Merkur i Jomfruen

MERKUR I JOMFRUEN – tid til at tænke nyt i forhold til vores kommunikation

 

I dag går Merkur ind i Jomfruen. Og er tilbage i det tegn det regerer. Og det er faktisk nu, vi bliver testet sådan for alvor på, om vi kan forstå at anvende denne her Merkur/Jomfru energi positivt frem for negativt. For Jomfruens kerne energi er  - ”jeg analyserer”. Hun forbinder delene og samler det til en helhed.

 

Som jeg har nævnt før, så er forbindelsen mellem tanker og krop meget mere fintunet med Jomfruen. Det vil sige, at dit helbred og fysiske velbefindende de næste uger direkte afspejler de tanker du tænker. Jomfruen er forbundet med nervesystemet og tarmene, og derfor er det et af de tegn der først reagerer på stress. Deres system er simpelthen mere fintfølende end andres.

Og det kommer vi alle til at mærke den næste måned. Så nu skal vi være ekstra opmærksomme på hvad vi tænker. Hvad tjener os og gør os rolige at tænke på, og hvad dræner os/gør os bekymret at tænke på. Hvad giver følelsen af ro og glæde og hvad føles som tunghed. Det sidste er det vi skal slippe. Det er det Jomfruen kan. Sortere det brugbare fra det ikke brugbare. 

Det er derfor et fantastisk tidspunkt at analysere, forbedre, finpudse detaljer, korrekturlæse og alt andet, hvor fejlfinding er påkrævet. Jomfruen er god til at sortere i data af store mængder og er virkelig god til at se, hvor processer kan optimeres. Men igen – kun så længe det bruges til det gode. For samtidig kan det også blive til en uendelig perfektionering hvor intet eller ingen er gode nok, og hvor perfektionismen bliver til kritik både af os selv eller andre.

Merkur kommer også til at indgå i morgenens nymåne, så det første aspekt Merkur foretager er til Månen. Det fortæller mig, at denne Merkur bevægelse kan vise sig på flere måder, alt afhængig af, hvor vi er i vores udvikling.

Og give os selv en ny start. Vi kan åbne os for at kommunikere vores følelser, og lade følelserne styre mere af vores kommunikation. Blive nysgerrige på, hvordan vi kan gøre os selv mere trygge gennem kommunikation, bl.a. ved at stille spørgsmål, for at få afkræftet formodninger, der gør os utrygge. Hvad der gør det trygt at kommunikere, og hvad der ikke gør, og hvordan vi gør andre trygge, og udvise omsorg i vores kommunikation, og måske ligefrem give omsorg via kommunikation. Og ikke mindst, hvordan vi kan give os selv mere omsorg ift. den måde vi tænker og taler til os selv på. Hvordan kan vi kommunikere med andre og os selv på en mere autentisk måde, der er mere os, uden alle mulige tillærte filtre henover vores følelser.

Måske forsøger vores følelser ligefrem at kommunikere til os, men hvis vi ikke vil lytte, så sætter det sig i kroppen og støjer.

 Det kan dog også vise os, sandheden om, præcis hvor subjektivt vi kommunikerer. Månen er nemlig meget subjektiv. At få os til at indse, at der er stor forskel på individuel sandhed, kollektiv sandhed og universel sandhed. Og at det vi tænker og oplever kommer gennem et meget subjektivt filter, så det vi oplever der skete, måske ikke reelt er det der skete, mere objektivt betragtet.

Det ændrer ikke på, det er vores sandhed. Men hvis der er mange følelsesmæssige udsving, og særligt nogen der er styret af frygt, er det måske ikke dem vi skal lade dominere vores tanker. Så hvis du føler dig bekymret (pga. frygt), kan det hurtigt blive til, at der er rationel årsag til at være bekymret, selvom det set fra et andet synspunkt ikke er sandt. Måske er vi nødt til at blive mere faktuelle i vores kommunikation, mere præcise, mere detaljerede, så kommunikationen ikke bliver for følelsesladet og baseret på fornemmelser, som viser sig at være ukorrekte, eller sandheden skifter alt efter det humør vi er i.   

Og endelig kan nymånens energi i kobling med Merkur og ikke mindst Uranus retrograd i Tyren,- hvor Uranus er et højere udtryk af Merkur, vække os til den intuitive kommunikation, de 6 klar sanser – klarsyn, klarhørelse, klarfølelse, klarduft, klarsmag, og klarviden.

Så hvordan kan din kommunikation i højere grad understøtte dine positive følelser, det du mærker?