SØNDAG OG SIDSTE KVARTERS MÅNE i STENBUKKEN

Søndag møder Månen i Stenbukken så Pluto og Black Moon Lilith – og stiller krav om at vores følelsesmæssige udtryk af Stenbukken er nødt til at forandre sig, da vi ellers kan kommer til at ende i magtkampe, skaber os fjender eller kan opleve at noget fjernes fra os.

Samtidig er det sidste kvarters måne, et tidspunkt, hvor energien omkring fuldmånen har lagt sig og vi måske begynder at stille os selv lidt spørgsmål til, hvad der egentligt er sket denne måned. En form for ”bevidstheds” krise, kunne man kalde det.

Og da vi alle har ret meget om ørerne, og jeg ikke forventer i læser alle mine indlæg fra ende til anden,  har jeg i bedste ”hvad skete der i sidste afsnit”- stil, skrevet et lille referat

NYMÅNEN 🌙

Nymånen i Fisken opfordrede os til emotionelle nye begyndelser, i det hus, hvor vi har Fisken – og generelt i vores relationer. Chiron stak hovedet frem og mindede os måske om en smerte, der er forbundet til den måde vi er i relationer på, som formentlig stammer tilbage fra båndet til vores mor. Måske særligt det sår, der handler om at give slip og åbne op og sige ja tak til at modtage kærlighed og hjælp fra andre og fra universet.

For at kunne lære at tage imod og være åbne for at modtage hjælp (særligt Universets), så er vi nødt til ikke at ville kontrollere det hele, eller tro vi skal handle på egen hånd i alting. Vi er nødt til at være åbne, gå med flowet og overgive os til processen. At gå ind af de døre der står åbne og lade være med at banke de lukkede ind. Og samtidig stole på vores intuition og noget der er større end os selv Og derfor var der også et tema om, at det bløde/yin i os skulle have lidt større beskyttelse/større styrke, og det hårde/yang skulle blive lidt blødere.

Vi blev bedt om at turde åbne op for at stå i vores følelser, men også sørge for andre ikke træder på dem. Vi blev bedt om at forstå værdien af det ubetingede, det grænseløse, det uselviske men blev måske også opmærksom på skyggerne – vores ”spirituel bypass” eller uhensigtsmæssige følelsesmæssige mønstre forbundet med det.

FØRSTE KVARTERS MÅNE 🌓

Kvartmånen i Krebsen, tvang os til at handle på det, og mærke konsekvenser af det. Måske har vi både som mænd og kvinder nogle billeder af det her, om hvad det ”rigtige” feminine er, det rigtige moderlige – men har behov for at få det billede rystet lidt. Måske ændrer andre sig, måske er der behov for, at vi ændrer os. At vi står stærkere i os selv, og giver os selv tilstrækkeligt med omsorg, så vi ikke skal ”feede” på andre, og kræve omsorg af dem eller terroriserer andre med omsorg, der reelt dækker over, at vores egen indre omsorgsbeholder er tømt. Men også at vi gerne må læne os ind i blødheden, hvis vi har styr på rebelskheden og omvendt gerne må dyrke lidt mere rebelskhed, hvis vi har styr på blødheden.

FULDMÅNEN: 🌕

Fuldmånen i Vægten kastede fuldt spotlight på de dysfunktionelle relationer, og ubalancer. Der hvor vi tilpasser os andre for meget, eller bruger andre for selv at opnå noget. Og igen spiller evnen til tilgivelse, ubetinget kærlighed og forståelse ind, men mest som en bagside i forhold til at fastholde usunde mønstre. Uanset hvor på rejsen vi er, så har Vædderen noget at lære os. De fleste vil utroligt gerne hen i tilgivelses kategorien. Men ligesom alle andre udviklingstrin så skal man kunne kravle før man kan gå. Og hvis man hopper et trin over, så er tilgivelsesøvelsen mere en spiritual bypass.

For tilgivelse handler om at opløse følelser, vrede, grænser osv. – og før vi kan opløse noget, så skal vi have erkendt de følelser. Og nok også have handlet på dem.

SIDSTE KVARTERS MÅNE: 🌗

Afhængig af hvad fuldmånen bragte med sig, så er det nu, vi har mulighed for at få styr på det sidste. Sluppet det sidste, for for alvor at kunne skabe en ny emotionel begyndelse for 2018, når Månen går ind i Vædderen om en uges tid.

Det der handler om at finde autoriteten i os selv i stedet for at projicere den over i andre eller give den til andre.

Det der handler om at tage ansvar for vores følelser (månen i Stenbukken), turde udtrykke dem og ikke skubbe dem væk hele tiden af hensyn til harmonien, fordi vi er bange for at miste, eller fordi vi er bange for at fremstå sårbare og for bløde.

Det der handler om at tage ansvar for os selv, vores liv, vores glæde, vores trivsel og ikke hele tiden give andre ansvaret, eller undlade for alvor at tage ansvar for os selv, fordi vi har travlt med at tage ansvar for alle andre.

Det der handler om at sætte grænser for andre, hvis vi mærker de kræver mere af os, end vi kan give, eller sætte grænser, hvis en relation er usund for os, også selvom vi holder uendeligt meget af den anden.

Det der handler om integritet, at turde stå i vores sandhed, og sørge for at der er sammenhæng mellem den måde vi handler på, det vi siger, og de værdier vi har.

Og hele baduljen, står så i kvadrat i Solen i Vædderen. Så der er potentiale for konflikt, hvis vi er pushy, utålmodige, dominerende, selviske, mangler empati eller har en forventning om, at andre er som os selv.

Omvendt kan vi bruge Vædderens energi til at føle større indre styrke, turde tage en chance/risiko, og turde stå i vores individualitet.  

Jeg håber I nailer den, så I kan vandre glade, lettede og fyldt af forårsfornemmelser videre ind i april. 💖