SKULLE VI IKKE PRØVE AT GØRE DET ANDERLEDES? 💡💞

Jeg fornemmer hos andre og i mig selv rigtig meget af denne her ansvarstunge (Saturn) energi for tiden. Ikke så mærkeligt, når Mars og Saturn stod samme sted i Stenbukken forleden dag, og dagen i dag er den 4/4 - et firtal der vist numerologisk handler om styrke, handling, produktivitet, og ansvarlighed.

Når to planeter står samme sted, er det altid en form for ny begyndelse for de to planeters samarbejde i det pågældende tegn. Præcis ligesom solen og månen samme sted er en nymåne og dermed en ny begyndelse i tegnet.

Mars og Saturn sammen (og de stod sidst sammen 24. august 2016 i Skytten) er dermed en ny begyndelse for handling/ansvar i Stenbukken, der vil kulminere, når Mars i Krebsen står i opposition til Saturn i Stenbukken i løbet af 2019 (en form for ”fuldmåne” i den cyklus)

Som oftest under en nymåne, så starter man i mørke. Man er altså ikke helt klar over, hvad det er for en ny begyndelse – så hvis I lige nu ingen idé har om, hvad det kan være, så skal I ikke spekulere mere på det. Det vil vise sig.

Og måske viser det sig allerede i de her dage. Fordi Merkur retrograd i Vædderen rammer både Mars i Stenbukken (i dag) og i morgen Saturn i Stenbukken.

Vædder og Stenbuk er begge kardinal tegn, stædige og ved, hvad de vil, og så har de det med at konflikte (står i kvadrat til hinanden). Medmindre de begge kan finde deres høje udtryk, hvor det ikke handler om kontrol vs. dominans, utålmodig vs. tålmodighed, uafhængighed vs. begrænsninger, nytænkning vs. traditioner, men om at handle/fokus på løsninger/grænser.

Faktisk er der også noget feminint vs. maskulint på spil her (altså medmindre vi kan få dem op i det høje udtryk), da Vædderen er et maskulint tegn og Stenbukken (man skulle ikke tro det) er et feminint tegn.

Måske er der nogen der via dominans beder dig om at tage mere ansvar/ansvar for noget der ikke er din opgave, måske er der nogen der beder dig handle på noget der ikke er klar til at blive handlet på endnu, eller lignende.

Og så er der jo lige det med at Merkur er retrograd… så der er noget her vi skal henover igen. Og at 4 tallet vist også står for noget omkring død og genfødsel. Og det fik mig til at tænke.💡

Fordi min Instagram astrologi feed svømmer over lige i øjeblikket med indlæg om, at ”nu skal der laves langsigtede planer og sættes mål” ”nu skal du tage ansvaret seriøst”, "nu skal du tænke mere business" osv. Og nu har jeg allerede selv så meget Saturn indflydelse i mit horoskop, at jeg måske ikke er talsmand for alle, men really?! Er det ikke lige præcis sådan, vi altid har tænkt Saturn, og som vi allerede arbejder med ansvar (de fleste af os). Planlægning, mål, ansvar, strategier, der for de fleste bliver så tyngende og/eller begrænsende, at de gør oprør eller bukker under. Eller i det mindste føler sig forkerte. Fordi man ikke kan "finde ud af " alle de krav der stilles eller føler man kan udstråle autoritet på "den rigtige måde". Som vi alligevel jager, fordi nogen har fortalt os, det er opskriften på succes og den rigtige måde at gøre tingene/forretning/vores liv på.

Og er meningen med denne her tur gennem Saturn i Stenbukken (nu Pluto også står her) ikke at gøre op med og strippe os for de dogmaer, overbevisninger og doktriner vi har adopteret omkring netop ansvar, struktur, forretning, autoritet, som ikke tjener os længere?! 💫

Så er tiden ikke til, at vi begynder at tænke det her anderledes - apropos Merkur retrograden og større følelse af nytænkning, individualitet og grænser? Og er det ikke på tide, og særligt med sådan en ”nymåne” konjunktion mellem Saturn og Mars, at vi begynder at gøre alt det med ansvar, planlægning og mål anderledes?

Også selvom alle de her planlægnings og to-do kalendere pipler frem alle vegne fra. 🤓 Og jeg siger som sagt ikke, at det ikke kan være et fantastisk værktøj for nogle mennesker – jeg synes bare det er rigtig vigtigt at mærke efter, om det fungerer for dig, eller blot føles som endnu et nederlag i form af ”nåh, det nåede jeg heller ikke” eller endnu et stress moment ”nu skal jeg nå det til den og den dag, eller huske og skrive det…” osv.

