MERKUR RETROGRAD I VÆDDEREN  - FIND DIN BARNLIGE NYSGERRIGHED FREM IGEN

Så skal vi til det igen. Det der med Merkur retrograd. Og jo flere der kender begrebet jo mere hypet synes det at blive, og desværre ofte med den vinkel, at vi skal frygte perioden eller forberede os på den bliver besværlig.

Ingen af delene synes jeg rummer en særlig rar eller god energi, så jeg vil hellere vende det til, at nu er det tid til at lære noget nyt igen. For i en Merkur retrograd periode er det næsten umuligt ikke at lære noget om sig selv, om verden og om andre – uanset hvor lidt interesseret man er i selvudvikling. Måske er det derfor vi har 3-4 Merkur retrogader om året – for som minimum at sikre, at vi bare lærer lidt om det at være menneske 3 gange om året. 👀

Merkur er forbundet med vores kommunikation, elektronik, transport, tanker og overbevisninger. Og i nat kl. 01.19 går den retrograd. Det vil sige, der er noget, vi skal tilbage henover igen. Noget af det som vi har oplevet, tænkt, kommunikeret og transporteret os i siden den 8. marts.

Når Merkur står i Vædderen så har der måske været krav om hurtig kommunikation. Utålmodighed. Ting skal løses kvikt. Måske har der været vrede, måske har vi følt os presset på vores overlevelse, så vores forsvars mekanismer er gået i gang helt instinktivt, vi kan være endt i ”jeg gør bare det her alene” eller i en ”mig mod dig” dynamik. Og der kan have været masser af handling og måske et fyrværkeri af nye idéer. Og så nærmest fra den ene dag til den anden, så bliver tempoet sat væsentligt ned. Det kan føles som en ret hård opbremsning. For nogen er den måske kærkommen, for andre føles den som en kæmpe blokering.

SÅ HVAD SKAL VI LÆRE? 🤓

Den grad hvor Merkur står og de øvrige begivenheder der sker lige omkring retrograden, og den generelle energi der er kan ofte give os en indikation.

Skeletterne og hemmelighederne og alt det dybe fra vores inderste vil stadig gerne op til overfladen, så skidtet kan blive sorteret fra. Så måske der allerede dukker noget på på den baggrund.

Samtidig er der en overordnet energi af fornuftighed, besindighed, tålmodighed for at sikre, at det fundament vi bygger på, det er stabilt nok. Så det prøver måske at lære os noget om at bruge energien mest modent.

Månen i dag og i morgen står i Tvillingen, så det handler om dualitet, yin/yang, det maskuline og det feminine og at bygge bro mellem de to.☯️

Og den grad som Merkur stopper op i er forbundet med en højere bevidsthed. Det at have en holistisk, irrationel, intuitiv approach til livet – ja faktisk at få et barns uskyldighed igen. 👶

Men ofte er vi alt for optaget af mål, og handling og hastighed til at opdage denne her ikke definerbare energi omkring os, der faktisk gerne vil hjælpe os på vej. Det kan den bare ikke, hvis vi vil bestemme både hvordan, og hvornår og hvad målet skal være, da det mål ofte ikke er det bedste for os.

Så for at kunne tune ind på den frekvens, så er vi nødt til at sætte tempoet ned og være mindre optaget af hvordan, hvornår og hvad målet specifikt skal være. Ikke at man ikke må have ønsker og drømme, men hvis vi begrænser os for meget i vores forståelse af, hvad et fedt mål kunne være, så afskærer vi igen hjælpen oppefra.

