MERKUR GÅR IND I VÆDDEREN

Wow - Notre Dame i flammer. Genlæste lige et afsnit fra mit sidste oplæg om weekendens energi hvor jeg skrev:

“…..Og for det ikke skal være løgn, så står Solen samme sted som asteroiden Eris på søndag, samtidig med den danner rammer Jupiter i Skytten og månen i Løven. Det er ild med ild på og så lidt ekspansion oveni – formentlig den indre af slagsen. Og Eris kan have lidt en Kali gudinde energi, en form for mini Pluto energi, gudinden for strid og splid. Ild tegnene er alle maskuline, så der bliver virkelig fyret op under den energi i os alle, en følelse af at noget måske nærmest skal brændes væk.”

Det var nu ikke lige det jeg havde set for mig, men ok så….

Og så tilbage til Merkur. Efter noget der kan føles som virkelig lang tid med Merkur i Fisken, pga. retrograden, er vi endelig nået til den sidste grad i Fisken (der hvor Merkur gik retrograd). Det har været en lang periode, hvor kommunikationen har været mere intuitiv, flydende, og fuld af følelser men måske også uklar, tvetydig, med mange lang eller ganske enkelt bestående er tavshed.

Og i morgen går Merkur så ind i Vædderen

Merkur repræsenterer derved de første skridt ind i det nye, da Merkur nu starter sin nye årscyklus for 2019.

Der er ingen regler om, at de personlige planeter skal følge hinanden, men da Venus rent faktisk er lige i hælene på Merkur og går ind i Vædderen i den 20. , så er der pt. ret stor forskel på hvor Venus (det feminine) befinder sig og hvor Mars (det maskuline) er. Inden i os og i vores relationer. Og Merkur står nu tættest på Venus.

Fisken er det sidste tegn og Vædderen er det første tegn i dyrekredsen. Vi bevæger os derfor fra ”vi” og noget yin til ”jeg” og noget yang. Potentielt mere separation end inklusion, hvis man har de negative briller på, men potentielt også nogle individer der står stærkere i sig selv, så de bedre kan bidrage til fællesskabet. Potentielt en helt ny måde at kommunikere og tænke på. Mere fokus på, hvordan man kan bevare sin egen power, og støtte andres i deres, uden frygt for afvisning eller udstødelse. Faktisk tror jeg det var det Merkur retrograden i Fisken var til for, at vi skulle slippe frygten og mistilliden, så vi kan tage mere ansvar for vores power, og hvordan vi anvende den.

Med Vædderen i Merkur bliver vores kommunikation mere yang præget, fuld af energi, tempo grænsende til impulsiv, vi tør sige vores mening og der bliver ikke lagt fingre imellem eller sagt noget/fortiet noget for at please. Det handler om at udtrykke vores behov på en ny måde, og sætte grænser på en ny måde. Det handler om personlig kommunikation, dvs. hvad du mener og synes – ikke hvad de andre synes, og Vædderen kan på den måde godt være egenrådig og elsker en god diskussion. Hvis vi kan holde fokus på andet end at vinde diskussionen. Men i stedet åbne muligheden for at lytte, for at udveksle synspunkter og stille spørgsmål. At give os selv og andre lov til at være dem de er, uden at dømme dem, og se deres styrker og anerkende, at det de bidrager med har lige så meget værdi, som det vi selv bidrager med.

Dvs. al vores kommunikation den næste måneds tid kan blive påvirket af denne energi. Vædderens energi kan bruges til at tage nogle chancer i din kommunikation, dine rejser eller i transport, som du ikke har gjort før. Giv plads til impulsiviteten, passionen og ærligheden. Sig ja, hvis du føler dig tryg. Smid manuskriptet væk og tøv ikke med at sige sandheden. Med Vædderen er der slet ikke tid til at tøve eller føre folk bag lyset. At få budskabet frem er langt vigtigere for Vædderen, end hvordan ordene falder.

Derfor er Merkur i Vædderen også helt perfekt, hvis du har haft en skriveblokering, eller manglet ideer. Merkur i Vædderen kan levere inspirationen i form af passion og helt uspolerede og upolerede og ikke mindst spontane koncepter og ideer. Hvis du har behov for at sige fra eller har brug for at råbe nogen op/få fortalt noget du har gået med længe, er dette også en rigtig god indflydelse. Det vigtigste med Merkur i Vædderen er nemlig, at du bliver hørt, ikke nødvendigvis, hvordan budskabet bliver afleveret.