Når nu 2018 er et måne år, der skal lære os at gå med intuitionen og flowet og stole på, at vi når ligeså meget, hvis vi overgiver os til det, vi kan mærke, vi skal LIGE NU, da vi så løser den opgave 1000 gange hurtigere, end vi ellers havde gjort, og vi så kan gå videre til den næste, så var det måske et ret fedt sted at starte

Nu vil nogen af jer (den side har jeg også) med hang til kontrol, og ønsker om at mål skal opnås på særlige tidspunkter og stærkt forankret i en ”saturnsk” tankegang sige – ”ej det kan man da ikke, fordi at (indsæt selv lang liste af argumenter her”) Og nej, det kan man lige præcis ikke med hele sit liv (indtil videre), da rigtig meget stadig er styret af andre. 🤔

Men hvis vi – med det vi kan styre – foretager en sådan justering, i form af dels at sætte grænser – og lade andre handle på det, de har ansvar for, og dels at handle på det vi har lyst til, frem for det vi bør, så skaber vi måske bare lidt mere nydelse, lidt mere luft og lidt mere balance i vores liv (det bedste fra Venus i Tyren og fuldmånen i Vægten) Og ja, jeg ved godt, at mange måske har liv, hvor man slet ikke kan mærke ”hvad skal jeg lige nu”, fordi alt går så stærkt og er dikteret af andres behov – men så var det måske værd at starte med at se på det? Måske bliver den ægtefælle, de børn, de slægtninge, de kunder eller den sportsforening overserviceret – og ville måske ligefrem være glade for at blive spurgt om hjælp eller være med til at beslutte, hvordan noget kunne gøres anderledes, så alle blev gladere.

Som Stenbuk med meget Saturn indflydelse, så er jeg nærmet gået helt væk fra lange to-do og planlægningslister. Jeg skriver i stedet mine overordnede mål ned (altså fokus på det jeg har lyst til skal ske) både som affirmationer, og i arbejdsrelateret tilfælde også som handlingspunkter, og har dem på nogle A-4 ark hos mig. Uden deadlines. Og de er mest til for, at jeg kan huske alle mine genial idéer 😬😂 Lige nu bliver der udadtil ikke handlet på så mange af dem. Men jeg kan se, bare ved at have gjort sådan her lidt over en måned nu – hvor meget mere nydelse mine dage består af. Jeg skriver mine indlæg til bloggen, når de kommer til mig, løser advokatopgaverne (inden for deadlines), når jeg kan mærke det, og går med idéen til tekst til hjemmeside osv., når den er der, i stedet for at skrive den på to-do. Jeg er faktisk blevet langt mere produktiv, fordi al den tid jeg har brugt på at undgå og udskyde opgaver jeg ikke gad (procrastination), nu er blevet langt mindre, fordi jeg i stedet handler på alt det, jeg godt gider. Og derudover er jeg langt kortere tid om tingene. Og hvis jeg ikke gider noget – så lader jeg også det få sin plads.

Måske ligger den største overvindelse og ubehag faktisk i at konstatere, hvad det er for ting på to-do listen/planen vi ikke når og reelt ikke gider? For det er måske de ting, der er skrevet mere med hovedet/egoet – alt det vi bør, frem for det, vi reelt synes er sjovt og ikke har noget imod at tage ansvar for. Og det er da ikke nødvendigvis en rar øjenåbner – fordi vi jo tit tror, vi er nogle helt andre, end vi reelt set er. Det mønster kan jeg hvert fald tydeligt se på min egen liste. Og der er helt klart noget ego der må slippe der. Samtidig er det måske også en erkendelse af, hvor vores begrænsninger går. Og i stedet for at slå dig selv oven i hovedet med, at du har de begrænsninger, når nu kollegaen, veninden eller naboen ikke har dem (bare rolig, de har nogle andre!), så nyd i stedet de er der. For det er din mulighed for ikke at tage ansvar for noget, men i stedet at spørge om hjælp fra andre, der synes det ville være toppen at have det på deres to-do, eller gøre det i fællesskab med dig en hyggelig søndag og/eller betale dig fra det 💞 Eller måske helt droppe det projekt.😱

Og så måske i det hele taget give lidt mere værdi til det at VÆRE dig, frem for det du yder/producerer/handler på. 💞