VENUS I LØVEN

Efter Venus i Krebsen, hvor vi søgte tilbage til vores comfort zone (selvom der blev skubbet til den), vores hjemlige rammer, og måske har haft fokus på selvomsorg eller omsorg af andre, så gik Venus i nat ind i Løven.

Mars er kommet hende i forkøbet og står her allerede, sammen med Juno asteroiden for partnerskaber (som du kan læse meget mere om på Patreon)  og Solen naturligvis. Så nu bliver der for alvor skruet op for løve energien.

Selvom Løven karakteriseres som et maskulint tegn befinder Venus sig alligevel ret godt her. Venus i Krebsen var på trods af omsorgsfuldheden også meget orienteret om sikkerhed og tryghed og måske derfor også lige lovligt selvbeskyttende og forsigtig, hvad angik kærligheden, penge m.v. Måske var det mest familien eller hjemmet der mærkede til alt vores kærlighed. Måske af en årsag, for at opnå den sidste grad af indre sikkerhed og tryghed, som vi havde behov for.

 Med Venus i Løven, er det meningen, at vi skal stille os frem og nyde al den opmærksomhed vi naturligt tiltrækker, når vi har bygget et solidt fundament under os selv og vores følelse af værd med de første 4 tegn. Desværre ser realiteten ikke altid sådan ud.

 Hvis du er ligesom mig, har du nok også historier med i lommen, der har knyttet dit værd til at du tilhører en gruppen, hvor mange penge du har, det du gør (dit arbejde), at du har en partner, din krops udseende, at du er forældre, barn, at du bliver oplevet som sød/god af andre osv. osv.

Med Venus i Løven bliver det pludseligt meget tydeligt om vores indre feminine/yin (væren), får den anerkendelse hun ønsker at have, eller måske bør have. Vores værd og værdi er uafhængigt af alle de ting og de roller. Solen skinner på os uanset. Så hvis noget ikke er som det skal være pt., og du kan mærke det rent faktisk handler om tvivl på dit værd helt dybt nede, og et behov for at andre skal anerkende det (for det er som oftest det Løven bringer), så var det måske en idé at give det til dig selv først og fremmest. Vi kan ikke lade som om, vi ikke er sociale væsner, og vi har derfor en tendens til at definere vores værd, ud fra andres reaktioner på os. At der er nogen at lege med er vigtigt. Men uanset, starter værdet i dig. Der er hvert fald ingen tvivl om, at det nu bliver larmende tydeligt, hvis der er noget der ikke fungerer. Følelsen af usynlighed er et pejlemærke. Vi kan piske et drama op (en tillært måde at skabe opmærksomhed på) eller vi kan sidde med det. Det er vores solar plexus (power) og vores hjerte der er i fokus her.

Det her er tegnet for kreativitet, børn, styrke, at gå med hjertet, og ikke mindst romance med masser af passion. Måske kan fokus på nogle af de områder, lappe hullerne i dit værd, der hvor de dukker op. Venus i Løven er erotisk, dramatisk og kælen med et stort hjerte. 

Med Venus i Løven elsker vi det der bringer os glæde, latter og opmærksomhed, i modsætning til Venus i Krebsen, hvor vi var mere optaget af det der gav os tryghed og sikkerhed. Vi bliver mere modige med Venus i Løven og tør følge vores hjerte, tør vælge vores egen vej, og vi tager ikke livet så seriøst og ser det mere som en leg.

 Uanset om det gælder romantik/relationer, materielle ting (tøj, make-up, bolig) , penge eller selvværd er kriteriet for hvad vi vælger, om det giver os glæde, får os til at føle os smukke, specielle, giver os anerkendelse, og får os til at føle os som konger eller dronninger, når Venus står i Løven. Tænk J.LO, Madonna, Salma Hayek eller Greta Garbo. Det er nu dyreprintet skal ud af skabet og hvis du har en tiara liggende, så kan du også fint få luftet den ;)

Hvis det med selvværdet og selvtilliden sidder lige i skabet, kan du også føle dig på toppen af verden, kræve lidt mere luksus end du plejer, upgrade dig selv eller din garderobe eller måske vise dig fra din mere generøse og ekstravagante side.

 Derfor er det også det helt rigtige tidspunkt, at spørge dig selv, om den måde du taler til dig selv på, den måde du tænker på, dine relationer eller dit arbejde gør, at du føler dig stolt, særlig, smuk, værdsat eller glad. Groft sagt. Er din indre tankegang om dig selv, economy, business eller first class. Og hvis ikke, de er der, hvor du ønsker, så er det måske tid til at gøre noget ved det. Der er ingen grund til kun at anvende dit smukkeste tøj til særlige lejligheder. Du er en særlig lejlighed. Så vis det frem.

Når Venus står i Løven tiltrækker du andre, ved at vælge dig selv først. Vælge det der gør dig glad, det der får dig til at grine, stråle og føle dig som en berømthed. For når du gør det, udstråler du selvtillid og det tiltrækker andre.  

Det lavere udtryk af Venus i Løven vil kunne skabe drama, stampe i gulvet og kræve opmærksomhed, fordi en usikker Venus her har behov for en konstant bekræftelse. Elsk hende, hvis hun dukker op- det gør hun af en årsag. Det kan også være, at man pludselig mærker, at man dømmer andre mere, fordi de tager deres shine, og man føler man skal konkurrere med dem, eller man mærker en indre blokering på, at man selv træder frem. Jupiter ønsker sandheden og autenciteten frem i os alle i år, og kommer til at ekspandere både godt og skidt for at øge vores bevidsthed. Det bliver derfor også tydeligt hvem der ejer deres indre Løve, og hvem der blot faker det.

Venus møder som det aller første Ceres, gudinden for omsorg. Du kan give omsorg til dig selv og andre, hvis du nærer din selvtillid og andres, gennem håb og glæde og leg. Men din egen flamme skal være tændt, før du kan tænde andre. Herefter møder Venus Chiron retrograd den 1/8, så måske vi kan opnå en eller anden heling i vores relationer, en følelse af anerkendelse af vores værdi, det feminines værd, eller værdien af vores indre kreativitet og skaber kraft der baserer sig på dem vi er. At vi også skal elskes for dem vi er.

Med både Mars og Venus i Løven, er det her med hvad vi ønsker os, og hvordan vi går efter det mere overensstemmende. Men første skridt er at indrømme, hvad det er du gerne vil have, hvad det er, du ønsker dig og hvad der tiltrækker dig. For måske undertrykker eller nægter du dig selv det, hvilket er med til at skabe den store konflikt inden i dig.

Så forsøg at tage din plads i Solen, på en helt ny måde i år, og send så lige et anerkendende nik til alle de andre Løvinder derude.

Billede af Tatiana Siedlova

Støt mit blogindlæg:

https://secure.squarespace.com/checkout/donate?donatePageId=5b76cfc188251be95f49b714

 

Modtag mit nyhedsbrev:
http://eepurl.com/dqNQEr

Få adgang til eksklusive indlæg på Patreon her:

https://www.patreon.com/astroswan