MERKUR I SKORPIONEN

Så er vi ved at nærme os kulminationen på det her års Skorpion energi. Jupiter står i Skorpionen, Venus står her, Merkur rykker nu også ind i dag, og om 12 dages tid, står Solen her også. Hvis I ikke allerede er blevet tvunget til at se frygt, forandring og skygger i øjnene, så sker det nu. Energien er intens.

Med Merkur i Skorpionen er vi nødt til at se frygten i øjnene. Tale om tabuerne, gå bag facaden. Blive bevidste om manipulationen, og se i øjnene hvor vi burde have fulgt vores intuition i stedet for tilliden. For med Venus retrograd samtidig, kan denne her periode godt vise os skyggen af netop det kun at lade tilliden guide, og overhøre intuitionen og den kritiske sans.

Og samtidig med Merkur går ind i Skorpionen, rykker månen også herind og bliver reelt begyndelsen på den seneste nymåne i Vægten.

Vægten er vægtskålene, symbolet som frøken Justitia og dommeren anvender, når de skal finde ud af, hvad der er retfærdigt. Hvad der bringer tingene tilbage i balance.

Og der kan ikke være retfærdighed og balance uden sandhed.

Og Vægten er også Venus, kærligheden. Og der kan ikke være dyb kærlighed under ærlighed.

Med Merkur i Skorpionen bliver tillid en helt afgørende faktor. Hvordan viser og skaber vi tillid i vores kommunikation. Bygger vores tanker og overbevisninger om verden og andre (og os selv) på tillid frem for frygt. Og har vi tillid til vores intuition og følelser, eller overruler vi dem?

Merkur i Skorpionen ønsker, at vi tør se os selv og andre i øjnene med godt og skidt. Lys og skygger. Men det kræver tillid, det kræver sandhed og det kræver ærlighed.

Vi er nødt til at grave spadestikket dybere. Gå lidt på detektiv arbejde. Få lidt mere psykologisk indsigt i os selv eller andre. Erkende mørket i mennesker, manipulationen der kan bero på behovet for magt eller kontrol. Se traumer i øjnene, se frygt i øjnene og mærke det, som de følelser gør ved os. Ikke handle på det, eller gøre andre forkerte, fordi de viser os noget, som vi har afvist i os selv, men sidde med det. Og turde mærke det. Og turde tage ansvaret for det.

Der er intet overfladisk over Skorpionen, hvilket ikke ligefrem er Vægtens kop te. For Vægten kan godt lide pænheden og harmonien. At vi undgår konflikten ved at intellektualisere følelserne og evt. finde en spirituel måde at se det fra. Men det udtryk af Vægten kan bruges til at manipulere os selv og andre væk fra ærligheden og autenciteten. Vægten og Venus i os alle har behov for at erkende, at helhed, balance og autencitet først opstår, når der er plads til både lys og skygge. Til at vi tør fremstå både gode og dårlige i andres øjne. At Venus evne til at tiltrække og forføre og idealisere, både er helt naturlig men også kan bruges til manipulation og magt.

Skorpionen er et vandtegn. Så lige nu er der virkelig meget vand i luften. Plus Chiron og Neptun i Fisken. Det gør at afhængigheder, grænseløs adfærd, misbrug, manipulation, illusion, spiritual bypass og projektioner, måske dukker op hos andre, eller pludselig bliver tydeligere for os selv.

Så måske er vi nødt til at bruge vores intuition noget mere. Have tillid til det vi mærker og agere på det. Og måske overgive os til tanken om, at der er mere end vi lige kan forklare, der kommer til at foregå den næste måneds tid. Men af samme årsag kan det også blive meget svært at forblive objektiv, da Skorpionen er så følelsesmæssigt et intenst og fokuseret tegn. Så jo mere vi kan forsøge at distancere os bare lidt følelsesmæssigt, forsøge at være bare lidt objektive, jo bedre. Så vi kan blive i os selv og høre, når vores egen bullshit detektor tænder.

For der er ikke plads til mere misbrug, flere hemmeligheder og flere skeletter i skabene i den nye tid. Der er ikke plads til mere skam eller mere skyld, som vi kan manipuleres med. Vi er i stedet nødt til at tage ansvar. Ansvar for vores gamle traumer, ansvar for at undgå nye traumer, ansvar for vores skygger, for at leve i overensstemmelse med vores sandhed og vores værdier. For skyld der opstår i os, burde i sin kerne være en vejviser om, at vi ikke har handlet i overensstemmelse med vores inderste værdier. Fordi en ”tørst” en følelse af indre mangel har vi forsøgt at fylde op med en ydre handling. Den slags skaber altid smerte i os. For at vise os, at vi ikke kan fylde op udefra, men er nødt til at gøre det indefra.

Og skylden over ikke at føle skyld, burde omvendt være en indikation af, at vi har handlet i overensstemmelse med vores sjæl, men vores inderste værdier måske ikke altid stemmer overens med det, som samfundet synes vi burde eller skulle eller som er ”normen”.      

Så gør dig selv en tjeneste og undgå at del verden op i sort og hvid den næste måned. Vær ærlig om, hvornår andre mennesker trigger dig, men vær også ærlig nok til at vide, at det der trigges ikke har noget med dem/relationen til dem at gøre, men stikker dybere. Og at det ikke ændre på, at det vi skal lære af de triggere netop kan være at sætte grænser, at sige nej, at sige fra. At andres overgreb ikke fixes ved, vi selv begår de samme overgreb tilbage mod andre.

Hav tillid til, at det der dukker op den næste måned, uanset om det er smertefuldt eller fantastisk er her for at hele dig, gøre dig mere modig. Husk omsorgen og medfølelsen til dig selv. Og andre. For noget skal forvandles i os alle 🖤

FØRSTE ASPEKTER

Det første aspekt Merkur foretager er en opposition til Uranus i Tyren. Så vi starter lige med at blive vækket for at balancen i os kan genskabes. Tyren handler om selvværdet, om harmonien at det konkrete/materielle, at holde fast/holde ud, og Skorpionen handler om det immaterielle, at slippe og forandre, så måske er der noget her omkring vores tanker og overbevisninger, der skal balanceres på ny. Vi bliver måske vækket til skyggen af vores konfliktskyhed, vores fokus på penge og ambitioner, eller vores behov for “at holde ud”, når vi burde slippe.

Da det er det aller første aspekt, er der noget omkring det der sker, det der opstår, der nok bliver ret kendetegnende for hele perioden. 

Det næste aspekt der dukker op er kvadraten til måneknuderne. Dvs. at vi igen står og skal bygge bro mellem fortid og fremtid. Mellem hoved og hjerte. Broen bygges af tillid, intuition og følelser. Uanset om det er tillid til hinanden eller tillid til os selv, at vi kan klare det i alt det nye.  Vi er nødt til at slippe et ubalanceret fokus på andre, fokus på gruppen og hvad de andre siger, der gør vi ignorere egne behov og grænser, er bange for konflikten eller frygter at udfordre harmonien/balancen.

Omvendt skal du måske holde fast i at skabe dybere personlige forbindelser med andre, at turde lade dig hjerte lede dig, men at huske at have hovedet med. Det er ikke enten eller, det er både og.

Uanset hvad, så er der ikke længe til at Merkur går retrograd (når den er nået ind i Skytten), og den kommer til at gå tilbage ind i de sidste grader af Skorpionen, så vi får en chance mere til at nå ind til sandheden. Måske til kernen af sandheden om, hvem vi virkelig er, hvem andre er, frem for dem andre (eller os selv) gerne vil have os til at være. 🖤