SOLEN I VÆGTEN OG JÆVNDØGN

SOLEN I VÆGTEN

Vægten er et kardinal tegn (et af de 4). De kardinale tegn er tegn der handler og er initiativrige og indleder en ny årstid og dermed et skift i energien. Vægtens måned er desuden den 10. måned, og dermed en 1'ér energi. En energi af noget nyt der starter.

Vægten er desuden et af de 4 lufttegn, dvs. der igen er fokus på det intellektuelle og det at bruge vores ord, sprog, idéer og intellekt mv. til at skabe forbindelse med andre.

Et balanceret lufttegn er flirtende, socialt, konverserende, fair og ærligt. Et ubalanceret lufttegn kan være nervøst/ikke groundet/i sit hoved, ustabilt, og distanceret. Dette er meget godt at have in mente, når vi nu går ind i en måned med meget mere af luft...

Vægtens planet er Venus. Planeten for skønhed, værdier/selvværd, kunst og romantik. Så også de temaer vil komme i fokus den næste måneds tid, ikke mindst på grund af Venus retrograden. Vægten elsker derfor også det taktfulde, der hvor vi alle kan hygge i harmoni, i æstetisk behagelige omgivelser. Og derfor kan der med Vægt energien også være en tendens til at feje problemerne ind under gulvtæppet, for at det hele kan glide nemmere.

Måske er det tid til nogle nye perspektiver på hvad skønhed er. Hvad er smukt i livet, i mennesker, i hverdagen. Er det indre eller ydre skønhed, der skal skrues op for. Hvad er uskønt, og hvad opleves som grimt. Kan vi møde skønhed kun med logik eller kun med følelser, eller supplere de måske hinanden, nu der nok ikke findes objektive kriterier for hvad der er smukt og skønt.

Kan vi blive mere nysgerrige på at se skønhed fra en ny vinkel, hvad der er smukt på en ny måde. For at bringe en ny balance ind i vores liv. For livet er smukt, det er blot et spørgsmål om, om vi er nysgerrige nok til at se skønheden i det.

Og hvad med værdierne. Hvordan handler vi fair og balanceret, uden at lade logikken tage over og glemme hjertet og empatien. Fordi man objektivt fulgte loven, processen, har ret til at gøre noget, er det ikke sikkert, det oplevedes fair eller i orden, eller på nogen måde er smukt og balanceret. Blot fordi de logiske argumenter er i orden er det ikke nok til at balancere vægtskålene, for der er som bekendt 2 af dem.

Solens første aspekt på fredag, lige inden nymånen i Vægten, er til Chiron og Black Moon Lillith der sniger sig ind over. Det kan afspille sig, som at vi projicere vores sår over på andre. Vi beskylder dem for at være det, som vi egentlig burde skrue langt mere op for. Eller i stedet for at tage ansvar for vores sår, for vores angst og overbevisning om, at skulle beskytte os mod andre, fordi det er mig vs. dig, så hugger vi til. ”Defense is first act of war.” Vi tror vi skal forsvare os selv. Så er du mest optaget af at få ret, holde på dit og sådan som du altid har gjort det, eller være fair og finde en løsning. At gå fra en vinder/taber mentalitet til et win/win scenarie. Et sted, en løsning der gavner begge parter, frem for kun den ene, eller gør begge til tabere. Det kræver at dit ego ikke føler sig truet, at det kan åbne sig og ekspandere.

Relationer er ikke altid smukke. De kan være akavede, konfliktfyldte, besværlige og trigge alt muligt gammelt guf i os. Men måske er det netop de relationer, der hvor vi er grimme, der hvor vi kan tage konflikterne og være trygge i det, der er de smukkeste. Der hvor vi ikke behøver glatte ud, og fremstå perfekte udadtil, men bare er mennesker og rummer hinanden i det. Er modne nok til at have en stor portion selverkendelse, og ikke er bange for at stå der med den sårbarhed, som selverkendelse indebærer. Ikke føler det bliver brugt imod os. Men det måske ligefrem er noget man kan grine sammen af. For der er ikke noget smukkere end et smil og latter.

Foto af KT