FRA VENUS I TYREN TIL VENUS I TVILLINGEN

At Uranus nu for alvor er gået ind i Tyren, har kunne mærkes den sidste måned med Venus gennem Tyren. Vi er blevet vækket enten udefra eller indefra, hvilket kun har været for at blive opmærksom på vores egen værdi og værdier, og vores følelse af at bidrage med noget af værdi. Men også for at lære noget om vores krop, grænser, selvkærlighed, tryghed, vores indre ressourcer ikke mindst noget om harmoni. Dagen i dag er sidste dag med Venus i Tyren og hos mig har det hvert fald regnet med aha-indsigter hele formiddagen. I nat går Venus så ind i Tvillingen.

 

Tvillingen er egentlig forbundet til Merkur, og Merkur er stadig out of bounds i Krebsen, så måske mærker vi tvillingens energi anderledes end vi plejer. Tvillingen har mulighed for at være en brobygger mellem synspunkter, mellem værdier, mellem hoved og hjerte. At det vi bidrager med til andre, via vores stemme og kommunikation, er nødt til at være i overensstemmelse med vores værdier, ellers kan andre ikke se værdien af det. At vores stemme, det vi har på hjerte, det vi tænker, det har værdi. Og at både vores værdier og det vi har på hjerte, kan ændre sig, hvis vi åbner op for, at vi ikke har den eneste sandhed, er nysgerrige og stiller spørgsmål og bygger bro til andre. For vi er ikke vores værdier, hverken de indre eller ydre, de kan forandre sig, men det vi er, har værdi.

 

Uanset hvor du står, kommer luftige Tvilling med et nyt vindpust til Venus. For tingene på kærligheds- og penge fronten går fra at være seriøse og lidt langsomme til at gå langt hurtigere og heller ikke være så forpligtende. Nu drejer det sig mere om processen end om målet.

 

Med Venus her er vi optaget af den mentale kontakt. Klikker vi mentalt og intellektuelt? Er vi på bølgelængde, og deler vi værdier, eller er vi i det mindste nysgerrige på andres værdier. Det får vi kun afklaret ved at stille spørgsmål, ved at være nysgerrige på andre værdier end vores egne, og lade være med at dømme nogen, der mener noget andet end os. Det betyder ikke vi ikke må bedømme. Og skelne. Skelne mellem det der føles let og luftigt og naturligt – som at møde vores tvilling, og det der føles som om vi taler forbi hinanden, og hvor vi ikke anerkender hinandens værdier.

 

Vi skal finde balancen mellem at se potentialet i relationer eller i nogle værdier, og så få dem til virke i detaljen eller i praksis. Ikke at dømme situationer på baggrund af tidligere oplevelser, men heller ikke glemme at lytte til vores intuition og erfaring. Og altid stille flere spørgsmål, hvis vi er i tvivl.

 

Når vi nu taler om Tvillingen, kan vi nok ikke komme uden om, at ting har det med at komme i par eller med to sider, når den er på spil. Måske er der to mulige kandidater til dit hjerte, to fester eller sociale arrangement, to forskellige veje at gå arbejdsmæssigt eller to puljer at investere i, eller måske både en mørk og en lys side, til det du længes efter. Stol på at du nok skal få den information der skal til for at guide dit valg, og med Tvillingen behøver der ikke være et valg. Det kan sagtens være både og. Faktisk er det aller bedst når det er både og, fordi vores værdier og forskellige sider dermed integreres. Vi kan f.eks. ikke være generøse og forstående uden at sætte grænser. Eller

 

Med Venus i Tvillingen får vi ord til at beskrive hvad der bor i vores hjerte, af kærlighed, værdier og idéer, og vi kan lege med at stille os frem og sige dem højt. Larme lidt, hvis det ikke er noget vi plejer, eller være mere stille og lyttende, hvis det ikke er noget, vi plejer.

 

Og de første aspekter Venus foretager er til Ceres i Skytten, Black Moon Lilith og Chiron i næste uge,  så der er noget omkring, hvordan vi giver omsorg og kærlighed og opbakning til andre via ord ctr. handling (eller måske hvordan vi ikke gør fordi vi dømmer eller ikke er så empatiske), vi opfordres til at se nærmere på, ligesom det her med det grænser og ikke mindst retten til at mene det vi gør, kommunikere de værdier vi har og elske os selv/blive elsket for dem, som er i spil. Husk bare fordi vi forstår, hvorfor andre gør som de gør, er det ikke ensbetydende med, at det er ok, eller en overskridelse af vores grænser, som vi skal acceptere.

Foto fra Unsplash, Tomasz Rynkiewicz