VENUS I TYREN – HVAD ER SIKKERHED FOR DIG?

I dag går Venus så ind i Tyren, samtidig med fuldmånen. En fuldmåne der også er forbundet til Venus, da den falder i Vægten. Så der er stadig væk utrolig meget fokus på Venus, det feminine, og måske i kombination med fuldmånen, noget der skal slippes omkring dette.

Efter en periode med Venus i Vædderen hvor vi skulle vækkes til værdien af at sætte os selv i førersædet, individualitet, nytænkning og indre power og styrke, blev vores Venus og det feminine i os alle på en måde genfødt og i hvert fald vækket. Måske både i forhold til selvværd, relationer/kærlighedsforhold og økonomi.  💗

Venus her gav os mulighed for en ny modig start i forhold til, hvad der har værdi for os, og hvad vi tillægger værdi. Måske var der et opgør med autoriteter, en ny form for indre styrke, eller måske en ny balance mellem det feminine og det maskuline i os selv og i mødet med andre. 

Men Venus befandt sig ikke super godt i Vædderen, så der har måske også været en oplevelse af knap så meget tosomhed, blødhed og nydelse og mere en følelse af at forsvare sine grænser og valg og dermed ikke så meget harmoni.

Og Venus i Tyren elsker harmoni. Faktisk så meget, at den er kendt for at være meget udholdende og kan holde ud alt for længe i noget der ikke er godt for den. Men det gør den ikke kun for harmoniens skyld. Det gør den også for følelsen af sikkerhed og tryghed. 

Men mit bedste bud er, at vi ikke kan gøre Venus i Tyren, som vi plejer. For noget er forandret. For altid. Meget passende med en genfødsel/genopstandelse af Venus her midt i Påsken. 💫

Venus i Tyren er den del af Venus der handler om værdier (inkl. de økonomiske) og dermed om selvværd. Og i lyset af den seneste måned med Venus i Vædderen, og Merkur retrograden er det måske tid til at genoverveje de værdier.

Handler vi i overensstemmelse med vores værdier, når vi lukker andre ude eller lukker vores hjerte? Handler vi i overensstemmelse med vores værdier og vores hjerte, når vi tilpasser os andre, så vi gør os selv mindre? Hvad er det vi tillægger værdi i vores liv og hos andre og hvorfor?

Tyren er forbundet med sikkerhed. Økonomisk og følelsesmæssig sikkerhed. Nogle gange kan Tyren være optaget af at besidde materielle ting eller at besidde andre personer, fordi det har skabt sikkerhed. Men det kan samtidig have begrænset Tyrens muligheder for at undersøge livet på dets egne vilkår.

Måske har Tyren slet ikke udforsket noget af al den kreativitet der er forbundet til tegnet, da hun har været for optaget af at opfylde hendes families behov/ skabe følelsesmæssig og økonomisk sikkerhed for dem eller hende selv.

Forandring kommer ikke nemt til Tyren, da hun er et af de faste tegn, og derudover er meget glad for harmoni – fordi det skaber sikkerhed. Men måden hun rent faktisk lærer bedst på er gennem konflikt. Så der kan godt være et tema omkring, at ny harmoni kan opstå gennem den konflikt, der måske har været med Venus i Vædderen og fuldmånen.

Men det kan også være, at relationer eller økonomi er blevet vendt på hovedet og trygheden dermed umiddelbart er blevet fjernet. Og ofte er det jo sådan, at når det, vi tror giver os tryghed og sikkerhed og støtter os, bliver fjernet fra os, opdager vi, hvad det egentlig er der gør os trygge. Og mit bud er, at det meste af det knytter sig til tankemønstre, som Merkur retrograd hjælper med at ændre.

Ideelt set ved Venus i Tyren ved, hvad hun er værd. Hun har skabt den sikkerhed, hun før har fundet i personer og ting, i hende selv. Og har skabt et værdigrundlag, som giver hende sikkerhed. Hun er derfor kræsen og vil ikke bruge sin tid, opmærksomhed og penge på hvad som helst. Og handler i overensstemmelse med sit hjerte 💗

Når hun finder noget, som hun kan lide, er det fordi det giver hende en sanselig oplevelse og er i overensstemmelse med hendes værdier. Det handler om sensualitet, æstetik og tilfredsstillelse med Venus i Tyren.

Venus her er meget kærlig, gerne i form af fysiske kærtegn, romantisk, meget tro og loyal, tålmodig (eller langsom). Tyrens kærlighed er jordbunden og fysisk, og for Tyren er der ikke romantisk kærlighed uden der er sex.

Venus her burde være gode nyheder for vores selvværd og økonomi og kærlighedsliv og knap så uforudsigelig som Vædderen her. En lille flig af stabilitet i en måned der ellers tegner til at bringe meget nyt til os alle og et tegn om, at vi i den grad skal ned i tempo.

Så (gen)overvej om du tænker og handler i overensstemmelse med dine primære værdier – sådan som du ville handle, hvis du kendte dit eget værd og følte dig sikker og tryg i Verden (dvs. at økonomi ikke var et issue, og du vidste dine behov, dine ønsker og dit åbne hjerte ville blive mødt) og integrer det med det som fuldmånen bringer med sig af oplevelser og overvejelser.