VENUS I FISKEN OG LIDT TIL 💞🌊

I dag går Venus ind i Fisken. Dette er en helt anden energi end Venus i Vandbæreren, da vi går fra et lufttegn til et vandtegn. 

Fisken er kendetegnet ved at være det sidste tegn af de 12, og symboliserer derved afslutningen på en cyklus, inden en ny skal startes. Vandets grænseløshed bliver i Fisken udtrykt som ønsket om at forbinde sig med noget større, eller ønsket om helt at smelte sammen med andre og opløse sit ego. Fisken er selvopofrende, tilgivende, empatisk og fuld af fantasi og drømme. Men i sit lave udtryk kan det også være eskapistisk, have tendens til afhængighed, være grænseløs i sin adfærd og relationer og måske også ende i en offer-rolle.

AT VÆRE I FLOWET 🌊
Når Venus står i Fisken, har den det rigtig godt her, og med Venus i et vandtegn betyder det igen følelser, masser af følelser, intuition og masser af feminin energi. Venus i Fisken mærker alt. Venus i Fisken ønsker at lære os at være i flowet, og lære os, at vi alle er forbundet og ikke mindst, at vi alle også er forbundet til noget større. Og så ønsker Venus i Fisken at lære os, at være med vores følelser. Ikke at de skal styre os og vores reaktioner, men Fisken lærer os, følelserne skal være der, at lade de negative følelser strømme igennem os (uden at handle), lade de svære følelser være der, måske endda kramme dem, tage dem op på skødet og give dem opmærksomhed, som man ville gøre med børn, og at lade de positive følelser, dem der giver ro og glæde guide os. 

Og Fiskens vand energi, spiller så fint sammen med Skorpionens vandenergi, så hvor Jupiter bruger året på at lære os om tillid, intimitet, det at turde dele, så hjælper Venus i Fisken nu al det på vej. 
Vi har i de sidste par år alle haft en hel del store lektioner i forhold til det her med Fisken, fordi både Chiron og den sydlige måneknude, men nu er Chiron på vej ud af Fisken, og den vender først tilbage om en 50 års tid ca. Så måske er denne omgang Venus i Fisken mindre smerte og langt større heling. Vi havde trods alt også en Venus retrograd i 2017 i Fisken/Vædderen der på mange måder viste sig at være startskuddet til hele denne her bølge af ”rise of the feminine.

Når Venus så står her, så er der særligt fokus på kærlighed, værdier, økonomi, kreativitet og det feminine i os, og der er en mulighed for, at det hele vil blive lidt mere drømmende, magisk og flydende, ligesom der også er mulighed for, at gå med en illusion. Det der flyder væk fra dig og opløser sig mellem dine hænder skal du ikke prøve at holde fast på, og det der flyder til dig er dit. Fisken er i flowet og stoler på flowet, og er nok det tætteste på at være non-attached, som buddisterne, som noget tegn kan være. Det betyder ikke at man skal være helt passiv eller ikke handle, men at du skal holde fokus på dig selv og tiltrække. For hvis der er noget Venus i Fisken i den grad symboliserer, så er det law of attraction, og dermed at det vi sender ud, også er det vi tiltrækker. Og når Venus i Fisken mærker alt, så mærker den også alle de små signaler som universet hele tiden sender til os, guider os med, for at vi kan finde vej. Så måske er det tid til at tune ekstra ind på dem. 

ALT ER KÆRLIGHED 💗
Alt er kærlighed kunne sagtens være overskriften på denne Venus tur gennem Fisken. For det er præcis det, Fisken ønsker vi skal se og leve. Kærlighed er ubetinget for Fisken. Og for at kunne elske andre og os selv ubetinget må vi i høj grad være i stand til at vise empati, medfølelse og at kunne tilgive, hvilket igen kræver, at vi kan opløse vores ego. 

Og det ved Fisken godt – men desværre går den ofte i gang med øvelsen, inden den har en dyb og stærk følelse af selv (det med grænser I ved), og derfor kan det også ende i misbrug, afhængigheder, dysfunktionelle forhold, at blive udnyttet eller i en offer-rolle. Så ligesom alt andet er balance, så skal balancen også findes for Fisken, hvor dens modstående polaritet, Jomfruen, kan lære os lidt om at mærke hvem vi er, mærke vores krop, kunne sætte grænser, og tage os af os selv før vi tager os af andre. Så vi ikke tilgiver og hjælper osv. på baggrund af en spiritual bypass, hvor vi fastholder os selv eller andre i usunde roller, men gør det fra et sted, hvor vi står stærkt, hvor vi har fyldt os selv op med kærlighed, og derfor snildt kan give både kærlighed, tilgivelse, medfølelse og omsorg til resten af verden.  

Så lad pengene flyde (der skal nogle ud, for at der kan komme nogle ind), kærligheden flyde, særligt til dig selv og også til andre og vær med dine følelser. Også dem der er svære. Og hvis smerten dukker op, så husk på, at den smerte ofte ikke er forbundet til vores sjæl, vores dybe jeg, men nok er opstået fordi vi er i vores ego, hvor kontrol og tid og alt muligt andet spiller en rolle, frem for blot at stole på processen og ikke mindst at stole på de følelser, der giver os ro og glæde. 

MÅNEN, MARS, CERES OG CHIRON 🌟🏹
Månen og Mars i Skytten giver os optimismen og troen på, at vi godt kan træde det her skridt ind i fremtiden som vi ønsker. Vi får handlet på de områder, hvor vi føler omsorg, føler os næret, måske noget kreativt, måske noget der handler om at stille os mere tydeligt frem i verden som det individ vi er, og turde tage imod den shine den er reserveret til os. James Baldwin har et citat ”Our crown has already been bought and paid for. All we have to do is wear it”. Det synes jeg er ret fint at huske på, og måske også huske, at vi har en forpligtelse både over for os selv og andre, til at tage den krone på og shine med det vi kan, så andre kan få gavn af det.

Den optimistiske og meget frihedssøgende måne, gør det også lidt nemmere for os, at acceptere vores individualitet, uanset hvor forskellig den måtte være fra andres, og forhåbentlig dermed også være ikke-dømmende i forhold til der, hvor vi oplever andre som meget forskellige fra os. 

Men hvis vi er lidt for optaget af, at gøre som ”alle de andre” eller gruppen, f.eks. ikke have lyst til at klæde os ud til fastelavn, selvom alle de andre gør det, og så tvinge os selv/bliver tvunget ned i formen alligevel, så kan det godt gøre ondt. For Chiron er også i spil både i forhold til Månen og Mars. Så måske er der svære følelser, en mor der bliver såret, eller følelsen af ikke at få omsorg nok. Men det vigtige er jo, at gøre det, der er rigtigt for os. At opfinde vores egne regler for, hvordan vi bedst giver os selv omsorg og heler vores følelser. 

Men måske er vi bange for konfrontationen, bange for at kæmpe for os selv, eller sige fra, eller sige hvad vi reelt har behov for. Og at lære, at vi er nødt til at gå efter det, vi virkelig ønsker os, selvom det kan pisse andre mennesker af. Og at det er en illusion at tro, at vi kan undertrykke vreden over ikke at være os, da den enten vil vise sig som sygdomme eller uheld vi kommer ud for, eller blive spejlet i de mennesker, vi tiltrækker ind i vores liv.