NYMÅNEN I VÆDDEREN -Kan du ikke være lidt mere stolt af den du er?

Nymånen falder i morgen kl. 10.50 i 15 grader Vædderen. Årets første nymåne i det astrologiske år 2019 – det er her vi sætter intentionerne for året, det er faktisk her vi sætter intentionerne, for al det der skal fødes på ny efter turen ned i underverdenen, som 2018 bød på.

Som altid starter vi nymånen i mørket. Vi planter frøet til det, vi ønsker skal spire. Ved denne nymåne er det et virkelig vigtigt frø vi sår. En nymåne der helt grundlæggende kan blive en total ny følelsesmæssig begyndelse, hvis vi ønsker det.

Jeg ved, at den sidste måneds tid har været udfordrende for mange. Energien er kompromisløs for tiden, den insisterer på et skift og den insisterer, på du skal med, hvilket kun sker, hvis du slipper al det gamle shit der bor i dig. Husk frygt er det billigste og tarveligste værelse i huset – og hvorfor skal du bo i det billigste, mindste og dårligste værelse? Universet presser lige nu på for at du skal opgraderes til et af de bedste. Ville du ikke være et skarn, hvis du ikke sagde ja til det?

Vi har skulle vækkes til alle vores gamle mønstre, ydre som indre, der er gået lidt i hak fordi de gik fra at være brugbare overlevelsesmekanismer, til at være blevet klodser om benet.

Vi er nødt til at slippe magtkampene, kampen for overlevelse, kampen mod os selv og andre. Vi er nødt til at slippe al vores behov for kontrol og søgen efter andres anerkendelse. Der er kun én vej og det er at være mere dig. Ikke den dig, andre gerne vil have du skal være, ikke den dig du synes du skal være, men den dig du er. At omfavne og elske dig og den unikke gave du har med, og stoppe med at være så optaget af om andre anderkender den, om du mister status i andres øjne, om du ”er noget”. For det er du, bare ved at være dig.

Din tid her på jorden er begrænset, så stop med at spilde den på at leve en andens liv. Stop med at lade dig blive indfanget af dogmer/regler og normer da det kun skaber et liv der bliver resultatet af, hvad andre tænker. Bliv et lille barn igen, der ikke går op i, hvad nogen tænker om det de gør, eller de lege de leger. Lad være med at lade andres meninger have mere værdi end din egen indre stemme. Find modet til at følge dit hjerte og din intuition. For de ved, hvad det egentlig er du er her for. Og alt andet er grundlæggende sekundært.

 Måske du ubevidst skammer dig over det, som rent faktisk er dine gaver. At de ikke er fine nok, værdisættes nok i det omgivne samfund, hvor der er tydelige regler for hvad der er værdifuldt, og hvad der ikke er. Hvis du anerkender dem, hvis du værdsætter dem, og synes de er værdifulde, så tiltrækker du også de mennesker der gør.

Lad være med at tal dig selv, eller det du kan ned, pakke det ind i noget fjollet, eller forsøge at tilpas det du kan til modtageren så det glider nemmere ned, ud af frygt for, at du ellers bliver afvist. Det virker ikke. Du kan alligevel ikke kontrollere hvad andre tænker. Nær dig selv ved at turde stå stærkt i din individualitet, og mærk den frihed og den følelse af autenticitet og styrke og autoritet der følger med.

Det her er en ny start, så grib den!

Din indre maskuline side, skal ikke længere tromle den feminine, eller omvendt. De må gerne være der begge to, og de er ligeværdige husk det. Uanset hvad samfundet omkring dig siger.

Du må gerne gå til livet på en holistisk, ikke rationel, ikke kontrolbaseret og intuitiv måde. Og have tillid til, at du også gerne må være den person. At Universet faktisk rigtig gerne, vil have du også er den person. Særlig i denne måned, hvor Venus står i Vægten.

 

DET HAR JEG IKKE PRØVET FØR, SÅ DET KLARER JEG HELT SIKKERT

Tænk hvis vi kunne gå til verden på den måde. Udsagnet handler om at erobre det nye med nysgerrighed og selvsikkerhed, hvor tvivlen og frygten ikke får lov at stoppe os. Med et barns nysgerrighed undersøge og give os i kast med livet. Uden forventninger og gamle erfaringer om at det sikkert går dårligt, at det kan vi ikke finde ud af, at så griner andre af os, at det kan man ikke tjene penge på. Men med tillid. Tillid til os selv, vores evner og til resten af verden.

