SOLEN I TYREN OG ET MASSIVT ENERGISKIFTE

Når slægtninge fra den anden side af jorden begynder at skrive til mig, om  hvad der sker med energien, så ved man det hele opfører sig lidt tosset for tiden.

Energien er voldsom i øjeblikket. Og det er som om vi med nymånen i Vædderen og Sol/Uranus mødet modtager en system opgradering helt ned på celleplan og i vores DNA. Det er særligt vores højre hjernehalvdel der bliver (gen)aktiveret, så vi får mere adgang til det kreative og intuitive igen efter alt for mange år kun i logikkens verden. Samtidig slipper vi rigtig meget gammelt i øjeblikket og afhængig af, hvor mange gamle "programmer" vi stadig har i kroppen, vil vi reagerer forskelligt. Meget af det gamle relaterer sig til vores halschakra og tredje øje.

Symptomerne på alt dette kan være hovedpine, svimmelhed, sygdom/influenza/hoste/forkølelse der ikke vil gå væk, udmattelse og voldsom træthed, ondt i bihuler, kæbe eller tænder, øre problemer (propper i ørerne), halsbrand, ondt i halsen og halsinfektioner. Stramhed/ømhed i nakken og øverste del af skuldre, forreste del af bryst, urolige søvnmønstre og skiftende spisemønstre. 

Dyr kan også opfører sig lidt mærkeligt og hvileløst (både katte og hunde lader til at være ramt) og jeg har godt nok undret mig over den voldsomme virus infektion der rammer heste massivt lige nu…. Heste der netop er forbundet til Chiron, der var halv hest halv menneske.

Det gode er, at alt dette betyder udrensning af gamle ting, så du kan føle dig lettere og komme op i en højere vibration. Hvis du allerede har sluppet meget, kan det være du blot kan mærke det skift. Til lethed og mere glæde.

SOLEN I TYREN 🌷

Og så tilbage til Solen i Tyren. Solen skiftede til Tyren tidligt i morges. Tegnet for moder Jord.

Der hvor Solen står er altid en grundtone i energien, i det her tilfælde blandet med energien fra den meget aktive nymåne i begyndelsen af ugen.

Når Tyren rykker ind her, vil den gerne have os ned i tempo, opfordre os til, at vi nyder livet og er fuldt nærværende i det, vi gør. Tyren oplever verden gennem de fem sanser og kroppen. Præcis som en baby gør i tiden efter den er født. Tyrens begejstring kan vækkes over dufte, berøring, god mad og dejlig natur at se på. Naturen inviterer os ligefrem til at stoppe op og nyde synet af blomstrende træer og forårets dufte, særlig i de her dage.

Og som en baby kræver Tyren også en moders trygge favn og fysisk omsorg. Hvis Vædderen er fødslen, så er Tyren de første år af barnets liv. Hvor det skal sanse verden, modtage tryghed og næring, vokse og gro. Der er stadig masser af Vædder energi fra nymånen, men det er samtidig med et fokus på at nære det, vi har startet op. At give det pleje og omsorg, og bygge den sikkerhed og tryghed vi har behov for i det nye. Og gøre det med glæde, nydelse og fuld af liv og nysgerrighed.

Jordtegn handler i høj grad om manifestation. Det vi ønsker at manifestere begynder måske først  rigtigt at vise sig ved nymånen i Tyren, men det betyder ikke, det ikke kan betale sig allerede at gå i gang med at nære det nu. Tyren er et jordtegn, så her handler det om det lidt længere, tålmodige træk. Så de frø vi planter, de skal ikke bare kastes i jorden. De frø vi planter skal være i overensstemmelse med vores grundværdier. Vi skal vide, hvorfor vi gør som vi gør. Og så væbne os med tålmodighed, og måske en plan for at få dem til at vokse. Tyren er frugtbar og der er masser af vækst, men den er langsomt. Til gengæld så holder det også.

Hvis du har behov for at få det bedre, føle mere nydelse og føle at dine behov er dækket, føle dig mere tryg, hvad er det så du skal handle på nu?

Tyren kan netop pga. sin vedholdenhed og frygt for forandring godt miste blikket for, hvornår den skal stoppe med at holde ud og være tålmodig. Den er en mester i at holde ud. ”Nåh, men det er jo ikke så skidt at det ikke er godt for noget”, ”Nåh selvom arbejdet er forfærdeligt er der en god kantine ordning og jeg får penge ind hver måned”, ”Hellere være i et dårligt parforhold, end single, da det betyder forandring”. Og på den måde holder vi os selv fast i begrænsende vaner og rammer i vores liv, og oftest ud af frygt.  Ofte har vi enten ud af følelsesmæssig frygt eller materialisme skabt en lang række hegn omkring os, hvor vi slet ikke kan se, at vi selv bare kan åbne lågen. Det gør, at de hegn bliver til mure og vi på et tidspunkt for muret os selv helt inde bag ”Det kan jeg ikke”, ”Sådan er det bare”.

