SOLEN I VÆGTEN


I dag følger Solen, Merkur og går ind i Vægten.

Det 7. hus er det der forbindes til Vægten. Det er her, hvor selvet møder andre, der hvor det viser, hvordan man balancerer sine behov i forhold til andres. Det er huset for partnerskab men også for fjender. Det er i dette hus vi projicerer vores forventninger, frygt, skyggesider og drømme over på andre, og hvor vi ser kvaliteter i dem, som de ikke nødvendigvis besidder men som vi formentlig selv besidder men er i meget dårlig kontakt med. Det som vi forelsker os i hos andre, og ofte den kvalitet, vi stadig mangler at "eje" eller opdyrke hos os selv. Det er her vi lærer mest om os selv/et livsområde, når vi er i et partnerskab. For vi har behov for spejlingen, dialogen og reaktionen ift. andre, for at kunne udvikle os netop her.

Grundlæggende er Vægten optaget af balance. Mellem andre og os selv. Når vi forhandler, skaber kompromiser og samarbejder. Men for at tale om balance, må der også være ubalance. Og et lavere udtryk af Vægtens tegn, kan derfor sagtens være personen der er mere optaget af, hvad et partnerskab kan gøre for dem, end de gør for partnerskabet (måske er det faktisk selve forelskelsen der er mere tillokkende end selve personen), eller måske en der kan blive ret optaget af at måle sig mod andre og dermed meget subtilt - og ofte pakket ind i charme - konkurrere med andre om alt lige fra hvem der har ret, til hvem der er klogest, smukkest, har de sødeste børn og det pæneste hus osv. Alting må gerne være smukt på overfladen for Vægten (i sin laveste energi) mens Vægten i en højere energi er mere optaget af om der reelt er harmoni og balance. For en Vægt har meget svært ved at trives i et konfliktfyldt miljø og vil her søge freden for enhver pris.

Da Vægten er et lufttegn så handler det igen langt mere om den intellektuelle forbindelse end den følelsesmæssige. Følelserne tænkes mere end føles her. Også selvom de gemmer på et stort hjerte.

Denne evne til at ville balance gør også, at Vægten i sin højeste version er i stand til at finde løsninger og kompromiser, der bygger på synergien mellem de to parter. Her giver 1 plus 1 mere end 2, da Vægten giver mulighed for at inspirere og finde løsninger, der optimerer for begge parter. Yin og Yang. Det maskuline og det feminine.

Og ligesom Mars gik retrograd i sommer, går Venus nu retrograd, om ca. 10 dage, i både Skorpionen og Vægten. Så der er altså mere at lære om denne Vægt energi.

Herudover, så er det første aspekt Solen skaber til Chiron i Vædderen. Så der er noget vi rammes (eller heles) på her i forhold til balancen mellem os og andre. I forhold til vores individualitet og partnerskabet. Chiron spiller som nævnt en ret vigtig rolle den næste uges tid og i det hele taget, da den lige efter fuldmånen bevæger sig tilbage i Fisken, hvor den har stået i de sidste 7 år. Måske er det tid til at hele nogle temaer vi har haft kørende omkring partnerskaber de sidste 7 år? Historier eller overbevisninger vi har haft? Det er hvert fald en vigtig periode for der kommer til at gå mere end 40 år, før Chiron står her igen. Derfor afholder jeg en Facebook Live på tirsdag den 25/9, kl. 19.00 hvor du kan høre mere om Chiron, Chiron i Fisken og hvordan vi så kan hele de gamle temaer og mønstre. Du får adgang til Live-videoen HER.