SIDSTE KVARTERS MÅNE I VANDBÆREREN

Måske I kan huske, at jeg tilbage i februar skrev om nymånen i Vandbæreren, solformørkelsen i den 27. grad af Vandbæreren. Et tegn der regeres af Uranus, og en solformørkelse, der stod samme sted som Uranus..

Sol formørkelsen indvarslede det nye. Der hvor alting endegyldigt forandrer sig. Dette ”noget” blev sat i gang med nymånen i februar, men fik ikke så meget spillerum, da vi var tæt på afslutningen af det astrologiske år. Det handlede om en radikal ny måde at tænke på. Hvor vi hvor vi ikke altid logisk kan og skal resonere os frem hvorfor noget virker eller er som det er, men hvor vi kan mærke i hjertet/sjælen om det er sandt for os, og om det virker.

Og så handlede den om asteroiden Hygeia, den der er forbundet til helbred for at få os til at forstå, hvordan krop og følelser hænger sammen. Og det gjorde den formentlig godt, ved at kaste en masse helbreds udfordringer vores vej, for at få os til at se sammenhængen. Jeg har været særligt ramt på mit halschakra (ørerne for at være mere præcis) – og har haft propper i ørerne on and off siden februar, nu mest on (højre ører er helt stoppet til indefra de sidste 14 dage), da der åbenbart er noget massivt, der skal renses ud her. Måske I andre har haft hovedpiner, blærebetændelser, problemer med maven eller lignende. Vi bliver simpelthen opgraderet og renset ud, uanset om vi vil det eller ej. Netop i de her dage, er det igen særligt aktivt. I dag har jeg været helt energiløs og sovet vildt mange timer til middag og er ret sikker på, det hænger sammen med Uranus i den 29. grad og det er massive energiskifte vi oplever meget mere fysisk i år, end i tidligere år, pga. Uranus i sin sidste grad, samt en masse andet.

Allerede i februar, var der snak om massive downloads af nye vibrationer, som vi måske har mærket, måske ikke. Kollektivt som menneskehed, taler man om, at vi siden 2012 (hvor Uranus var gået ind i Vædderen), har modtaget massive ”downloads” af ny viden og er blevet vækket til højere bevidsthed. Meditation, yoga og udbredelsen af vegansk/vegetarisk mad er nogle af de måder vi kan se det på. Og så selvfølgelig alle jer der følger med her og den massive udbredelse af astrologien de senere år.

Som sagt blev vi vækket der til alt det nye 15. februar, og vi nærmer os nu den periode, vi i en alm. måne cyklus vil kalde crisis of action – dvs. første kvarters måne. Det er nu det nye ikke kan andet end undgå at bryde frem. Hvis vi ikke handlede i februar, så kommer vi til at føle os tvunget til at handle nu.

Samtidig er vi i en periode, hvor den sydlige måneknude også står i Vandbæreren. Dvs. at vi skal slippe de ”dårlige” vaner forbundet med tegnet (overdrevet logisk, følelsesmæssige distance, og handler ikke -lader livet ske for en), og i stedet fremelske de positive – win win situationer, hvad der er bedst for gruppen, prøve nye/ukonventionelle idéer af, lighed, se andre for dem de er og ikke blot den rolle de spiller i vores liv og objektivitet, hvor ego ‘et er taget ud af ligningen. Og måske helt slippe noget (mennesker, mønstre, måder at tænke på, måder at være i verden på) der har udtjent sit formål. Noget vi kommer fra, som vi kun kan tage med os, hvis det får et højere udtryk/ændrer sig, og som vi ellers må slippe. 

Og hvorfor er alt det her så vigtigt? Jo for i dag og i morgen og lidt ind i onsdag, står Månen i Vandbæreren. Og ikke nok med det, så er det i morgen sidste kvarters måne i Vandbæreren.

Det vil sige at alt det nye ”Pippi Langstrømpe agtige” der var energi til vi skulle starte med nymånen, der rammer vi nu det punkt, hvor vi er nødt til at overveje, hvad vi mere skal slippe eller ændre i vores bevidsthed, for at skabe det. Vandbæreren er et lufttegn, så det er noget forbundet med overbevisninger, tanker, principper.

Samtidig passerer denne sidste kvarters måne den sydlige måneknude, og de her ændrede overbevisninger er der måske en kvinde (månen) der skal hjælpe os med. Hun vil være bekendt, ven, en mor, familiemedlem eller føles bekendt (månen har at gøre med det trygge/tidligere liv) og mødet eller relationen er måske næsten karmisk (på den gode måde).

Det handler som sagt om, hvordan vi tænker, vores overbevisninger, og hvordan vi kommunikerer. Merkur er i kvadrat til Pluto i morgen. At vi skal turde tænke alternativt/gå med på de nye idéer, skabe win win løsninger for gruppen/fællesskabet, og være mere objektive i en eller anden gruppe/venne/familie sammenhæng, og se andre for dem de er ikke den rolle de spiller i vores liv. Impulsivitet eller ego/dominans, aggression/vrede stopper Pluto brat og med autoritet.

Hvis ikke transformere noget i, hvordan vi tænker eller kommunikerer, kan vi meget hurtigt ende i en form for magtkamp (Merkur er stadig i Vædderen, Solen i den stædige Tyr osv.) Enten ved vi undlader at svare/handle (Vandbæreren er kendt for den undvige teknik), eller ved vi forsøger at ”overbevise”/manipulere hinanden med saglige, logiske argumenter, men hvor vi glemmer den andens følelser og behov og empatien. Vi skal rumme hinanden – og ikke være så optaget af/investeret i hvor samtalen ender, og om den falder ud til vores fordel (egoet ud af ligningen som sagt).

Venus i Tvillingen er også i kvadrat til Neptun i Fisken, så der er noget med selvværdet, økonomien, kærligheden og relationerne, hvor vi måske godt kan føle at det forsvinder ud mellem fingrene på os. Neptun i sin lave oktav er også eskapisme. Måske handler vores ”overbevisningskrise” om hvordan vi elsker os selv, og hvordan vores manglende selvkærlighed viser sig i forhold til partnere, venner, forretning, penge/indtjening og de mennesker vi møder generelt. Vi kan hurtig komme til at overidealiserer en partner her (fordi de indeholder noget vi gerne vil indeholde) og glemme, at de også er mennesker. Eller føle os forladt af det feminine/maskuline - hvis det er det vi selv har vendt ryggen, inden i os.

Venus står også i et lufttegn (ligesom Månen gør), så affirmationer og gerne foran et spejl vil gøre underværker. Så vi kan bygge broen mellem hovedet og hjertet – og få åbnet det hjerte, som mange os har gemt bag en mur. Og ikke mindst få styrket balancen mellem det maskuline og det feminine inden i os. Det subjektive med det objektive og vores ego. Så vi ikke oplever, at folk overskrider vores grænser eller behandler os dårligt, da de egentlig blot er et spejl på det, der foregår inde i os. Uanset om vi vil være ved det eller ej.