VENUS I KREBSEN

I dag går Venus ind i Krebsen og bliver her indtil midten af juni. Her befinder Venus sig ret godt, da den materielle tryghed og sikkerhed hun ønsker i Tyren, i Krebsen bliver suppleret af en emotionel sikkerhed. Krebsen er forbundet med Månen og alt det vi har brug for/kræver (mere eller mindre bevidst, da Månen er meget instinktiv), og Venus er forbundet med det vi ønsker os, det vi begærer. De to bliver nu forenet. Så det bliver også desto sværere, hvis vi bliver nægtet det, vi begærer, for det kan pludselig føles meget personligt og stikke til dybe følelser og oplevelser fra vores barndom, selvom det ikke har noget at gøre med os. Så i udgangspunktet er det nu rigtig vigtig at gå efter det vi ønsker os, samtidig med at vi føler os trygge. Og det vi bliver tiltrukket af, kan nære os virkelig dybt.

Samtidig er intet ved Venus som det plejer at være, da Venus stadig er out of bounds og derfor opfører sig lidt vildere end hun plejer at gøre. Ikke nok med det, så er Uranus gået ind i Tyren, og er dermed helt basalt set med til at vække Venus.

Det vil sige, at Venus i Krebsen ikke helt kan fortsætte med at gøre det, hun plejer at gøre. For hun bliver også rystet ud af sin komfort zone og sit behov for tryghed. Og bliver vækket til at finde trygheden inde i sig selv, at kunne være sin egen mor, i stedet for at blive needy og kræve andre skal dække hendes følelsesmæssige behov. Så måske er det nu, vi skal overveje, hvorfor folk eller situationer får os til at føle os utrygge, og om vi skal turde tage springet alligevel. For måske er der reelt ingen eller noget, der kan få os til at føle os trygge nok, hvis vi ikke har lært at give os selv omsorg og tryghed. Og selvfølgelig også omvendt, respektere vores sårbarhed, følsomhed og ikke lade os forføre ud i nye eventyr, hvis hele vores krop siger nej. Respektere vores sårbarhed og følsomhed og beskytte den.

Venus i Krebsens super power, hendes sårbarhed, hendes blødhed og hendes omsorgsfuldhed og alle hendes følelser. Hvis hun har fundet nok hjem i sig selv, til at turde stå ved alle følelserne og stå stærkt i dem, så bliver hun en magnet for andre. Fordi så kan give andre omsorg, lave mad til dem og give dem masser af kram på den roligste, skønneste og mest ubetingede måde. Hun viser os at kærlighed er en kæmpe styrke i sig selv.

Krebsen er et kardinal tegn og dermed også et tegn der sætter noget i gang. Eller som en beskrev det engang – hængslet der får døren til at åbne. I Krebsen er det hjerte energien, vi kan åbne døre med. Aldrig direkte men mere sidelæns, ligesom krabben på stranden. Fordi den direkte vej bliver for sårbar. Men med masser af følelser, der skubber på for at få døren til at åbne. Alle vandtegnene har en form for grænseløshed over sig (da vand er grænseløst), da det nogle gange er det det der skal til for at få åbnet en dør. Og kærlighed kender ingen grænser - det er derfor den kan nå helt ind i mørket og lyse det op.

Hjemmet og det at skabe et hjem og en familie bliver nu noget, vi er tiltrukket af. Krebsen er moderen. Og harmoni og fred i deres hjemlige omgivelser er noget Krebsen tillægger stor værdi. Så måske der er noget i det billeder der skal rystes og fornyes det næste stykke tid. At erkende at vi er klar til at stifte familie, eller måske netop bruge måneden på at gøre vores hjem/et nyt hjem smukt. Det kan også være at det går op for os, hvor meget relationen til vores mor har spillet ind i vores relationer, eller måske bliver der skubbet lidt til vores billede af hvad en mor er, eller hvordan vi bedst drager omsorg for vores børn. Og endelig det her med sårbarheden og vores følelser. Følsomheden er noget af det vi bliver tiltrukket af og tiltrækker med for tiden, hvis vi står selvstændigt i den. Hvis den giver frihed til andre også at kunne udtrykke deres følelser, og ikke bliver omklamrende. Og kærlighed viser vejen - hvis vi tør træffe beslutninger med hjertet.

Krebsen er samtidig det modsatte tegn af Stenbukken, hvor Saturn står lige nu. Så selvom Krebsen og det feminine hurtigt kan føle sig underlagt Stenbukkens autoritet, som om det traditionelle patriarkalske har højere værdi end det matriarkalske, så er opgaven at få dem til at arbejde sammen. At få det maskuline til at understøtte det feminine, skabe fundamentet og rammerne for alle følelserne. At leverer følelsen af tryghed, fordi vi står stærkere og med større autoritet i os selv inkl. alle følelserne. Og slippe det behov for kontrol, som begge tegn kan have enormt stort behov for, der enten består i at kontrollere de ydre rammer eller følelserne, netop ud af frygt. At stole på at der er en kæmpe kraft og styrke og autoritet i kærlighed.

Krebsens energi kommer vi til at mærke meget mere til fra november måned af, hvor den nordlige måneknude bevæger sig ind i tegnet. Der skal vi alle til finde større blødhed, omsorg, empati og moderlighed frem i forhold til os selv og hinanden. At acceptere hinandens og vores egne følelsesmæssige udsving noget mere og ikke være så bange for de følelser men i stedet blive groundet og centreret i dem. Og se en værdi i sårbarheden.

Men tilbage til lige nu.

For udover at Venus helt generelt de næste 7 år, bliver vækket (med Uranus i Tyren), så er det første aspekt Venus i Krebsen møder, netop til Uranus i Tyren, hvilket også sker i dag. Så måske er der nye måder, vi kan få opfyldt vores behov for, nye måder at gøre os glade på. Det er et blødt aspekt, så det er ikke noget vildt, men måske lige nok til at befri os fra usunde afhængigheder af andre. Vi føler os trygge og frie på samme tid. Samtidig står månen også i Krebsen henover weekenden, så det vil være det hjemlige, hyggelige, trygge der trækker i os, men måske at gøre det på en ny måde.

Så det nye og det gamle mødes i dag - meget smukt på en dag hvor Prins Harry og Meghan Markle bliver gift i så meget kærlighed. 💕For med kærlighed kan man ændre verden.

Og for os alle bliver vi måske vækket til at og frigøre os fra ”needyness” og omsorgsterrorisme, eller for øjnene op for, hvor vi selv eller andre vi er tæt på, manipulerer os følelsesmæssigt. Hvor vi kalder det kærlighed, men hvor det ikke har så meget kærlighed at gøre. Sidste sommer havde vi en masse aspekter med Ceres i Krebsen, hvor jeg skrev en masse om netop det med at frigøre os fra afhængigheder af vores mor/børn, så forhåbentlig har vi allerede fået ryddet op i en del af det, og kan nu nyde det gode fra Krebsen. Hvis ikke, så kan I altid søge på bloggen efter indlæggene (i søgefunktionen). Og så kan vi nu bruge tiden på at sætte kærligheden fri og turde læne os op ad den som en autoritet.

Og hvis nogle af jer, skulle være blevet mere nysgerrige på at finde ud af, hvad jeres månetegn betyder for jeres relation til jeres mor, og ikke mindst, hvordan I selv fylder jeres indre tryghedskop op og giver jer omsorg, så kan man sagtens booke en session kun om det hos mig.

Billede af Shifaz Shamoon, Unsplash