MERKUR RETROGRAD I LØVEN

Så går endnu en planet retrograd. Så er vi oppe på 5 igen plus 2 asteroider. Denne gang kommunikationsplaneten Merkur, og endda dagen før århundredets måneformørkelse og på dagen, hvor Lionsgate åbner. Selv Universet har sans for lidt løvedrama… og samtidig er Merkur kun aspekteret af Vesta rx i Skytten, vores indre flamme, så måske vi fornemmer lidt temaer der trækker tråde til 23. grad af Skytten i vores horoskop. Sandheden, det her med at overgå fra et gammelt liv til et nyt liv er hvert fald i fokus. 

Det her er den 2. Merkur retrograd ud af 3 i år. Og de er alle 3 i ildtegn. Det fortæller mig noget om, at der er noget af vores ”inner fire”, vores power, vores mod vi skal have genfundet, og noget dominans og handlen vi skal have balanceret. Alle 3 ildtegn er på hver deres måde også fulde af entusiasme og leg, så mon ikke der også er noget her vi skal se på.

Merkur er vores tanker og overbevisninger, og siden 7. juli har den stået i skyggezonen og går nu retrograd indtil 19. august. Jeg køber ikke længere ind på alle ”frygt” historierne om, alt det man skal passe på i en retrograd periode. Astrologi er ikke tænkt som et kontrol og styrings værktøj, men som en guide til spirituel indsigt. Hvis man forsøger at styre uden om det man ellers skulle have lært, skal den læring nok alligevel finde vej. Den aller vigtigste guide er nu engang din intuition, og når du følger den burde der ikke opstå de store problemer, måske højst lidt forsinkelser.

Årsagen til hele balladen omkring Merkur retrograder er, at vi har været så utrolig dårlige til at lytte på den intuition. Og har ladet os styre benhårdt af, vores to-do lister, planer, deadlines og alle mulig andre beslutninger vi træffer med hovedet, der udelukkende er logiske, faktuelle osv.. Det er Merkur ikke pjattet med. Den vil gerne have hjertet med. Så derfor giver den os de her 3 retrograder om året, så vi får muligheden for at vende blikket mere indad, så vores tanker, overbevisninger og kommunikation, kan alignes mere med det der bor i vores hjerte, vores sjæl. Og som altid med Universet, så er det sådan, at hvis man ikke vil lytte efter at have fået blide påmindelser, smølfespark i panden og klap på kinden, ja så bliver lidt mere konkrete metoder taget i brug. Så hvad har du kommunikeret og tænkt siden 7. juli, som du måske skal gå et spadestik dybere i og henover igen.

For mig handler det her med Løven virkelig meget om, hvordan vi kan komme tilbage i hjertet og træffe og kommunikere modige beslutninger herfra, i stedet for med hovedet, men også et paradigmeskifte i forhold til definitionen af en spirituel tilgang til livet. Glæden og kærligheden, har været med længe, men det her med ego’et har været ret udskammet (synes jeg). Der er altid mere man kan tilgive, sende kærlighed og anerkende som sine egne skygger. For det er der jo. Men alt det fører os jo kun et godt og sundt sted hen, hvis det vi bygger det på er grundlæggende gode, trygge og sunde relationer til os selv og andre. Hvis ikke det er på plads, bliver den spirituelle tankegang en ren glidebane, henimod at dem der altid har taget ansvar, tager mere ansvar, og dem der er gode til at undgå ansvar, kan undgå at tage det, og det hele kan altid forklares med mere tilgivelse, mere forståelse, mere rummelighed.

Og nymånen og solformørkelsen ville nu engang have os til at grave lidt dybere i netop, det her med forældre/barn dynamikker dvs. ansvar/ikke ansvar, hvilket måske er blevet aktualiseret i de her dage, med Månen i Stenbukken både i aspekt til Pluto og Black Moon Lilith, Uranus der lige prikkede Solen på skulderen og Chiron der også var med. Nogle gange mærker vi netop vores indre styrke mest, når vi læner os ind i ubehaget, og mærker om vi er klar til at tage mere ansvar for, hvordan vi ønsker vores liv skal være.

Min fornemmelse med denne retrograd og ikke mindst den nordlige måneknude, som vi har haft i Løven siden foråret sidste år, er at det her med at stå stærkt i sig selv, mærke sin indre løve, der kender sit eget værd og ikke mindst har afmærket sit territorie, er afgørende for, at vi også kan åbne det store løvehjerte og møde andre og os selv med større varme, generøsitet og kærlighed, og ikke mindst større legesyge, hvor vi ikke tager os selv, livet eller andre så seriøst. Og for at vi kan leve vores liv på en måde der er vigtig for os, frem for det er bedst eller rarest for vores familie, vores venner, vores forældre osv.

Samtidig handler Løven og Solen om integration. Om at samle frem for at adskille. Så hvordan reflektere vores tanker, overbevisninger og kommunikation det, i det hus vi har Løven? Er vi blevet lidt for optaget af vores eget shine, til at lukke andre ind, og ser vi mere andre som statister til vores store hovedrolle? Er vi selv blevet statister, eller spiller vi en rolle, for at kunne samle? Hvis noget af det rammer, så er der måske noget der skal skilles ad, tales om, genovervejes, for at det kan blive samlet på ny. Mere autentisk og med større integritet. Så vi kan møde os selv og andre med større kærlighed. ❤️

Jeg ved bølgerne går højt for tiden, for det gør de også inden i mig. Så pas godt på jer selv og hinanden derude ❤️