SOLEN I SKORPIONEN – GIVER 1 OG 1 ALTID 3?

Ingen er gået ramt forbi Skorpionens energi i år. Jupiter planeten for ekspansion, har stået i Skorpionen siden oktober sidste år, og det har alle mærket tydeligt. Nogle har reddet på bølgen, andre har haft en følelse af at blive fanget i malstrømmen og andre af os har haft lidt fra begge lejre.

Skorpionen har været en baggrunds energi hele året, men da Skorpionen ikke er en bænkevarmer, har energien været tydeligt. Nu er Venus kommet til (der godt nok er retrograd for tiden) og Merkur også. Og nu kommer Solen så til i dag tirsdag. Det betyder, at den generelle energi bliver om muligt endnu mere præget af Skorpionens dybe, intense, ambitiøse, alt eller intet energi.

Nymånen i Vægten og fuldmånen på onsdag i Tyren vil dog også stadig have indflydelse på energien i denne måned, så vi skal åbenbart gøre os en masse erfaringer om Skorpion ting og emner relateret til Skorpionen, før vi får nymånen i Skorpionen, og dermed reelt en ny begyndelse på Skorpion energien i år.

Med Skorpionen er vi nu nået til erkendelsen af, at ”no man is an island” og vi er nødt til at dele vores ressourcer både de indre og de ydre med andre, for at kunne overleve. Vi er nødt til at have sex og få børn, for at føre arten videre. Men samtidig er det jo virkelig angstprovokerende, for når vi åbner os for vores ressourcer, dem vi har værnet om, og beslutter at dele dem med andre, så blotter vi os, gør os sårbare og risikerer at miste kontrollen og magten. Hvis andre tager det hele kan vi jo ende med at dø!

Samtidig kan spørgsmål om magt/magtesløshed, kontrol, grådighed, og de værste sider af mennesket dukke op. For hvis vi deler vores ressourcer med andre, så kan vi måske få mere, hvis vi tager fra andre. Særligt hvis vi gør det i det skjulte. Og hvad hvis andre ikke giver os det, som vi har behov for og ønsker os, kan vi føles os så magtesløse, og utrygge, at jalousi, og forbrydelser opstår.

Derfor fylder hemmeligheder så meget med Skorpionen. For det er nemmere at holde vores behov og vores ressourcer hemmelige, så vi ikke bliver så sårbare. Samtidig er det også en måde at forsøge at bevare kontrollen og dermed magten over relationer.

Derfor er ærlighed og tillid kernen af temaet her, og et emne der hører Skorpionen til.  Vi er nødt til at have både ærlighed og tillid,  hvis vi blander vores energi/ressourcer med andres enten i form af penge, fysisk gennem sex, i form af følelser gennem intimitet eller spirituelt ved at forbinde os med andre energier/ånder. Vi er nødt til at acceptere sårbarheden og magtesløsheden, og derigennem få en bedre forståelse af, hvor vores magt og styrke egentlig ligger. Denne her måned og særligt visse tidspunkter på måneden, Halloween, Samhein osv. er derfor også kendt som at være det tidspunkt hvor sløret mellem vores verden og åndeverdenen/andre dimensioner er tyndest. 

Derfor er det også et fantastisk tidspunkt at grave dybere, lege detektiv, afsløre hemmeligheder, stille spørgsmål og få afdækket det der ligger bagved. At gå til psykolog, terapeut, astrolog osv. og lære mere om, hvorfor man gør som man gør, er den næste måneder oplagt til.

HVAD SÅ MED AL DET DER TRANSFORMATION?

Som I kan læse, har Skorpionen fat i vores mest primale dele. De dele der ikke handler om selvkærlighed og grænser, men der hvor vi kan blive opslugt af ”mørket”, af magten, selvtilstrækkeligheden, grådigheden osv. At folk er med os eller mod os. Alt eller intet. Sort eller hvidt. Enten grænseløs loyalitet eller ærkefjende.

Skorpionens alt eller intet energi kan sagtens benytte fordømmelse, dæmonisering og det at starte en ”krig” som mekanisme, indtil de indre kampe starter. At det går op for den, at man ikke kan tvinge nogen til at synes det samme som en, eller overtale nogen til at have lyst til noget, de ikke vil (hvilket Skorpionen ellers er manipulationsmester i). Skorpionen skal slippe sit behov for magt, kontrol og at gennemtvinge sine ego ønsker/at andre skal have samme opfattelse som den, og i stedet bruge dens fantastiske intuition og mesterlige indsigt i andres psyke (uden manipulation) til at finde fælles løsninger, hvor den formentlig vil opleve at mange flere af dens ønsker og behov, så vil blive opfyldt. 

