SOLEN I LØVEN OG TID TIL AT ÆRE DIN PLADS I SOLEN

I morgen tidlig går Løven ind i Solen. Mars står her allerede, Juno står her, Venus følger snart og derudover står både Jupiter og Chiron i ildtegn - der bliver skruet op ilden!

Det vi startede, mens Solen var i Vædderen, som vi manifesterede med Tyren, kommunikerede med Tvillingen, og gav ekstra omsorg og opmærksomhed med Krebsen, er det nu blevet tid til at vise frem til verden.

Eller set på en anden måde, Vædderen er babyårene, Tyren førskole årene, Tvillingen skole årene, Krebsen teenageårene (med al sin indadvendthed og moodyness), og endelig er vi så nået til de tidligere voksenår. Kan I huske dem? Ideelt der hvor verden stod åben, livet opleves som en leg, livet var noget man skabte fra dag til dag og grundlæggende kunne man gøre og være alt. Man festede, havde det sjovt med kærester og sex, og var grundlæggende store børn, der ikke var bekymrede og gik til verden med et stort åbent hjerte.  

Måske var i en af dem ligesom mig, der ikke havde den fulde oplevelse, eller kun havde den kort. I så fald er den næste måneds tid fantastisk til at finde den følelse frem.

At kaste sig over sin kreativitet, sin indre ”queen/king of the world”, og i det hele taget have det sjovt med livet. Al denne her Stenbuk og Jomfru energi kan for mange godt have oplevedes som, at vi hele tiden skal gøre det bedre, være mere modne, tage det (hvad det så end er) mere seriøs, tage mere ansvar, lægge flere planer.

Men ved du hvad, Løven tager livet seriøst. Og lever det. Hver eneste dag, som om det er den sidste. Og hvad så om du falder og skraber knæet, eller ikke lykkedes? Det gør alle, falder altså. Det er ikke en fiasko. Fiaskoen er hvis du ikke prøver. Fiaskoen er, hvis du ikke lever. Lige nu. Med masser af energi og passion uden hele tiden at være så optaget af fremtiden og regningerne i morgen.

Så hvad kalder på dig. Hvad kan du slet ikke lade være med at gøre med næsten barnlig entusiasme? Hvordan er du særlig, unik, fantastisk og stolt af dig selv? Hvor sætter du projektøren/Solen på dig selv?

 I spiritualiteten og i arbejdet med selvudvikling, så bliver egoet ofte skældt ud. Vi skal slippe vores ego. Transcendere det, transformere det og andet godt. Mit bud er, at det skal vi slet ikke. Vi skal slippe den del der er super-egoet, altså den del af vores ego, der er indlært via samfundet/normer osv., og også den del der er baseret i frygt og/eller baseret i umodenhed/manglende kærlighed til andre. Det der vil dominere, der føler sig bedre end, der føler det er i konkurrence med de andre.

Men det ego, som man også kunne kalde vores individualitet, det der gør os til os, skal vi ikke slippe. Den del der er i stand til at sætte grænser, tilkendegive vores behov, vores unikke særpræg og fingeraftryk på verden – det skal vi stå i og have med. Så vi kan mærke, hvor vi adskiller os fra andre (det er trods alt oplevelsen som sjæle i menneskelige inkarnationer), uanset vi ved, at vi alle er ét.

 Og det er det Solen i Løven vil lære os. At vi kun kan stå stærkt i gruppen, hvis vi ved hvem vi selv er, hvad vi står for, og hvad vi kan bidrage med. Og at vi skal være stolte af det. At livet aldrig bliver en konkurrence om ressourcer og opmærksomhed, som Vædderen måske oprindeligt troede, men at der er nok til alle, hvis bare vi tør stå i vores eget shine og ikke efterligner andres.

 Her kan den mindre pæne del af egoet dog kigge frem. Den del der tror vi bliver større, hvis vi gør andre mindre, eller kan regere over andre (fordi Løven er en naturlig leder) dominere eller er bedre end andre, fordi vi ikke har lært vi alle er lige OG unikke.

Andre kan alligevel aldrig kan give os den anerkendelse vi drømmer om, så vi kan ligeså godt begynde at give den til os selv. Ofte kræver den erkendelse en følelse af usynlighed først. At rampelyset føles hårdt frem for kærligt. Fordi der er noget af os selv vi ikke ser eller anerkender. Eller en oplevelse af at være i relationer, der har gjort os forkerte, givet os følelsen af at være udstødte. I shamanisk egyptisk astrologi forbindes Løven med Anubis, der får et aha øjeblik den dag det går op for ham, at hans fremtidige livsoplevelser ikke skal defineres af den smerte han oplevede, da hans mor forlod ham i ørkenen. At han slipper den gamle historie, bliver spirituelt og følelsesmæssigt moden, og nu selv kan vælge om han vil være i situationer, hvor han kan blive udsat for skade og fravælge relationer med mennesker, han ikke kan stole på, der ikke værdsætter ham, ikke anerkender ham, ikke respektere ham.

 Så hvad lærte vi af den del af Merkur retrograden der var i Løven (fra ca. den 3. til den 18. juli). Hvad tænkte vi, hvad kommunikerede vi, som vi nu kan begynde at integrere noget mere, for at give os følelsen af større tryghed, større anerkendelse af de vi tænker og mærker og føler, mere selvkærlighed og mere plads til det indre barn. Med Merkur retrograd i Krebsen, kan vi måske tænke tilbage på fortiden, dem vi var som børn og unge. Hvad var det vi gjorde der, som virkede, og som vi måske kan gøre lidt mere af igen. Det er vigtigt vi connecter emotionelt med det vi kaster os over, samtidig med det skal give os følelsen af power af lederskab og/eller få os til at grine og nyde livet.

Og mere konkret - i forhold til det som årets temaer indtil videre har budt på - en måned, hvor jeg vil skyde på, at det feminines/yin (i os alle) krav på anerkendelse, retten til at være som vi er med de behov, præferencer og grænser vi har for alvor bryder igennem lydmuren, så vi alle kan fremstå mere ægte, mere hele, og vi måske endelig vil indse sandheden om os selv og andre. At kilden til succes er en balance mellem det feminine og maskuline i dit liv, og ikke mindst, at føle du hver dag glæder dig over livet. Løven er forbundet med modighed og med hjertet – så åbn det til dig selv, til livet, til verden, vis hvem du er, hvad du kan, og se hvor meget fest og farver det kan bringe. ❤️

Solens første aspekt er til Ceres, så det er vist tid til at nære os selv med lidt mere sjov og vitalitet, og i slutningen af ugen til Chiron og til Uranus. Vi skal have vækket den identitet, og det ego. Vi skal have vækket den krop. Vi skal have vækket de grænser, din indre autoritet. Og have healet følelsen af, at du ikke må være her, som den du er. For når du integrere de bort fragmenterede stykker af dig, vil du stråle. Og blive regent i din verden. Og når Juno samtidig står i Løven, vil du allerhelst have en dronning eller konge ved din side, så I sammen kan gøre verden til et bedre sted.

Hvis du har behov for inspiration, kan jeg anbefale Løvernes Konge ;)