VENUS I SKORPIONEN

VENUS I SKORPIONEN

Søndag formiddag skiftede Venus fra Vægten til Skorpionen. Ca. 10 timer inden nymånen men tæt nok på, at der er noget, der har en sammenhæng her.

Og det betyder, vi nu har rigtig meget Skorpion energi, da både Venus og Jupiter står her. Så meget Skorpion energi har vi ikke haft i rigtig mange måneder, faktisk ikke siden januar i år – hvilket på en måde igen giver følelsen af, at det er nu 2018 for alvor starter. Alt indtil nu har været en form for prøve periode, trial and error, og tilpasning, for at vi kunne komme hertil og være klar.

Sidst Venus stod her, var i november 2017 (sammen med Jupiter i Skorpionen), så måske der er noget fra den periode der gentager sig, men med ny viden, større indsigt osv.

Skorpion energien symboliserer død/genfødsel, forvandling, så efter at have brugt et helt år nede i dybet i underverdenen på det indre eller ydre plan, er vi måske klar til den genfødsel og forvandling helbredsmæssigt, økonomisk, på jobfronten, kærlighedsfronten, socialt, selvværdsfronten, eller hvor vi ellers har knoklet.

Og vi kommer ikke uden om, at det handler om temaer forbundet til Venus. Og slet ikke da, Venus om en lille måned går retrograd, og dermed først er endelig ude af Skorpionen i begyndelsen af 2019.

Venus i Skorpionen er intens, seksuel, passioneret, med en tendens til at være lidt besættelses-agtig, da hun kan have et næste laser agtigt fokus. De store følelser er i spil her jalousi, passion, hævn, men også intimitet på det aller dybeste plan. Vi vil vide alt. Alle hemmelighederne, alle skyggerne, og det at der er skygger, der ikke altid er pænt eller perfekt er netop noget af det der tiltrækker Venus i Skorpionen. Hun vil kende til dybden og mørket. Hun er forførende, og evner ofte at skabe den tillid der skal til for at andre åbner sig for hende. Dybde og intimitet har vores fokus nu, ligesom det okkulte eller overnaturlige måske også vil tiltrække os.

Venus her er forbundet med at dele energi med andre, og derfor også med ”andre folks” penge. Forsikringer, lån, gæld, konkurser, arv, bodelinger, banker osv. Der er masser af ambitioner i Skorpionen, så det kan også komme i spil.

Dermed kan Venus i Skorpionen netop også kaste lys på skyggerne i vores partnerskaber, relationer, økonomi eller selvværd og da det handler om død og genfødsel er det tid til at se på, hvad der kan transformeres, og hvad vi er nødt til at slippe.

Magt/magtesløshed er en af de temaer, der er forbundet med Skorpionen, og derfor kan det være, at netop magtkampe i relationer, i forhold til økonomi, eller inden i os er i spil henover perioden.

Og temaet omkring forvandling af vores Venus er i spil i hele perioden.

DEN KOMMENDE VENUS RETROGRAD

Venus står i princippet i sit ”detriment” i Skorpionen, altså der hvor hun er mindst glad (da tegnet er det modsatte af Tyren, hvor hun hører hjemme. Så en retrograd, kan godt få pustet til skyggerne, både der hvor Skorpion energien bliver for intens og der, hvor vi ikke helt tør den.  Faktisk er Skorpionen også forbundet med Mars, så det vi ikke fangede helt under Mars retrograden, får vi måske indirekte lov til så at komme i dybden med nu.

Skorpionen kan bruge forførelse og sex som manipulation for at opnå det den gerne vil. Til at opnå magt. Samle på hemmeligheder, som kan benyttes som våben. Og presse og skubbe indtil den opnår det den gerne vil, uanset hvad andre har behov for. Den er et vandtegn og dermed også grænseløs, og har ikke altid øje for komfortzoner, tryghed og langsommelighed (som Tyren omvendt har). Derfor er den også forbundet med traumer. Men også det at forstå andres svaghed/psykologi og bruge det i mod dem. At analysere andre uden at have fået lov. Skorpionen kan være sort/hvid – er du mod mig eller med mig, og svaghed er hvert fald ikke noget den viser (hvis den er i sit lave udtryk)

Så hvis noget af det her er genkendelige træk, er det måske her der skal sættes ind under Venus retrograden, og måske skal vi lære at kende grænsen på en ny måde.

Skorpionen er også dybde, intimitet, ikke mindst med os selv og egne skygger, loyalitet og forpligtelse. Så hvis det med at turde kigge dybt i sin egen bagage, stå ved sine skygger, vise sin sårbarhed, meget firkantede grænser og seksualitet, er der skoen trykker, og der kun er fokus på det genkendelige, trygge og komfortzonen, så er det måske det der skal tages under kærlig forvandling.

Venus vil sikkerhed, harmoni og stabilitet, mens Skorpionen vil skubbe til Venus, for at hun kan udvikle sig. Der er altid noget ekstremt over Skorpionen, noget der skubber grænserne.

Jeg holder en Playshop om Venus retrograden torsdag den 4. oktober, om aftenen kl. 19.00. Så I kan allerede nu sætte kryds i kalenderen, hvis den har interesse for jer. Og selvfølgelig booke en plads allerede HER