MERKUR I VÆGTEN

MERKUR I VÆGTEN

Forandringens vinde blæser allerede. Spøg til side, men synes det er lidt sjovt, at et skift til lufttegn ofte påvirker vejret, så det blæser mere.

Efter at Solen i Jomfruen og Merkur i Jomfruen fredag, stod samme sted og dermed dannede en form for nymåne i Jomfruen i den 28. grad af Jomfruen, kan der have været en form for følelse af at der er nødvendigt at træffe beslutning omkring noget. At noget er stagneret, der uanset hvor smukt, inspirerende eller indbringende det er, ikke kan fortsætte. Nye personer træder måske ind på livets scene for at udfordre og ændre eller en anden mere viljestærk del af en selv træder frem.

Og allerede i dag går Merkur så ind i Vægten. Vores tanker og overbevisninger går fra at forsøge at skelne det væsentlige fra det uvæsentlige, de vigtige detaljer fra de uvigtige, tanker om daglige pligter, rutiner, helbred til at få en helt anden energi.

Vægten er nemlig styret af Venus. Meget passende nu vi i øvrigt nærmer os en Venus retrograd.

Og samtidig med det, så er det her året ændrer sig fra, at have fokus på de første 6 tegn, der har handlet om os selv og adskille os fra andre, til nu at have fokus på andre og genforene os med dem.

Vi er nu mere optaget af at interagere socialt og af andre, for gennem andre oplever vi os selv. Det kan blive vigtigt for os, at folk kan lide os og det vi siger, og derfor går vi måske op i at kunne levere vores budskab med takt, charme og komplimenter.

Vægten er et lufttegn, ligesom de tegn som Merkur normalt regerer, og Vægten befinder sig derfor godt her. Vægten forbindes med partnerskaber, charme, diplomati, balance og kompromis, når den udtrykker sine lyseste sider. Den udstråler indsigt i nuancer og at se en sag fra flere sider og kan udtrykke sig blidt og indirekte, men uden man er i tvivl om, hvad der menes, eller at det er sandheden, man hører. Den er derfor langt mere elegant og fintfølende i sin overlevering af sandheden end f.eks. den buldrende Skytte, der ofte leverer sandheden (som de ser den) for enhver pris eller den til tider krakilske og kritiske Jomfru, eller de meget logisk orienterede tegn som Stenbukken og Vandbæreren.

Så det er nogle af disse sider vi kan være heldige at få frem i os selv eller andre det næste stykke tid, og måske vil den kommunikation, der gik i hårdknude, pga. fokus på perfektion og fejl mens Merkur var i Jomfruen, nu blive vendt til, at vi igen kan finde hinanden og komme bedre overens, fordi vi pludselig kan se, hvor den anden kommer fra.

Vægten er også god til at lytte, så det kan være, vi træner den egenskab endnu mere.

Omvendt er nogle af Vægtens andre sider, at den netop ikke kan finde balancen eller kompromiset og enten udtrykker direkte fjendtlighed, eller i det mindste passive-aggressiveness, eller omvendt, tavshed, og diplomati og den fintfølende overlevering af sandheden kan blive til sugarcoating af alvorlige ting, vi egentlig burde tale om, eller at sandheden fortrænges, fordi vi er mere optaget af at blive opfattet som søde eller rare og please dem der lytter på os. Merkur i Vægten er også der, hvor vi kan levere fornærmelser så fint pakket ind, så man først opdager fornærmelsen eller skarpheden i ordene, når samtalen er ovre. Hver gang jeg ser en film om engelsk adel, tænker jeg altid på på Merkur i Vægten.

Balancen kan forrykkes fordi vi kan blive mere optaget af, at relationen skal blomstre, end om vi selv bliver hørt eller set, eller mere optaget af at andre møder vores behov, end vi møder deres. Vægtens modpol er trods alt Vædderen, så enten har den energi en prominent plads i Vægten, eller også møder den altid andre, der gerne vil have det på deres måde, så den selv er nødt til at styrke sig. Og balancen forrykkes også, hvis vi bliver for optaget af kun at vise os fra de lyse sider. For balancen ligger jo netop i, at kunne lade lys og mørke eksistere sammen.

Det at træffe beslutninger, kan blive svært her, fordi Vægten altid kan se det andet synspunkt og gerne vil tage hensyn. Her er det vigtigt ikke kun at intellektualiserer følelserne, men rent faktisk at føle dem, og derudover have et fast værdigrundlag at dykke ned, når store beslutninger skal træffes.

Det første aspekt Merkur møder, og dermed måske det der danner rammen for denne her tur gennem Merkur i Vægten, er en opposition til Chiron i Vædderen. Det er de individuelle behov overfor partnerskabets/partneres behov. Det er vrede og konflikt i forhold til harmoni og diplomati. Det er det at kæmpe og knokle frem for at nyde. Og det er på mange måder også Mars overfor Venus. Som vi ved kan de to sagtens arbejde sammen, men de er også modsætninger.

Chiron er smerte, og at hele smerte. I forhold til Merkur, er det muligheden for at blive helet eller såret af kommunikation, tanker og overbevisninger. Chiron kommer til at spille en ret central rolle henover den næste uge, da den er involveret i næste uges fuldmåne, og den derudover går fra Vædderen til Fisken, og de af jer der har modtaget mit nyhedsbrev i denne uge, ved at der er meget a blive klogere på her. Derfor holder jeg en Facebook Live om Chiron og Chiron i Fisken på tirsdag, og du kan få adgang HER.