Hvis du omvendt står i en situation, hvor du skal mægle eller indgå kompromiser, skal du måske i højere grad end ellers veje dine ord på en guldvægt. Vædderen vil give dig initiativet til at få afleveret dit syn på sagen – det vil formentlig ikke være så elegant, men budskabet vil gå igennem. Dog skal du måske være lidt varsom med at bruge dine ord som våben – da det hurtigt kan give bagslag. Hvis du er i tvivl så spørg. Og tjek dine fakta. Og hvis du stadig er i tvivl, så slå plat og krone – med Merkur i Vædderen skal vi helst bevæge os fremad hele tiden, da det det vil hjælpe til at generere yderligere idéer og hjælpe os over forhindringer. Hurtige beslutninger og improvisering er den bedste vej frem med Merkur i Vædderen.

Skyggesiden af Vædderen er dog netop også utålmodighed, og vilje. Vædderen kan blive så fokuseret på sit ego, at alt bliver ”mig mod de andre”. Vædderen kan derfor også blive ret vred, hvis nogen forsøger at ændre eller bremse dens planer, da den bare helst vil bestemme og gøre det på sin måde. En meget positiv energi, hvis vi har hængt fast i pleaser energien, hvis ikke – not so much.

Dette tidspunkt er fantastisk til at overveje, hvordan vi bruger styrken og magten af vores ord. Både dem vi siger og dem vi tænker. Hvordan ord kan gøre en forskel i følelsen af at blive styrket eller føle sig dårlige end andre. Når du taler til dig selv (eller andre) er det så pisk eller gulerod? Er det en følelse af, at du kun selv kan blive rigtig, ved at gøre andre forkerte?

Forskellen er nok, om vi står stærkt i vores indre personlige power og ejer vores sårbarhed som en styrke, når vi kommunikerer og dermed ikke er bange for konfrontationer og diskussioner, fordi vi har tillid til at vi kan sætte grænser, og fordi vi ved, at vores fejl også kan være vores største styrker, hvis vi ikke har så travlt med at dække over indre sårbarhed, at vi har behov for at dominere, bruge ord som våben, blive vrede over ikke at få vores vilje og i det hele taget opfører os ubetænksomt og ufølsomt.

Uanset hvad, kommer tingene hvert fald til at bevæge sig en del hurtigere fra nu! Vi tænker fremad og ikke i fortid.

 ET FINGERPEG OM TEMAET

Det første aspekt Merkur foretager er til Chiron på lørdag. Hvilket meget præcist handler om forskellen mellem ord der sårer, og ord der heler. At mærke smerten ved ikke at blive hørt, men måske også at lære at åbne op og tale, om det der gør ondt. Og at se hvordan vores impulsivitet, behov for at dominere og vrede kan såre andre, men omvendt hvordan vores optimisme og gå på mod kan inspirere og hele andre.

At vi er nødt til at sætte ord på følelserne, sætte grænser, når noget sårer os (og blive nysgerrige på hvorfor det sårer os), og måske netop sætte grænser for at kunne blive ved med at kunne give ubetinget til andre. Men måske også erkende, når vi har såret andre med vores kommunikation (eller mangel på samme), fordi vi kun har indtænkt vores egne behov, men ikke andres.

 Chiron ønsker altid at ekspanderer planetens udtryk. At vække os til at tage mere ansvar for dens udtrykt (Chiron befinder sig mellem Saturn og Uranus). At lære, at det at tage hensyn til andre ikke behøver gøre os afhængige af andre, men er udtryk for en anerkendelse af deres værdi og deres mening. At vise at deres mening og stemme betyder noget, og at de kan have tillid til os.

Når vi står tilstrækkeligt stærkt i vores egne meninger, opfattelser, overbevisninger og tanker, har vi intet problem med at inddrage andres, da de aldrig kan blive en trussel mod vores. Kun et supplement, eller en udvidelse af horisont. Et lag til på sandheden.

Så det kan meget vel blive temaet for vores kommunikation og tanker den næste måned.