NYMÅNEN I SKYTTEN – MELLEM FORTID OG FREMTID

Med nymånen er det nu tid til at tage et skridt ind i Skyttens energi. Den første nymåne i 2 måneder der ikke ligger oveni en retrograd. Det er for alvor en ny begyndelse i forhold til at bevæge os fremad igen. Når vi bevæger os fremad, er der også noget vi lægger bag os, og det er præcis det spændingsfelt, som nymånen og den kommende måned har som tema.  

 2018 har handlet om at grave dybt og se alt det i øjnene, vi helst ikke ville se. Hvis vi på forunderlig vis alligevel har undgået skyggerne, og er blevet i et idealiseret eller forældet billede af os selv, andre eller verden, kan det godt være, at denne her nymåne kommer til at levere en sandhed eller to, og illusionerne nu endeligt brister. At det går op for os, hvor vi har gået rundt med skyklapper på, uanset om det har været en afhængighed i relationer, af mad, shopping eller måske bare, at vi troede, vi havde løst det med de ”skygger”, tilliden og ærligheden og ikke helt vil være ved, at der er et lag mere. Både Merkur og Venus står stadig i Skorpionen, så vi er ikke ude af den energi. Og det er ok, for vi er bare mennesker. Og nymånen og hele det kommende år leverer på mange måder en chance for at gøre tingene om. En ny begyndelse. Det er aldrig for sent.

Nymånen er den sidste i år, i det her måne år. Et år der har handlet om det feminine/yin/væren frem for gøren, følelser og intuition. Vi har haft muligheden for at lære vores følelser rigtig godt at kende i år. Både om at slippe dem, der er forankret i fortidens forsvarsmekanismer, frygt og gamle historier, og dem der guider os hele tiden, ift. hvad der er godt og sandt for os. Vi har lært så meget om, hvad der er importerede overbevisninger fra verden omkring os, og hvad der er vores ægte sandhed. Vi har fået muligheden for at åbne os mere, have tillid og mærke vores intuition, og at tænke det med kærlighed og relationer på en helt ny måde.

Dermed har vi givet os selv de bedste muligheder for at skabe et nyt fundament for os selv i verden, der på virker alt omkring os. Et fundament der kan give en ny følelse af frihed, men også medfører et helt nyt ansvar, fordi det kræver, at vi møder op med integritet og et ønske om at være så ærlige og autentiske som muligt, hvilket indebærer stor sårbarhed. Og nymånen sætter nu tonen for en ny begyndelse på det her område.

NYMÅNENS TEMAER – VISIONER OG LYST

Skytten er den der lægger langsigtede planer, handler i overensstemmelse med sine overbevisninger og forfølger det der giver mening og gør visioner til virkelighed. Men Skytten er også et bevægeligt tegn. Det er den nødt til at være, for ligesom alt andet i Universet, så forandrer vores planer, visioner og det der giver mening for os gennem livet. Derfor mærker vi måske lige nu, at vi står mellem fortid og fremtid. At de drømme, de overbevisninger vi engang havde og måske stadig føler os forbundet til er ved at opløse sig, fordi de ikke længere føles meningsfyldte, fordi vi har fået øjnene op for at de ikke byggede på vores inderste sandhed, men måske en adopteret en af slagsen, eller fordi vi kan se, at potentialet og realiteterne ikke stemmer overens. Det er ikke noget der stopper fra den ene dag til den anden, men noget der opløser sig, og opløsningen begyndte måske allerede i juni måned i år. Og samtidig er nye visioner i gang med at forme sig. Nye drømme, nye mål. Men måske har vi svært ved at helt at overgive os i tillid til dem. Helt at stole på intuitionen. Og ikke mindst helt at stole på, at vi gerne må gå i retning af det vi har lyst til. 

For skytten handler også om at følge sin lyst og ekspandere sig selv enten udadtil via drømme, eller indadtil via større rummelighed større forståelse og empati. Men lige præcis de to ting, har vi nok fået lidt galt i halsen.

Mange af os har lært fra vi var helt små (og lærer tilsvarende stadig vores børn), at man ikke bare kan gå med det man har lyst til. Man skal sove og spise på bestemte tidspunkter, i børnehave og skole selvom man ikke har lyst osv. Det vi bare aldrig blev fortalt (og har glemt at fortælle vores børn), er at alt det skal de sådan set kun, fordi det passer de voksne bedst. Fordi det ellers bliver alt for besværligt at være forældre, eller vi vil fremstå som ”dårlige forældre”, fordi vi synes vores børns adfærd smitter af på os. Så det er det nemmeste, at børnene retter ind efter os. Vores egoer altså ;) Vi lærer ofte børn at være rummelige, så vi (eller andre) kan få lov at fylde mere, på bekostning af dem i stedet for i balance med dem. Hvor der er plads til alle som de er, ud fra de forudsætninger de har.