Hvis vi skal gøre os håb om at leve i tillid og turde dele ressourcer med andre, så er vi nødt til at kunne se og selv i øjnene som vi er, og vise verden det samme. At få øjnene op for mørket og sætte nogle grænser for os selv, der hvor vores ego fører os på afveje.

Skorpionen er derfor også det første tegn der for alvor minder os om, at vores ego er nødt til at dø. For at vi kan få noget andet og mere igen. For at 1 og 1 reelt giver 3. At vi er nødt til at stole på processen. Og derfor er Skorpionen også forbundet med død. Ego død (eller anden metaforisk død) primært. Den totale afslutning noget må have, før man kan forandre sin situation og sig selv.

EN KULMINATION PÅ JUPITER I SKORPIONEN

Jupiter i Skorpionen startede med hele Meetoo bevægelsen og Harvey Weinstein sagen. Lidt tankevækkende, at det kun er et år siden. En energi der bar videre ind i det her 11/2 måne år, der handler om at få det feminine og maskuline i os til at stå meget mere lige og i et højere udtryk.

Det feminine bevæger sig så fint fra en offer mentalitet, fra en lidelseshistorie og martyrium, et evigt behov for harmoni og afhængighed af relationer, til at have styrke til at sige fra, gøre noget ved tingene, udtrykke dets behov klart og tydeligt, tør vise vrede. Og det maskuline begynder at åbne sit hjerte mere, forbinde sig mere til intuitionen til følelserne, omsorgsfuldheden og harmonien.

Måske vi ser en ny foreløbig balance vise sig i løbet af den næste måned? Og måske vi for alvor ser større blødhed i det maskuline?

OG SÅ ER DER DET MED SEX 🖤

Det er som om, at der i mange år har været et princip om, at jo mere fysisk nøgenhed der har været mellem os i samfundet generelt, jo mindre følelsesmæssig nøgenhed har der været. At der har været prestige i at kunne knalde uden at blive følelsesmæssigt forbundet med det andet menneske. By the way – det kan kvinders kroppe vist faktisk ikke, så vidt jeg har læst mig til. Ikke uden en pris hvert fald, hvor man lukker ned for følelsescentre. Rent fysiologisk og biokemisk, sker der alt muligt under sex, der gør, at alle systemer går i gang med at producere tilknytningshormoner og følelser i kvinder, fordi det er det vi evolutionært har haft behov for. Vi lukker helt bogstavelig talt et andet menneske ind i os. No shit det kan skabe en følelse af separation og tomhed (og angsten for det), når det er ovre. Når vi åbner os for sex, så åbner vi også vores hjerter (uanset om vi er bevidste om det ej). Så sex er langt mere end orgasme, at holde længe, størrelsen, stillingerne osv.

Samtidig har det at betragte sex som noget der forstærker eller fordyber et bånd mellem to mennesker, og dermed også afholde sig fra sex, medmindre der er nogle man har lyst til at forstærke eller fordybe sit bånd med eller i det hele taget blande sin energi med, ikke været så prestige igen. Faktisk slet ikke. Det er nærmest gammeldags, unormalt og i nogles øjne måske endda lidt trist. Men hvis vi skal tage rise of the feminine/yin alvorligt, så bør vi nok ændre lidt på populariteten mellem fysisk nøgenhed og følelsesmæssig nøgenhed, så de i det mindste følges ad. Måske er det tid til at åbne sig, vise mere sårbarhed og dele noget privat før man deler sin krop. Bare som eksperiment. For at se hvor det så fører os hen. 🖤

Den første planet Solen i Skorpionen møder er Uranus retrograd. For mig mærkes det i høj grad som, at vi er nødt til at vågne til det her med tillid og ærlighed i vores relationer og hvordan det påvirker trygheden. Og den næste, er asteroiden Juno (der er retrograd), hvor det nok bliver tydeligt, hvor stor forskel der måske er på 2 parters ærlige kommunikation, og hvor meget usikkerhed og utryghed det kan skabe.

Solen kommer til at stå i samme aspekter i slutningen er måneden. Der er Uranus blot rykket tilbage ind i Vædderen og Juno i Tyren. Så også her er der mere at hente i forhold til ærlighed om behov for individualitet og overfladiske behov for sikkerhed eller vaner.