Solen i Jomfruen

SOLEN I JOMFRUEN

I dag skifter Solen tegn til Jomfruen.

Det betyder også at grundenergien glidende skifter fra den ildfulde, udadvendte, stolte, Løve energi til den mere jordnære, konkrete og ydmyge Jomfru energi, der kendetegner det 6. hus.

Mange har fordomme om tegnet, som kedeligt, propert, rigidt, og uanseeligt, men det kunne ikke være længere fra sandheden. Der er masser af saft og kraft, humor og varme, det er bare ikke så selvpromoverende som Løven. Jomfruen er det bevægelige jordtegn, og er derfor langt mindre stædigt end de andre jordtegn, det kan nemmere tilpasse sig og for mig kan det næsten en gang i mellem godt have en ”luftagtig” energi, da det er et tegn der ofte er ret meget oppe i deres hoved. Måske fordi Merkur er tegnets regerende planet. I modsætningen til Tvillingen, bliver kommunikationen her mere konkret, fokuseret på processen og ikke mindst fokuseret på, hvordan det føles rart at kommunikere og hvordan det ikke gør.

Med Solen i Jomfruen træder vi lidt tilbage fra rampelyset og perfektionere og raffinere det som Løven bragte med sig. Måske har Løven bragt nye muligheder med så, og tiden er derfor også til at vælge mellem disse og skelne mellem det der er værd at gå efter og det vi skal lade ligge. For det der er Jomfruens essens er, at at grounde vores unikke udtryk, vores kreativitet, al det som Løven har fået frem i os, så vi kan tjene verden med det. Måske skal vi øve os noget mere, forfine vores teknik og ”skills”, uddanne os mere, eller ganske simpelt holde fast i vores plan, vores (arbejds) rytmer og rutiner, så vi rent faktisk får bragt det ud i verden, som vi har inden i os. Den fysiske manifestation af vores idé.

Derfor er Jomfruen også forbundet med vores body/mind forbindelse. Forbindelsen mellem det inden i os og det der er uden for os. At mærke, hvor meget vores krop reagerer på både det der er godt for os, og det der ikke er, som bekymring, stress og når vi er for meget i hovedet. At vi ikke kun er sjæl og visioner, men også har en fysisk afgrænsning og ikke mindst en fysisk tilstedeværelse vi er nødt til at forholde os til. Vi skal børste tænder, i bad, spise, sove osv. På en måde hjælper Jomfruen os med at overkomme en eksistentiel angst ved at holde os til livet, til hverdagen til her og nu. Med Jomfruen er det konkret, jordbundet, fokus på detaljen og det praktiske der er i fokus. Måske det egentlig er en lettelse efter sommerens ferie og dermed en lang periode uden rutiner og faste ritualer, som kan skabe de pauser og åndehuller i vores dag, som netop grounder os og nærer os.

Helt naturligt og lystbetonet kan der melde sig en trang til at få ryddet op og gjort rent i skuffer og skabe, både konkret og i overført betydning, herunder i form af udrensningskur eller kostændringer, for netop at skabe et bedre miljø for dig selv, eller at komme tilbage i nogle ritualer omkring træning eller andre faste gøremål. Slippe det der ikke virker, dræner og ikke giver energi og rette fokus mod det der gør og måske endda forbedre det. Og så tjene sig selv eller endnu bedre verden/andre med det.

Ligesom andre tegn, har Jomfruen dog også været udsat for at hendes udtryk bliver fordrejet, oftest som følge af frygt, som er det vores ego lever af. I så fald bliver hun skeptisk, overdreven kritisk af andre (og dermed sig selv) og perfektionistisk. Perfektionismen i vores liv kan nemlig hurtig anvendes som et skjold. Hvis bare jeg ser perfekt ud, er perfekt, gør tingene perfekt på mit arbejde osv. kan jeg undgå skam, bebrejdelse, og andres dom. Måske det passer – jeg har selv forsøgt mig - men det er jo blot en stakket frist for da ingen er perfekt bliver det uautentisk og føles skævt og i værste fald, bliver den skam vi forsøger at undgå, blot en skam vi derved giver andre, og oftest dem vi er tættest på. Derudover holder perfektionismen enhver form for sårbarhed fra døren, og da sårbarhed netop er nøglen til innovation og kreativitet kan det ende med helt at kvæle alt det, som Løven egentlig arbejdede så hårdt for.

Så den næste måned handler ikke om at gøre alting perfekt, eller finde alle fejlene hos dig selv, andre eller i dine projekter. Det handler i langt højere grad om at lytte på dig selv (og dit indre barn) og mærke, hvad gør dig godt, hvad trives du i, og hvad trives du ikke i. At bedømme frem for at dømme. Hvilken mad føles rar i den krop og hvad gør ikke. Hvilke rutiner føles drænende og hvilke skal ophøjes til daglige små ritualer, som f.eks. morgenkaffen eller en aftengåtur. For når du kan mærke det, skærer du alt det fra, der for dig er små (eller store) energi vampyrer, og du får dermed langt mere overskud til at tjene verden med det, som er dit unikke formål. Og så kan du måske også slippe noget af bekymringen, for hvis du kan holde din energi høj, og i øvrigt handle når det kræves (dvs. når du mærker det), så vil du opleve at verden åbner sig i tillid, og at du meget nemmere kan manifestere.

Dette indlæg er gjort muligt som følge af donationer fra følgere af min side. Et dybtfølt tak til jer. Har du også lyst til at donere, kan det ske her https://secure.squarespace.com/checkout/donate…

eller på Mobilepay 47215

Tak fordi I bakker op og støtter. Det betyder alverden 🙏🏻💕