Måske skal vi helt ind til kernen i forhold til at se på, hvad er det absolut nødvendige for, at vi kan overleve? Hvilke værdier opretholder dig? Hvor meget er du egentlig værd? Hvad går du aldrig på kompromis omkring? Og så plante dit frø i den jord – i de værdier der for dig er indiskutable. Når du har styr på dem, så har du ikke behov for mure og hegn, for så står du selv så fast i, hvem du er, hvad du står for, hvad du er værd, og hvad du fortjener. Og har sat nogle meget tydelige grænser, hvor kun mennesker der resonerer med de værdier, bliver lukket ind.  

Derfor er det måske meget godt at lave et lille værditjek denne måned. Som f.eks. – ”hvis jeg virkelig, oprigtigt mener og tror på (altså det er en værdi for mig), at universet har min ryg og griber mig, og der intet er at frygte – hvilket beslutninger ville jeg så træffe, og hvordan ville jeg så handle?”.  Identificer hvad der giver dig nydelse og får dig til at føle dig tryg og sikker, og skil dig af med alt det der er stagneret, stillestående og tungt (ofte det der er frygtbaseret). Overvej hvad forskellen er mellem at tillade dig selv nydelse i modsætning til de materielle ting og behov der begrænser din frihed og forhindre dig i at bevæge dig fremad i livet. Hvis det føles kvælende, stillestående, ubehageligt, så skal du ikke være i det. Nogle af os kan godt blive lidt for optaget af ”det vil være godt for mig at blive i, da der er noget at lære” eller ”det er jo også interessant at blive udfordret” osv. Ikke med Tyren. Der skal tænkes lidt som et lille barn, og det er meget simpelt. Hvad er rart og hvad er ikke rart. Og så skal al det der ikke føles rart kasseres – også selvom Tyren har rigtig svært ved at give slip.

Og nej, du skal ikke forklare, begrunde eller forsvare. Du skal være din egen mor og far her, og passe bedst muligt på dig selv. Husk at ordet nej, er helt legitimt.

Og ikke mindst, så husk at nyde livet lige nu. Det hele skal ikke handle om, ”det bliver godt om 3 måneder”, eller ”det bliver godt at komme på ferie”, eller ”når det er projekt/studie er overstået, bliver det godt”. Det går ikke. Det skal føles rart hver dag. Og når nu din indre kværulant går i gang og siger ”narhmen livet er jo ikke en dans på roser, og der er jo også dårlige dage”, så stop den. Eller ”ej men jeg kan jo ikke bare bruge pengene på mig selv” eller ”det skal være hårdt at tjene penge”. Alt det der med at livet, inklusiv arbejde er hårdt og tungt og svært, er en gammel overbevisningsarv vi har slæbt med os fra vores forfædre der sled og slæbte. Det har de gjort. For os. Nu må vi gerne nyde uden det bliver for impulsivt eller utålmodigt, og fra det sted skabe noget nyt som vores efterkommere kan få gavn af.

Hele grundpræmissen som Tyren skal lære os, er at livet, arbejde og kærlighed SKAL føles nydelsesfuldt, nemt og let. Vi mennesker har tendens til ofte at vælge den mest besværlige løsning, eller den ”rigtige” løsning, hvor vi gør tingene ”ordentligt” (måske for ubevidst at spænde ben for os selv) – men hvem siger det er det rigtige. I denne måned bliver vi opfordret til at gøre det der føles nemmest i stedet. Der føles let. Det skal absolut ikke overtænkes eller analyseres. Og stol på din indre autoritet. Luk ørerne for dem der siger du skulle have holdt ud længere, eller om det du gør ikke er for usikkert, eller om du nu har gjort det ”ordentligt”. Tro mig – når du står det for dig rigtige sted i overensstemmelse med dine værdier, så kan du holde de vildeste ting ud uden det føles hårdt. Finde en tålmodighed du ikke anede du ejede, uden du føler du skal være tålmodig. Og bygge noget varigt, godt, stabilt af kvalitet. Fordi du er gået med det der føltes godt, det du har lyst til, frem for det du bør, og du derfor er på rette vej.