Tænk hvis vi kunne slette alle vores gamle overbevisninger om, hvordan livet er, hvordan vi selv er og hvordan andre er. Tænk hvis vi kunne vågne i morgen kun fyldt med nysgerrighed på, hvad dagen ville bringe af nye ting og oplevelser. Vi har ikke klassificeret noget som for dårligt, forkert, farligt eller svært, eller tænkt dårlige tanker om andre. Vi er kun barnligt naive og åbne og begejstrede, og hvis vi ser nogen der gør noget fedt, vi også godt kunne tænke os at gøre, efterligner vi det bare uden at tænke, om vi kan finde ud af det, eller er gode nok til det, eller om det vil ende godt.

Alle tanker om hvad der er pralende, egoistisk, og andre negative verber har vi ikke stiftet bekendtskab med endnu. Vi er blot begejstret over verden, over os selv, og kan lige så nemt lade os begejstre over at andre kan det samme eller noget andet end os. For vi ved ikke, at der er noget der hedder at sammenligne. Vi bliver i os selv, og lader andre blive i dem selv, føler ikke vi konkurrerer med nogen (for hvorfor skulle vi det, nu vi er så skønne og dejlige) og mødes begejstret med andre over vores nysgerrighed på livet og hinanden. 

Det er en ny følelsesmæssig begyndelse. Hvor du sidder i førersædet.Måske går det bedre end du forestiller dig, måske ender det mindre godt – det er fuldstændig underordnet. Det der er pointen er, at du skal handle. Ikke hvad målet er. For Pippi handler det aldrig om at det skal være perfekt første gang – du skal bare prøve. Find ro i risikoen i stedet for fare, og stol på at det kan føles lidt farligt at stille dig der, hvor dit hjerte siger du skal stå. Stop med at gøre dig selv mindre end du er. Da du blev født synes alle du var et lille mirakel. Det er du stadig. <3

For at kunne handle skal du tro på dig selv. Du skal være din egen indre mor og far. Dem der hepper på dig og klapper dig frem og aldrig ville bebrejde dig eller tale grimt til dig, hvis det ikke lykkedes men i stedet altid vil gribe dig, altid vil støtte dig til at komme op på hesten igen. Tro på at alt det du går og drømmer om, det kan du godt!

 

NÅR MAN ER EKSTRA STÆRK HAR EN SÆRLIG FORPLIGTELSE TIL AT VÆRE SØD VED ANDRE

Endnu et fantastisk Pippi citat. For når vi først frisætter det der har været indespærret så længe, så er det så sultent, at det vil æde alt, gøre alt, sige ja til alt, og så kan man godt miste blikket for andre. Blive utålmodig, hysterisk, vred og dominerende. For nu havde man jo lige besluttet, det skulle være sådan her.

Men det er ikke den følelsesmæssigt umodne del af vores lille barn vi skal understøtte eller fodre eller argumentere for, gerne må være der. Den del af det gamle der handler om moderation, tålmodighed og ikke mindst blik for andre, skal vi ikke kaste over bord. Vi har nogle gange gjort os hårde uden på for at beskytte det lille bløde naive barn indeni. Søgt kontrol via dominans, via vrede, via aggression og via manglende empati. Men hvis vi i stedet giver det indre barn masser af styrke, masser af power, så behøver vi ikke hårdheden længere. Du kan godt være stolt af dig selv og ydmyg samtidig.

Så kan vi være søde ved andre. Sætte kærlige men faste grænser. Rumme og forstå andres behov for individualitet og måske individualitet som er uafhængig af os, men uden at gøre deres behov (eller vores egne behov) forkerte i den forbindelse.

 Være sammen uden at skamme hinanden, dømme hinanden. Men stadig insistere på ærligheden, på oprigtigheden. Turde sige tingene som de er i stedet for at pakke os selv væk for at please andres opfattelse af en.

Du ville aldrig være klar til de nye begyndelser, hvis ikke du har været alt det igennem, som du har været igennem. Men det er også tid til at sige farvel til en del af vores opfattelser, af os selv eller af andre.

Med Pippis ord – ”Det var hyggeligt du kom, men det er endnu hyggeligere, at du går.”

Hvad er det inde i dig, det er tid til at sige pænt farvel til – som du har lært nok af nu, så noget andet mere ærligt og ægte dig kan vise sig til verden.

Hvis du vil vide endnu mere om nymånen så kom til Moon Talks den 8/4 kl. 19.00. Du kan læse mere her

 Foto af Filip Mroz, Unsplash