her vi netop har været igennem, har i øvrigt haft en stærk forbindelse til Chiron – vores sår. Alle de ubehagelige følelser der opstår i os, fordi vi ikke får sat grænser, fordi vi misunder andre deres succes og power, der hvor vi ikke synes vi er gode nok, der hvor vi lader andre tage vores styrke og power fra os, men bebrejder dem for det. Alt det der vækker vrede i os mod os selv eller mod andre.

Grundlæggende alt det der står i vejen for en større kærlighed til os selv og til andre, så vi kan møde verden med et åbent hjerte. Vædderen og Skorpionen kombineret kan måske få mistillid til at dukke op i forbindelse med andre mennesker, der gerne vil tæt på en. Det er hvert fald et mønster jeg kender. Måske fordi dem der ikke har en grundlæggende følelse af værd, ofte har oplevelser med i bagagen af at have tiltrukket mennesker som heller ikke anerkender ens værd – eller ”feeder” på en. Men hvordan ville jeg handle, hvis jeg i udgangspunktet havde tillid til alle og ikke mindst tillid til mig selv, mit værd og mine egne grænser – det har været et interessant eksperiment – og en fin balance mellem at lukke andre ind og stadig holde fast i, at det skal ske på en måde der har føltes rigtig for mig.💗

En anden (ubevidst) overbevisning kan være. ”Jeg tror jeg kan klare alting selv”. Når man endelig spørger andre om hjælp, er man så udmattet, udhungret og dermed krævende, at man måske spørger på en måde, hvor man kræver en bestemt handling eller følelse af andre. Og når folk så afviser at hjælpe – fordi de ikke kan hjælpe på den præmis der er sat op, eller foreslår at hjælpe på en måde, der ikke er sådan man godt selv kunne tænke sig det, så opstår der vrede og afmagt, og man får bekræftet sin overbevisning om, at andre er idioter og man altid skal klare sig selv.

En tredje ubevidst overbevisning kan være den utålmodige, pushy, aggressive adfærd. Måske er den der bare ud af frygt for at miste kontrol måske opstår den, fordi man selv har været alt for dårlig til at sætte grænser tidligere og nu er nået sin grænse. Ofte er det fordi man har besluttet sig for ”sådan vil jeg gerne have tingene”, men har glemt at inddrage den anden part i relationen og spørge ind til deres behov. Den adfærd afviser de fleste (heldigvis) og hvis du oplever den I andre, er det måske fordi du skal lære at sætte grænser – for andre eller dig selv.

Og så er der jo vreden og konflikten. Hvordan vi har det med vreden. Med at tage konflikten. Hvorfor undertrykker vi vreden eller konflikten, eller hvorfor lader vi det at sætte grænser være ensbetydende med vrede og konflikt. Lader vi os styre af angsten for konflikt eller behovet for vrede, enten for at andre kan dominere os, eller vi kan dominere andre. Det bliver jo først interessant, hvis vi ikke dømmer – men kan forholde os lidt mere objektive og undersøge, hvorfor vi gør som vi gør. Hvorfor vi føler vores grænser er overtrådt, hvorfor vi bliver vrede, hvorfor vi ikke siger fra eller tager konflikten, hvorfor vi undertrykker vreden, eller hvorfor vi anvender vreden som undskyldning for at opføre os på en måde der overskrider andres grænser og netop får konflikter til at opstå. Måske vi har været lidt mere nysgerrige på det?

Og kan vi lære at sætte grænser og acceptere, at den der ikke siger fra også har et ansvar for grænser bliver overskredet, og udtrykke vores følelser – også vrede – med et åbent hjerte, uden at skamme og dominere andre og gøre dem forkerte i processen? Præcis ligesom spædbarnet gør.

MERKUR DIREKTE OG NYMÅNEN
Merkur retrograd var til for at gøre os klogere på alle de overvejelser. På det der holder os tilbage fra at stå i vores fulde power og indre styrke. Så vi kan lære at være mere uafhængige og acceptere andres individualitet der hvor der er behov for det, og samtidig også forstå, at vi er nødt til at respektere andres behov og forskellighed. Og ikke mindst lære at passe godt på vores egen individualitet, vores egne følelser så det hårde i os kan blive mere fleksibelt og det bløde i os kan få mere form og mere styrke. Og så at slippe det der kapløb lidt og gå meget mere med flowet.

Og med al det vi har lært om os selv, og om andre, så er vi forhåbentligt klar til nymånen natten til mandag. For selvom Solen kort derefter går ind i Tyren, så vil den kommende måned også være domineret af nymånen i Vædderen, præcis som sidste måned var domineret af fiske energien. Og det er den første nymåne i det nye astrologiske år, så den kommer på mange måder til at vise os, hvad 2018 kommer til at indeholde.

Og selv med Merkur direkte kan det hele godt føles lidt ujævnt de første par uger, indtil vi er helt ude af skyggezonen. Måske særligt fordi vi pt. kun har en lille asteroide i et lufttegn (og bevægeligt tegn). Så der er ikke meget objektivitet og evne til at distancere os pt. Eller bevægelighed. Så alt det her med at gå med flowet kan blive virkelig udfordret af os selv, eller af andre. Heldigvis maner solen i Tyren til langsommelighed. Og den manglende luft tvinger os lidt til at blive i følelserne, så vi kan træde frem og blomstre som dem vi er – og det er præcis det 2018 handler om. 💫