VENUS I STENBUKKEN

 Her sent i aften bevæger Venus sig ind i Stenbukken, og det vil sige, at både Saturn, Pluto og nu Venus står her. Dvs. et intenst fokus på netop disse planeter, som skal hjælpe os til at forstå Stenbukkens energi bedre.

 Venus er vores feminine essens, den der tiltrækker, lærer os noget om lyst, kærlighed, både kærligheden til os selv (selvværd) og kærligheden til andre. Venus handler om at dele, om generøsitet, og hvordan vi giver og modtager. Og så handler Venus også om vores økonomi og grundlæggende værdier.

I Stenbukken kan kærligheden og økonomien meget hurtigt komme til at handle om status. Om hvordan andre ser en, eller om hvor man helst så sig selv. Kvaliteter som tålmodighed, integritet, loyalitet kommer i højsæde.

 Da tegnet hvor Venus står, også kan sige noget om, hvad vi bliver tiltrukket af, i den kommende måned, så er overskriften på det vist sikkerhed. Alt det der fremstår stabilt, økonomisk velfunderet og fornuftigt. Stenbukken og Saturn er også forbundet med faderen og alder, så det kan også være personer der er ældre end os selv, personer med en bestemt status og autoritet, eller særligt langvarige forhold vi er optaget af. Det at forpligte sig, at folk udviser vedholdenhed og loyalitet.

 Kombineret med Stenbukkens frygt, der kan give sig udslag i at fremstå lidt hæmmet, mistænksomhed, med stor pligtfølelse og seriøsitet, så kan det godt give indtryk af Venus energien bliver lige lovlig praktisk ”livrem og seler” agtig, der ikke umiddelbart føles så romantisk.

 Men det er langt fra hele sandheden. For når Stenbukken er tryg, så er det også et af de mest loyale tegn der findes. Den er et af de tegn der sjældent er bange for forpligtelse, og hvis den er, så er det kun fordi den tager forpligtelsen så seriøst, at den er bange for ikke at kunne leve op til forventningerne, og dermed bryde forpligtelsen eller loyaliteten.

Derudover så kan Stenbukken være både varm og sensuel og er som regel i god kontakt med sin krop (det er et jord tegn), og så er den heller ikke bange for hverken sjov og skæg eller for dybe samtaler om livets mysterier.

Med Venus her er der alle muligheder for at tage kærligheden til os selv eller kærligheden til andre til et nyt niveau. Til at forpligte os ikke kun følelsesmæssigt men også fysisk.

VENUS FINDER EN NY AUTORITET

Og som led i fortællingen om Venus i måneåret 2018, der skulle finde en ny styrke en ny autoritet, så er det måske netop nu vi for alvor er klar til at træde ind i den. Det vi så småt påbegyndte i januar men sol- og måneformørkelserne måske udfordrede os lidt på, ved at ryste alt muligt gammelt op ad sækken i form af offer, skyld, mindreværd og usikkerhed, kan vi nu fortsætte.

Med en ny følelse af ligeværdighed.

Med Stenbukken ønsker vi at opbygge noget, et stærkt fundament. Et stærkt fundament for det feminine, for vores selvværd, vores økonomi og vores relationer.

For Stenbukken er et kardinal tegn. Kardinal skulle så vidt jeg har hørt forbinde sig til ordet hængsel. En genstand der vist var ret revolutionerende da den blev opfundet, da man kunne sætte døre i åbninger. Stenbukken er dermed et tegn, der holder sammen på noget. Bindeleddet mellem en del der bevæger sig og en del der slet ikke gør. Mellem Skyttens ønske om frihed og følge sin lyst, til Vandbærerens visioner om fremtiden. Et tegn som er  stabilt og stærkt og er forudsætningen for fornyelsen.

Vi kan forpligte os mere i forhold til en partner og føle at forholdet bliver mere stabilt. Og hvis vi ikke har en partner, så handler det om at forpligte os mere i forhold til os selv, i forhold til vores egen selvkærlighed, og blive mere stabile her. Måske kan vi se skønheden i grænser og i at kende vores egne begrænsninger.

Du skal tage autoriteten tilbage over dit (kærligheds)liv, over din krop, over din økonomi, over dit selvværd, og ikke give den ud til andre. Du bestemmer hvad du vil give og modtage, og hvordan du bedst gør det med størst mulig integritet og autencitet. Tage ansvar for det du har lyst til, det din krop har behov for, og det du begærer og ønsker, og sætte grænser og sige nej og fra.

Det er tid til at smøge ærmerne op og gøre det arbejde der skal til. Men pointen er, at det ikke skal føles som surt eller pligtfyldt arbejde. Men at vi forpligter os til det, fordi vi gør det af lyst, vi gør det fordi det er meningsfyldt for os, fordi det er med til at opbygge og styrke os. Stenbukken kan godt forfalde til at hænge i og kæmpe og kæmpe for relationer, der allerede har udåndet, fordi de er sentimentale, loyale og har svært ved at give slip på det, de er trygge ved. Og det er altså ikke det der er meningen her.

Her hjælper Pluto i Stenbukken med at få os til at slippe det, der ikke tjener os længere og transformere og forstærke det, der stadig kan bruges. Vi skal bruge energien til at udholde kriser, fordi der er en dyb kærlighed der binder os, ikke der hvor vi tror vi kan skabe den dybe kærlighed, blot ved at holde ud.

 Venus sidste aspekt i Skytten var først til Uranus og så til Chiron, og det første hun foretager i Stenbukken er til asteroiden Vesta, vores indre flamme der pt. står i Fisken. Jeg fornemmer at mange af os, skal vækkes til at tage ansvar for den ubetingede kærlighed til os selv, da ægte ubetinget kærlighed til andre først kan udspringe derfra. Og dernæst måske til tanken om at alt er et og troen på det spirituelle. Og denne fornemmelse bestyrkes af, at Venus andet aspekt i Stenbukken er til Neptun også i Fisken. Der er måske noget med at opløse grænser, traditioner, status og værdier for en større mission/formål.

 Denne omgang med Venus i Stenbukken kommer derfor nok til at handle langt mere om at finde de skjulte sider af Stenbukken frem, i stedet for et typisk fokus på status og tradition, ikke mindst når Venus står i Stenbukken mens Solen er i Vandbæreren.