NYMÅNE I VANDBÆREREN OG SOLFORMØRKELSE – VANDBÆRERENS TIDSALDER - DEL 1 ♒️


I morgen aften kl. 22.05 falder årets nymåne i Vandbæreren i den 27. grad. Og det er ikke kun en nymåne, men også en solformørkelse. Dvs. at månen går ind foran solen. Formørkelserne har vi 2 af om året (og 2 måneformørkelser) og de kommer altid i sæt og med 6 måneders mellemrum. Dvs. at energien fra denne nymåne, strækker sig langt ud over perioden indtil næste nymåne, men hvert fald i 6 måneder og måske mere, men mere om det. Solformørkelser er slutningen på én cyklus og begyndelsen på én ny, ligesom solformørkelsen i Løven i sommer også var begyndelsen på en cyklus. 

Og denne solformørkelse har en direkte sammenhæng med den store solformørkelse i Løven, ikke mindst fordi de falder i det som står modsat hinanden (Løven og Vandbæreren) og kun én grad fra hinanden. Måske I selv kan fornemme sammenhængen. 

Solformørkelsen i sommer handlede også om at slippe ego’et i forhold til Løven og finde vores indre trone at sidde på i stedet for den ydre, gå med det der får vores hjerte til at banke, og ikke mindst begyndelse på en tankegang og samfundsmodel der balancerede det feminine og maskuline i os og i verden mere. Samtidig skulle den gøre os opmærksom på, hvilke skygger vi havde siddende i forhold til at turde stå i vores lys og gå vores egen vej. Måneformørkelsen i Løven handlede så om at få renset de sidste af disse skygger ud. Og nu er vi så klar til Solformørkelsen i Vandbæreren, der for alvor varsler en ny begyndelse. 

Der er stort set ingen retrograd planeter (Ceres i Løven er den eneste pt.) så vi taler i den grad om en ny begyndelse. Noget vil ændre sig og det vil forandre sig for altid, så det her er et helt afgørende øjeblik. 

Og måske kan du allerede mærke den. For ved en solformørkelsesnymåne, så mærker vi ofte energien lidt før den almindelige nymåne. 

Denne gang er det i ikke USA men derimod det sydlige Sydamerika, Antarktis og Atlanterhavet der får en delvis solformørkelse at se, så måske vi kan forvente nyheder fra det kontinent i den kommende tid. Måske i forhold til revolutioner, demokrati og aktivisme. Sydafrika ser hvert fald ud til at være ramt af et "mandefald". Men nok i højere grad i forhold til storme og orkaner (lufttegn), hvilket igen giver mening i forhold til asteroiden Hygeia der beskæftiger sig med sundhed, sygdom, hygiejne og velbefindende/fitness, og i Vandbæreren kan være knyttet til nye opdagelser. Måske bliver vi vækket til nye opdagelser vedrørende Jordens reelle tilstand, da det feminine (Juno og Venus) også er i spil.

BETYDNINGEN AF EN NYMÅNE VED SOLFORMØRKELSE 🌑

Nymånen er der, hvor vi starter noget nyt op. Det er en ny emotionel begyndelse, da månen er forbundet til vores følelser. Og følelser er der mange af i et måne år som dette.

Men månen går ud af kurs samtidig med nymånen, så jeg vil anbefale, at de nye begyndelser, lanceringer osv. enten sker lige op til nymånen i Vandbæreren (hvis det skal have en intellektuel, nytænkende, factbaseret, gruppe energi over sig) eller når månen går ind i Fisken, (hvis det skal have en mere kreativ, følelsesmæssig, intuitiv, spirituel energi over sig).

Måske har vi gjort vores indre arbejde, så alle brikkerne er ved at falde på plads, og vi nu er klar til at præsenterer os for verden på en ny måde. Men samtidig står Vandbæreren i den sydligere måneknude, så den nye begyndelse er formentlig funderet i noget ”gammelt”. Funderet i en større individualitet, en større frihed, en ny viden/opfindelse, en ny gruppe/venskab, en ny ideologi eller måde at tænke på men med noget der alligevel trækker tråde tilbage til rødderne.

Og så kommer solformørkelsen oveni. For dens energi betyder, at vi på en måde trykker på ”reset” knappen. Eller andre gør det for os. Mennesker har behov for forandring for at udvikle sig. For det meste er vi ikke så gode til at egen drift at opsøge forandringen/irritationen/modstanden, og derfor har universet så snedigt sørget for at der minimum 2 gange årligt er nogle solformørkelser, der kan ruske lidt i os. Og med solformørkelsen bliver alt det, vi kender, pludseligt mørkt. Vi må (også selvom mørket konkret kun varer et par minutter) navigerer i mørket, og i mørket ser alting pludseligt anderledes ud. Det der så trygt ud i dagslys er det måske ikke længere, og vi må måske også anvende nogle andre sanser, end dem vi plejer, til at finde vej med. 