AT LÆRE INDEFRA OG UD

Derudover gør vi det selvfølgelig også, fordi vi vil skåne børn for den smerte at erfare, hvorfor det er en dum idé at gå i børnehave uden jakke på eller blive op så længe de vil selvom de skal op kl. 6.30, eller klatre op farlige steder. Så vi beslutter noget for dem. Skåner dem. Men ved at vi gør det (mere end vi reelt set skal/er nødsaget til), tager vi også mange gange læringen fra dem. Ligesom læringen blev taget fra os. Altså den ægte dybe læring, ikke socialiseringen der består af overbevisninger og normer, vi adopterer fra andre. For alle mennesker, uanset størrelse og alder, lærer nu en gang bedst indefra og ud. Men ved at kontrollere vores børn (og os selv og andre) for meget, i den bedste kærligste mening, så opstår den cykliske læring ikke. Den der ville opstå ved at have tillid til, at de (vi) selv kunne lære at regulere det på baggrund af erfaringer. For vi har faktisk virkelig meget viden med om os selv, hvad der er bedst for os, fra vi er børn, som alt kontrollen og mistilliden fra vores omgivelser får os til at tvivle på. Og dermed er der helt utroligt mange ting vi skal gen- og aflære som voksne. 

F.eks. det at gå med vores lyst. For ja det må vi godt. I alle henseender, så længe det ikke skader andre eller deres ejendom. Og når vi gør det, mærker vi også helt naturligt indefra, at den frihed der ligger i det, indebærer et vist ansvar. Et ansvar vi så måske gladeligt tager, fordi det har vi lyst til. Og vi mærker også over tid, at det kun at gå med sin lyst og spise bridgeblanding til alle måltider, og bruge alle sine penge og flere til, og give og give og give til andre men glemme sig selv, på et tidspunkt ikke føles så rart. Det at følge vores lyst kan pludselig dræne os. Og så kommer begrænsningerne helt naturligt med ind i billedet. Ikke nogen udefra kommende begrænsninger, men noget der opstår inden i os. Hvor vi kan mærke, at det er godt for os at holde lidt igen. Og det er derfor, at Skytten er knyttet til tarotkortet temperance – mådehold. Et ord som mange synes lyder som det aller mest kedelige, leverpostejagtige ikke-lyst drevne, men som i sin sande betydning giver os frihed. Fordi de af os, der har været nede og se i mørket, og kan se hvordan det at følge sin lyst grænseløst kan dræne os, gøre os magtesløse og til ofre, os der har mødt og levet alt eller intet, nu godt kan se det ikke fungerer. Det gør i stedet både- og, men det kræver, vi kan balancere, det kræver mådehold.

Så husk det, når nymånen med Skyttens optimisme og Fiskens drømme får os til at tænke stort og kreativt og lægge langsigtede planer. At være mådeholden betyder ikke at begrænse sine drømme, det betyder blot at erkende sine begrænsninger, men også vide, at de kan flytte sig.

At leve fra et nyt formål. At det både er intuitionen, lysten og hovedet vi skal lytte til. Den ægte lyst, ikke den der er baseret på afhængighed (ønsket om at frelse/skåne andre fra livet er også en afhængighed) eller skyld eller angst.

Hvis der stadig er konflikt eller kamp i kølvandet på Venus og Merkur retrograden, så overvej om det du slås for, er at beskytte en vision/et ideal, og om den vision/det potentiale reelt er en illusion, og det er tid til at se sandheden i øjnene. At det at slippe grebet og kontrollen, måske netop kan få tingene til at flyde på plads.

På grund af en masse vand indflydelse fra både Neptun og Mars i Fisken ved denne nymåne, så er vi på mange måder nødt til at overgive os til det der er. Vi er nødt til at slippe kontrollen, fordi det vi forsøger at kontrollere pt., glider ud mellem hænderne på os. Vi er nødt til at have tillid til at alt er som det skal være, også selvom intet er, som vi gerne vil have det skal være. Og finde meningen i det der sker lige nu, selvom det ikke passede ind i planen.

Så læn dig tilbage i bølgerne mellem fortid og fremtid, stol på flowet. Kæmp dig ikke tilbage på skibet, du kom fra, der alligevel er ved at synke, men lad blidt bølgerne bærer dig ind til stranden i et nyt land, hvor nye eventyr venter.

Husk jeg fortæller meget mere om månedens energi på mit fuldmåne event den 18. december. Du kan finde begivenheden på min facebook side, eller under events her på siden.