VENUS I JOMFRUEN

I dag går Venus ind i Jomfruen. Samtidig med Jupiter der går direkte. Så måske er der en sammenhæng. Dvs. Løvens måske lidt mere dramatiske, storladne, se på mig energi erstattes af en mere ydmyg og praktisk venus energi.

For nogle opfattes Venus i Jomfruen som kedelig og jomfruelig, men det er den langt fra. Det er et jord tegn, så der er en masse varme og naturlig sensualitet i tegnet, og Venus energi kommer blot til udtryk på en anden måde, en måde der er anderledes en Løvens meget passionerede og lidenskabelige energi, og kontrasten kan derfor virke større.

Og bare lige for at adresserer den jomfruelige/cølibat opfattelse mange har omkring Venus i Jomfruen – den handler ret lidt om afholdenhed fra sex eller at sex er farligt, og meget mere om selvbeherskelse og at være selektiv i forhold til ikke at springe på eller ind i hvad som helst ;) Jomfruerne var i gamle tider præstinderne. Dem der ikke var bundet af en mand, hverken deres far eller ægtemand. De var magtfulde, og dannede en kvindecirkel, hvor viden om heling med urter, krystaller, ældgamle ritualer m.v. blev overgivet – og de kunne frit vælge en mand, hvis de ønskede sig en.

Med Venus i et jordtegn, kommer der igen fokus på det sensuelle, det kropslige og på, hvordan Venus kan stråle klarest. Hvis vi bare står og synes vi kan en masse, men ingen har gavn af det, hvad betyder det så. I Jomfruen får vi fokus på, hvordan vi tjener verden med vores Venus, med vores værd, vores penge, vores femininitet, vores relationer. Vi perfektionerer, bliver bedre og skærer det fra der ikke fungerer, så vi står tilbage med det bedste.

Med Venus i Jomfruen er der masser af kærlighed, der oftest vises ved det vi kan gøre for hinanden i forhold til de daglige rutiner og ritualer og det der får hverdagen til at fungere. Det handler i høj grad mere om det vi gør for hinanden, end det vi siger til hinanden. Action speaks louder than words.

Venus handler om vores kærlighedsliv, sociale relationer, materielle ting, økonomi og selvværd. Jomfruens energi kommer derfor til at påvirke alt dette. De ting vi køber til os selv eller hjemmet i denne periode skal være smukt, men også praktisk eller til gavn for noget større. Vi gør os bedst ved at blive mere detailfokuserede og struktureret i økonomiske sammenhænge og i det hele taget kan vi måske få en lyst til at forbedre og perfektionere, både vores kærlighedsliv, vores hjem, vores økonomi og os selv. Og netop disse små ændringer, kan gøre en kæmpe forskel for os, vores relationer til andre og også vores selvværd.

Venus i Jomfruen er i sit højeste udtryk virkelig god til at huske, at sætte iltmasken på sig selv før andre. Men hendes ønske om at tjene og hjælpe andre, for meget hurtigt skubbet hende over i Fiskens polaritet og kan ende i selvopofrelse der så udløser kritik. Fordi evnen og lysten til at perfektionere pludselig tager overhånd og vi kun ser fejlene, i stedet for stadig at have blik for det store billede, og også huske på det der fungerer. Vi kan ende med at blive alt for kritiske i vores tilgang til andre, og ikke mindst os selv og føle vi ikke er gode nok, og hele tiden skal gøre det bedre. Eller hele tiden ville fixe noget i os selv eller andre, der i bund og grund ikke kan og skal fixes.

Trangen til perfektion udspringer dybest set af evnen til at skelne. Mellem godt og skidt. Mellem hvad vi skal udsætte os selv for, og hvad vi ikke skal. Og dermed hvornår vi skal sætte grænser. Så måske skal vi spole lidt tilbage, hvis vi kan mærke vores indre kritiker kommer lidt for meget på banen, og se om det er, fordi vi dybest set har været for dårlige til at skelne eller sætte grænser. Udspringer kritikken af alt for megen ”se igennem fingre med”, at vi har udtømt vores egne reserver, og/eller fordi vi har været for dårlige til at skelne mellem, hvad vi synes vi bør gøre, ctr. hvad vi egentlig har lyst til/energi til.

For når Venus i Jomfruen handler om det, vi gør for hinanden, handler den i høj grad om BÅDE at give og modtage. Og mange er virkelig dårlige til at modtage (inkl. mig selv) fordi de simpelthen ikke holder den kanal åben, men har et alt for stort fokus på det de giver. Måske fordi man har lært, at man kun blev anderkendt/set og elsket, når man gav og var hjælpsom.

Så med Venus i Jomfruen er tiden i lige så høj grad inde til at vurdere og skelne mellem, hvor vi har engageret vores energi. Har vi fyldt vores hjem med ting, så vi ikke har plads til at lukke ny energi ind. Har vi sat os selv i nogle relationer (inkl. arbejdsmæssige), hvor det vi giver slet ikke står mål med det vi modtager, og det vi fortjener at modtage (ikke kun økonomisk). Har vi engageret os i projekter, hvor det vi putter i det af energi og/eller økonomi ikke svarer til det vi får retur, eller det andre giver. Og har vi bildt os selv ind, at vi blot skal give mere/gøre mere/arbejde mere/fixe mere for at få det bedre?

Så er den næste måneds tid et rigtig godt tidspunkt at få sat grænser, få tilkendegivet behov og ikke mindst give noget af al den omsorg vi plejer at give til andre til os selv. Og huske, at hver gang vi siger nej tak til noget, så er det fordi, vi siger ja tak til noget andet (en måde at blive behandlet, på, ja tak til at modtage mere, eller bare ja tak til de ting der er gode for os).

Den øvelse er ikke at være egoistisk eller selvoptaget, men handler om at genoprette balancen, som – i forhold til det jeg oplever – for de flestes vedkommende halter lidt et sted.

Så få sorteret og smidt det ud der ikke fungerer, så den sunde gode balance i dig, i dit hjem og i forhold til andre kan genoprettes. Og få sat grænser der, hvor tingene er blevet lidt for grænseløse.

Derfor kan vi nok heller ikke komme uden om, at Jomfruen kan få trigget offer/frelser/martyr roller (pga. dens forbindelse til Fisken) og skyld (enten at give den til andre, eller selv have den). Hvilket nok i bund og grund handler om at tage for lidt ansvar eller for meget. Saturns forbindelse til nymånen i Jomfruen forsøger derfor også at minde os om, hvor vi enten skal slippe det ansvar eller hvor det måske er på tide, at vi tager lidt mere ansvar for den situation vi har bragt os selv i.

Venus i Jomfruen er her for at sikre, at vi får skabt en base for det bedst mulige liv, sundeste økonomi og de bedst mulige relationer, at raffinere det hele, så vi kan blive den bedste (uperfekte) version af os selv. Og vi er sammen med mennesker, der får den bedste version af os selv frem i os.