Solen repræsenterer vores ego, og når egoet bliver slukket, og vi kan ikke længere dække over al det ubevidste af hensyn til stolthed eller frygt, så der dukker det ubevidste op til overfladen. Ved formørkelserne dukker det kollektive ubevidste og individuelle ubevidste op til overfladen, så vi kan gøre os dem bevidst og få ”renset ud”. Og husk det individuelle ubevidste afspejler altid det kollektive ubevidste, så hvis der er krig/vrede og fordømmelse og mangel på kærlighed og næring i verden, er der måske også krig og fordømmelse og mangel på næring i dig. Og det er netop derfor vi som individer, kan gøre en så stor forskel. 🙌🏻For ligesom negativet smitter, så smitter det altså også, når én af løfter bevidstheden, gør op med skyggerne og læner os ind in tillid og kærlighed. 🌟

At have et fokus (der hvor solen skinner) kan begrænse vores perspektiv og give os skyklapper på. Solformørkelsen fjerner det fokus, så vi måske kan se hele billedet mere klart, og den tvinger os måske til at overveje andre muligheder, og at kræve mere af os selv. 💖

Og fordi Solformørkelsen i Løven kom før Solformørkelsen i Vandbæreren og i øvrigt var total, hvor denne ”kun” er delvis, så vil jeg vove at påstå, at vores hjerne/vores sind, nu må underligge sig vores hjerter/sjæl. Ikke mindst fordi Merkur, planeten for vores kommunikation og tanker og overbevisninger, spiller en stor rolle i denne solformørkelse. 

Så når jeg siger ny måde at tænke på, så er det formentlig en radikal ny måde at tænke på og være på i verden. En måde, hvor vi ikke altid logisk kan og skal ressonerer os frem, hvorfor noget virker eller er som det er, men hvor vi kan mærke i hjertet/sjælen om det er sandt for os, og om det virker. 

Men meget mere om det i del 2 💞

Og så lige et par tilføjelser om prins Henriks bortgang. Nogle astrologer udlægger formørkelserne som, at måneformørkelserne formørker det feminine aka. kan være forbundet med at en kvinde forlader vores liv (veninde, partner eller ved dødsfald), og at solformørkelserne formørker det maskuline og dermed forbundet med en mand forlader vores liv. I det her tilfælde holdt det desværre stik. I forhold til det horoskop jeg har kunne finde for Prins Henrik, er hans Ascendant i 7 grader Stenbukken, og han har derudover Saturn i 28 grader Vandbæreren. Dermed har han haft Saturn i sit 12. hus og ikke nok med det en kommende solformørkelse direkte ovenpå hans fødsels Saturn. Astrologer kan ikke forudsige dødsfald, ulykker eller vilde hændelser, men vi kan ofte forklare dem bagefter :)

Derudover bekræfter hans horoskop mig blot yderligere i mine tidligere nævnte tanker (vi er tilbage i efteråret) om, at Danmarks horoskop har en kraftig Vandbærer energi og godt kunne have solen i Vandbæreren, men formentlig har Tyren i Ascendanten og måske også noget Fisk inden over også med alt det mad og kunsthåndværk/møbelkunst vi er kendt for ude i verden. For hvis Danmark har Solen i Vandbæreren, har det danske folk, virket som hans Saturn - vi har begrænset ham, kritiseret ham osv. for ikke at ligne alle os andre. Lige indtil nu, hvor det er gået op for befolkningen hvor meget kvalitet og liv der er i individualitet, flamboyance og farverighed, måske fordi vi på individuelt plan har åbnet meget mere op for netop dette, det sidste års tid. Og at hele pointen i Vandbærer energien der har et fokus på, at alle er lige, og ingen dominerer eller har højere status end andre, kun kan eksisterer, hvis vi accepterer andre som DE er, frem for at ville gøre dem til det VI er. Prins Henrik har Løven i sit 7. hus og det betyder at anerkendelse og ros og respekt for den, han var og hans kreativitet (og børn), var fundamental for ham i relation til hans partner - og når man er prinsgemal, er landet vel også en form for partner. Det havde derfor nok også betydet meget for ham at få den anerkendelse og respekt i levende live. Forhåbentligt han mærker den nu, der hvor han er 🕊❤️