LEKTION 1. TILLID OG FLOW 🌊

Så når og hvis vi handler, så skal vi gerne gøre det ud fra instinkt eller noget intuitivt. Stole på, at vi når det vi skal, til det tidspunkt vi skal nå det til – altså i bund og grund have tillid til processen – og så bare flyde med flowet. Og ikke være så optaget af det mål. Det kræver tillid (Jupiter i Skorpionen – remember) og det kræver overgivelse (yes nymånens Fiskeenergi mærker vi altså stadig). Samtidig er det her jo ret sårbart, for pludselig er det ikke kun MIG der har kontrollen, men jeg overgiver en del af kontrollen til noget større. Og sårbarhed er ikke Vædderens favorit dessert. Til gengæld skal vi måske bruge Vædderens mod til at turde vise den sårbarhed og få den frem i lyset. Den frygt der kan være forbundet med at turde overgive sig til det. I bund og grund tager vi her de første spæde barneskridt til at få løftet det maskuline /yang udtryk i os op i et højere udtryk. Der hvor der er så meget indre power og ro og styrke, at vi ikke behøver at vise den udadtil. Hvilket i bund og grund også er det, som er temaet for hele 2018. Det er så skønt, når tingene, sådan hænger sammen.

Så her er der givetvis nogle af vores overbevisninger knyttet til Vædderen, som vi er nødt til at gøre op med. At man automatisk bliver eller er dygtigst, bedst, nr. 1, hvis man reagerer hurtigt og handler, og sætter mål og hele tiden jagter mere, eller at det går bedst og hurtigst, hvis man gør det selv, og at det bedste forsvar er et angreb.

LEKTION 2 – KIG INDAD OG OPDAG EGNE SKYGGER 💩

Indtil 15. april nytter det simpelthen ikke at være pushy, utålmodig, hoppe direkte i forsvarsmekanismerne, blive vred over at andre ikke gør, som vi gerne vil have, eller dominere andre via vrede og bølleadfærd til at handle på en bestemt måde, eller kun at tænke på os selv. Vi er nødt til at respektere andre individualitet og behov. Omvendt, hvis du i de sidste par uger, har følt dig klemt af andres pushy adfærd, krav, forventninger om tempo m.v., så er det nu du skal finde din indre kriger frem og kæmpe lidt mere for dig og dine behov. Merkur falder i Vædderen fordi der er nogle mønstre vi skal slippe. Og vi slipper kun mønstre og adfærd og skaber forandring, ved at gøre noget andet, end vi plejer. Herunder være mere sårbare, eller sætte flere grænser, alt afhængig af hvad der føles mest modigt. Så den opfordring er hermed givet videre.

En Merkur retrograd periode er perfekt til at indhente og modtage flere informationer og til at kigge mere indad. At opdage hemmeligheder og blinde punkter om os selv og andre og analysere os selv lidt mere. At gå til psykolog og terapeut her, giver ofte større gennembrud end ellers.

Det er under en retrograd vi lærer lidt mere om, hvorfor andre handlede som de gjorde, eller generelt bliver lidt klogere på noget. Det er derfor heller ikke sjældent, vi skifter mening midt i retrograden, og måske skifter mening igen, når vi er ude på den anden side. Så det med at indgå aftaler, forpligte sig osv., det kan godt vente lidt. Heldigvis har vi fået en Påske og en del helligdage midt i perioden, for netop at tage trykket i forhold til tempo. 🔥

LEKTION 3 – BALANCEN I PARTNERSKABER 💕

Og endelig, så mærker vi det nok aller mest i vores tætte relationer. Vi er en helt generation af mennesker født fra 1971 til 1983 der alle har Pluto i Vægten. Den skal lære os alle at tænke og være i partnerskaber på en ny måde. Med større individualitet og med større forståelse og rummelighed over for den anden, groft sagt. Ellers ender vi magtkampe og konflikt.

Den Pluto vil i løbet af de næste 3 uger stå modsat Merkur i Vædderen. Det vil sige, at vi måske kommer til at have en indre kamp mellem nye og gamle tankemønstre og idéer. At vælge os selv mere, udfordrer den indre pleaser og behovet for harmoni, og omvendt kan det at søge dialogen -åbne sig overfor at en anden har ret eller i det hele taget at gå fuldt og helt ind i et partnerskab, være enormt angstprovokerende og sårbart.

Måske er der noget vi skal henover igen. Både i forhold til indre mønstre, men måske også tidligere relationer. Så træk vejret og tæl til 10 inden du reagere og spørg ”hvad skal jeg lære af det her” – så skal du nok komme både klogere og gladere ud på den anden side af Merkur retrograd. ❤️